Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ~ Borjlind Cilla & Rolf Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

 Συγγραφέας :Borjlind Cilla & Rolf
 Εκδόσεις: Παπαδόπουλος


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Πανσέληνος και στο σουηδικό νησί Νόρντκοστερ η μεγάλη παλίρροια ετοιμάζεται να καλύψει την ακτή. Τρεις άνθρωποι σκάβουν έναν λάκκο στην άμμο ενώ τους παρακολουθεί κρυμμένο ένα αγόρι. Η περιέργειά του θα μετατραπεί σε τρόμο όταν διακρίνει και μία τέταρτη φιγούρα – την έγκυο γυναίκα για την οποία προορίζεται ο λάκκος. Θαμμένη στην άμμο μέχρι τον λαιμό, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει η γυναίκα νιώθει το μωρό στην κοιλιά της να κλοτσάει...
Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η νεαρή Ολίβια Ρένινγκ ολοκληρώνει την αστυνομική της εκπαίδευση και η μόνη εργασία που της απομένει είναι να ερευνήσει μια άλυτη υπόθεση. Επιλέγει τη δολοφονία στο Νόρντκοστερ και σύντομα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μιλήσει με τον Τομ Στίλτον, τον αστυνόμο που δεν κατάφερε να εξιχνιάσει τότε το έγκλημα. Αλλά ο Τομ έχει εξαφανιστεί και η Ολίβια αποφασίζει να τον αναζητήσει, την ώρα που μια συμμορία ξεκινάει άγριες επιθέσεις σε άστεγους της πόλης...

''Ένα συγκλονιστικό κινηματογραφικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τον βασιλιά και τη βασίλισσα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, με εξαιρετική πλοκή γεμάτη ανατροπές''Συγγραφέας :


Η Cilla και ο Rolf Börjlind, ζευγάρι στη ζωή, είναι οι πλέον αναγνωρισµένοι σεναριογράφοι αστυνοµικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στη Σουηδία και ιδιαίτερα επιτυχηµένο συγγραφικό δίδυµο. Τα βιβλία τους περιέχουν χαρισµατικούς χαρακτήρες και οι ιστορίες τους περιγράφουν τη σύγχρονη Σουηδία µε όλες τις κοινωνικές της ανισότητες και συγκρούσεις. Η µακρόχρονη εµπειρία τους στο γράψιµο σεναρίων είναι εµφανής και στα βιβλία τους, που χαρακτηρίζονται από γρήγορο ρυθµό, ένταση, εκπληκτικές ανατροπές, παράλληλες ιστορίες που µπλέκονται αναπάντεχα µεταξύ τους, πάθη, παλιές έχθρες, κρυµµένα µίση, σουρεαλιστικό χιούµορ και µια συνεχή αναζήτηση κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική τους συνεργασία ήταν µε τον Arne Dahl για το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς µε τις περιπέτειες της Οµάδας 'Αλφα. Η Μεγάλη Παλίρροια αποτελεί το πρώτο µέρος της σειράς βιβλίων µε πρωταγωνιστές δύο αστυνοµικούς, τη νεαρή Ολίβια Ρένινγκ και τον αρχιεπιθεωρητή Τοµ Στίλτον, και κυκλοφορεί σε 26 χώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου