Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Οι εκδόσεις Λιβάνης στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια μας!

Ο εκδοτικός οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια μας!

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο εκδοτικός οίκος ΛΙΒΑΝΗ, μας κάνει την τιμή να μας στηρίζει στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου παρουσίασης βιβλίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών και τη στήριξη της φιλαναγνωσίας στη χώρα μας από όλες τις ηλικίες!
Με συνεχή ενημέρωση για τις νέες τους κυκλοφορίες, αλλά και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, κυρίως όμως με την προσφορά αντιτύπων από τις νέες του κυκλοφορίες για κλήρωση με αποδέκτες όλους εσάς που αποτελείται αυτή την υπέροχη ομάδα βιβλίου, φανερώνει την αγάπη τους προς το αναγνωστικό κοινό.
Εμείς να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς του!!!
 Φωτογραφία της Eva Natsi.
Η εταιρεία Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη Α.Β.Ε. ιδρύθηκε στην αρχική της μορφή το 1972 με την επωνυμία «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΠΕ». Το 1993 ιδρύθηκε ο «Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Α.Β.Ε» (ΕΟΛ) με διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΒΕ». Από τις αρχές του 1994 ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να προχωρήσει στην πραγματοποίηση των εργασιών της προεκτύπωσης εντός της εταιρείας, προκειμένου να καθετοποιήσει το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την έκδοση ενός βιβλίου.
Ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη μπορεί πλέον να αναλαμβάνει οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης και εκτύπωσης και να το φέρνει σε πέρας γρήγορα, αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη έχουν τεθεί. Τα διαφορετικά τμήματα (επιμελητές, ατελιέ, μοντάζ, εκτύπωση) συνεργάζονται αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι η εγγυημένη ποιότητα του τελικού προϊόντος.
Το 1995 ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη δημιούργησε το τμήμα των ηλεκτρονικών εκδόσεων. Στόχος του ΕΟΛ ήταν η διείσδυση στην αγορά των νέων τεχνολογιών. Τα CD-ROM, τα CD-I και το Internet αποτέλεσαν ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΕΟΛ που είχε στην κατοχή του υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Το τμήμα ηλεκτρονικών εκδόσεων συμμετέχει σε μοντέρνα ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη μεθόδων εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και έχει στελεχωθεί πλήρως με ανθρώπους ειδικευμένους στις διάφορες εργασίες που απαιτούνται. Προγραμματιστές, γραφίστες, 3D animators, σεναριογράφοι και μελετητές, συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο τους.
O Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη παράλληλα με κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα συμμετέχει σε έργα για την κοινωνία με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Χορηγεί θεατρικές, χορευτικές, μουσικές ομάδες, εξοπλίζει με βιβλία σχολικές βιβλιοθήκες και εκπολιτιστικούς συλλόγους και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ευαισθητοποιείται στην ανάγκη των αναγνωστών που έχουν έντονο κοινωνικό προβληματισμό και έχει δημιουργήσει ειδική σειρά βιβλίων που όχι μόνο ενημερώνουν αλλά και δίδουν στον αναγνώστη ικανότητα και τα εργαλεία για την περαιτέρω έρευνα.
Τα κυριότερα προϊόντα του Εκδοτικού οργανισμού Λιβάνη είναι:
• Βιβλία
• Εκπαιδευτικά CD-ROM
• Περιοδικά
• Λογισμικό εμπορικών εφαρμογών
• Τεχνικοοικονομικές μελέτες
• Υπηρεσίες Internet
Πιο αναλυτικά:

  • 1972: Ίδρυση εκδοτικού οίκου «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ». Η έκδοση των βιβλίων της Οριάνας Φαλάτσι και του διάσημου σκηνοθέτη Ελίας Καζάν , τον καθιστούν αμέσως γνωστό στην αγορά.
  • 1974-1975: Εκδίδονται τα βιβλία του Χορχέ Αμάντο καθώς και δεκάδες πολιτικά βιβλία που αποτελούν παρεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα της εποχής.
  • Από το 1979 που τα βιβλία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ( «Εκατό χρόνια Μοναξιάς») σημειώνουν ανεπανάληπτη επιτυχία για τα τότε εκδοτικά δεδομένα και καθ’όλη την διαρκεια της δεκαετίας του 1980 , θα εκδοθούν βιβλία που θα σημειώσουν μεγάλη εκδοτική επιτυχία όπως «Περεστρόικα,» του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ , «Σατανικοί Στίχοι» του Σαλμάν Ρούσντι κ.α
  • 1993: Δημιουργείται ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη με διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΒΕ».
  • 1995: Ο εκδοτικός οίκος δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες. Εμφανίζονται τα πρώτα ελληνικά CD-ROM.
  • 1996: Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη ξεκινάει την κατασκευή κτιρίων στο Βοτανικό συνολικής έκτασης 2.500τμ. Προορίζονται για κεντρικές αποθήκες. Ταυτόχρονα, ο «Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλο ξεπερνάει κάθε προσδοκία.
  • 1997: Η παραγωγή καθετοποιείται. Δημιουργείται τμήμα προεκτύπωσης, τμήμα ατελιέ και εκτυπωτική μονάδα.
  • 1998: Αγοράζει ολόκληρο το νεοκλασικό κτίριο συνολικής έκτασης 1.050τμ. στην γωνία Σόλωνος και Ιπποκράτους. Θα στεγάσει όλες τις διοικητικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, αγοράζει το περιοδικό «ΡΕΥΜΑΤΑ». Το ανανεώνει σε ύφος και περιεχόμενο και το εκδίδει.
  • 1999: Αποφασίζει την εισαγωγή του στο Χ.Α. και καταθέτει την αίτηση.
  • 2001: Είσοδος στο Χ.Α.
  • 2004: Εκδίδεται ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» του συγγραφέα Νταν Μπράουν , που αποτελεί ακόμη και σήμερα τη μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία στην ελληνική αγορά.
  • 2005: Περαιτέρω καθετοποίηση της παραγωγής με αγορά πεντάχρωμης εκτυπωτικής μηχανής.
  • 2006: Ανέγερση νέων ορόφων στο Βοτανικό συνολικής έκτασης 1.030τμ.
  • 2007: Ολοκληρώθηκε η ανέγερση των νέων ορόφων στο Βοτανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου