Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Κριτική για το βιβλίο " Οι Δεσμώτες Των Σκιών " της Ευσταθίου Ευαγγελία


Οι Δεσμώτες Των Σκιών
Συγγραφέας : Ευσταθίου Ευαγγελία
Εκδόσεις : Λιβάνης 


Περίληψη βιβλίου :


Ο Σεμπάστιαν Ντάνιελ Αλεξάντερ Κέιν ανατράφηκε με σκληρότητα για έναν και μόνο σκοπό: να εκπληρώσει τις γραφές μιας πανάρχαιας κέλτικης προφητείας την οποία πίστευαν τυφλά δύο αντίπαλα μυστικιστικά τάγματα. Είχε το σημάδι. Ήταν απόγονος βασιλικής γενιάς. Και όφειλε να ενωθεί με τη Μία για να φέρουν στον κόσμο ένα πλάσμα τέλειο, άτρωτο από όλες τις ασθένειες, ευφυές και χαρισματικό, που προοριζόταν να καθορίσει την τύχη του κόσμου.
Η Καρολίνα Σερέτη μεγάλωσε προστατευμένη από την ίδια αυτή μοίρα, θεωρώντας ότι το σημάδι του λωτού στο δέρμα της ήταν μια τυχαία ατέλεια, αν και από μικρό κορίτσι διαισθανόταν πως η ύπαρξή του θα καθόριζε με κάποιον τρόπο τη ζωή της.
Εκείνος δεν πίστεψε ποτέ.
Επέλεξε τη σύγκρουση, τη φυγή, τον πόλεμο.
Εκείνη δεν έμαθε ποτέ. Ζούσε με τα όνειρα και τα γοητευτικά παραμύθια της, μέχρι την έναρξη της μάχης.
Όμως, όσο σθεναρά αντιστέκονταν και οι δυο στην παραφορά της εμμονής και στο όραμα της κυριαρχίας, τόσο πιο ανελέητα ισχυρές γίνονταν οι αόρατες δυνάμεις που οδηγούσαν στην ένωσή τους.
Ήταν ο Ένας και η Μία, απόγονοι του ίδιου βασιλιά.
Κουβαλούσαν την ίδια παντοδύναμη μοίρα.
Ήταν δεσμώτες των σκιών, που απειλούσαν να πνίξουν στα γκρίζα σύννεφα τη ζωή τους.
Καθώς ο θάνατος παραμονεύει, καθώς η αγάπη αναζητά το ξίφος που θα κόψει τις αλυσίδες και ο φόβος εναλλάσσεται αδιάκοπα με την ελπίδα, οι ασπίδες μοιάζουν καμωμένες από χαρτί και σκόνη. Ο Σεμπάστιαν και η Καρολίνα δίνουν μάχη για να σπάσουν τα δεσμά και να απαλλαγούν από το βάρος της Προφητείας. Θα τα καταφέρουν, ή θα υποταχθούν τελικά στο πεπρωμένο;
«Της ήταν αδύνατον να μιλήσει, γι’ αυτό απλώς κατένευσε.
Με ανακούφιση έμεινε ξανά μόνη, και στηρίχτηκε πάλι στα κάγκελα κοιτώντας τον φωταγωγημένο κήπο. Έφερε το ένα χέρι στον λαιμό της και έβαλε τα δάχτυλα ανάμεσα στο φουλάρι και στο δέρμα της.
Πανικός. Προειδοποίηση.
Φύγε! Φύγε τώρα!
Η όρασή της θόλωσε. Στα αφτιά της έπαψε να ακούγεται η απαλή μουσική που έπαιζε ο πιανίστας.
Άγριες μελωδίες άρχισαν να ηχούν μέσα στο κεφάλι της, επιδεινώνοντας τον ίλιγγο. Μελωδίες πολέμου. Μελωδίες από αρχαίες σάλπιγγες.

Ήχοι από κύματα που έσκαγαν θυμωμένα σε βράχια, παρασυρμένα από τον ανελέητο βοριά. Φωνές μικρών κοριτσιών. Φωνές αρχαίων πολεμιστών. Τι ήταν αυτό; Τρελαινόταν; Κίνδυνος».Κριτική για το βιβλίο από την Georgia Retatakou: 
Η εκπλήρωση μιας αρχαίας κέλτικης προφητείας θα ενώσει με τα αόρατα δεσμά της δύο ανθρώπους που προέρχονται και οι δύο από αρχαία βασιλική γενιά και κουβαλούν και οι δύο το ίδιο σημάδι! Εκείνος ξέρει γιατί απο μικρός έχει ανατραφεί με σκληρότητα και πολύ πόνο για ένα σκοπό! Εκείνη αγνοεί γιατί μεγάλωσε προστατευμένη απο την μοίρα που της είχε ορίσει η ζωή! Ο Σεμπάστιαν Ντάνιελ Αλεξάντερ Κέιν θα πρέπει να υπακούσει στους νόμους των γραφών να βρει την γυναίκα που φέρει το ίδιο σημάδι με αυτόν και να την αναγκάσει να συμμετάσχει σε αυτό που η μοίρα απαιτεί! Οταν οι δρόμοι τους διασταυρωθούν θα πρέπει να βρούν τον τρόπο να συμπράξουν ώστε να πολεμήσουν το σκληρό παιχνίδι εξουσίας που στήνεται γύρω τους, και ζητάει με πάθος την εκπλήρωση της προφητείας! Συμφέροντα που συγκρούονται ανελέητα και συναισθήματα που γεννιούνται στην ψυχή μη υπολογίσιμα θα μπουν ανάμεσα τους και θα στροβιλίσουν την ζωή και την ψυχή τους! Θα ορίσουν την ύπαρξη τους! Θα μπορέσει η Καρολίνα Σερέτη να αντιμετωπίσει τις σκιές του πεπρωμένου της και να κρατηθεί μακριά απο την έλξη που την τραβάει σαν μαγνήτης κοντά του; Θα μπορέσει ο Σεμπάστιαν να αφήσει την αγάπη που ποτέ δεν γέμισε την ζωή του, να κατακλύσει για πρώτη φορά την ψυχή του; Ποιό θα είναι το τίμημα της αγάπης αν αποφασίσει να αφεθεί; Η μάχη που θα κληθούν να δώσουν θα είναι χωρίς όρια και το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν ακριβό! Το αν το καταφέρουν να βρουν την λύτρωση και την δικαίωση θα το διαπιστώσουμε φτάνοντας στην τελευταία σελίδα του βιβλίου που θα μας συντροφεύσει όμορφα υπέροχα και συγκλονιστικά τις ώρες που θα περάσουμε μαζί του!
Μια καταιγιστική περιπέτεια που με κομμένη ανάσα μας κατευθύνει στην καρδιά μιας ιστορίας που μαγεύει! Η πλοκή δυνατή, οι ήρωες με έντονη προσωπικότητα! Πολεμιστές μιας άλλη εποχής! Με ιδανικά με ψυχή αλλά και αδυναμίες που προσπαθούν διορθώσουν! Με αισθήματα που προσπαθούν να δυναμώσουν! Οι διάλογοι ευφάνταστοι και ο λόγος χειμαρρώδης αναδεικνύει με τρόπο μοναδικό ένα παραμύθι σε μια συγκλονιστική πορεία προς την λύτρωση! Με μια κατάληξη που μπορεί να έχουν μόνο τα παραμύθια ή καμιά φορά η ίδια η ζωή!
Για άλλη μια φορά η Ευαγγελία Ευσταθίου μας παραθέτει ένα βιβλίο που θα καθηλώσει όλους εκείνους τους αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν μια καλογραμμένη περιπέτεια μέσα στην οποία θα γίνουν δεσμώτες και κοινωνοί μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας!!! Μην αργήσετε να χαθείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου και να γευτείτε το υπέροχο ταξίδι του!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου