Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Κριτική απο την Chaido Kouroupaki για το βιβλίο : Τα θεριά της Μεσογείου


Τα θεριά της Μεσογείου
Συγγραφέας : Νεκταρία Ζαγοριανάκου Μακρυδήμα
Εκδόσεις : Ωκεανίδα
Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Γεννήθηκε στη Μάλτα και τον λένε Αυγουστίνο. Γεννήθηκε στη Μάνη και τον λένε Γρηγόρη. Κι οι δυο την ίδια νύχτα πήρανε την πρώτη ανάσα, κάτω από τα ίδια αστέρια, το 1645, τότε που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στους Βενετούς και τους Τούρκους... για την Κρήτη... για τον Χάνδακα. Δυο φαινομενικά άσχετοι άνθρωποι, δεμένοι όμως με μια αόρατη αλυσίδα.
Και μια Βενετσιάνα καλλονή γεννημένη από Κρητικό πατέρα.
Ακολουθώντας τις περιπέτειες της ζωής τους μπαρκάρουμε με αστρόμητους Μανιάτες πειρατές, μπαίνουμε σε μεγαλόπρεπα βενετσιάνικα παλάτια, κλεινόμαστε σε σκοτεινά μπουντρούμια της Πόλης και καιγόμαστε στη φλόγα ενός απαγορευμένου έρωτα.


Η κριτική για το βιβλιο απο την Chaido Kouroupaki :


Στον 17ο αιώνα διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου, έναν αιώνα λίγο πολύ άγνωστο στους περισσότερους.. Ήταν η εποχή που οι Βενετοί και οι Οθωμανοί διεκδικούσαν τη πρωτοκαθεδρία στο Αιγαίο πέλαγος, ενώ έλαβε χώρα και η πολιορκία του Ηρακλείου, η οποία κράτησε 21 ολόκληρα χρόνια.Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο σε βενετσιάνικα αρχοντικά, πειρατικά καραβια, μπουντρούμια της ανατολής. Έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ Βενετών και Οθωμανών για την διεκδίκηση της Κρήτης και οι Μανιάτες μέσα από την πειρατεία που ασκούσαν εναντιώνονταν και στους δυό.... Ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν,που μέσα από τις περιγραφές των ιστορικών γεγονότων παρακολουθουμε την ιστορία της ζωής των πρωταγωνιστών. Συμπάσχουμε με την λύπη τους, την αγωνία τους και νιώθουμε ανακούφιση για την εύοδωση των στόχων τους, για την ευτυχία τους......
......Γεννήθηκε στη Μάλτα και τον λένε Αυγουστίνο. Γεννήθηκε στη Μάνη και τον λένε Γρηγόρη. Κι οι δυο την ίδια νύχτα πήρανε την πρώτη ανάσα, κάτω από τα ίδια αστέρια, το 1645, τότε που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στους Βενετούς και τους Τούρκους... για την Κρήτη... για τον Χάνδακα. Δυο φαινομενικά άσχετοι άνθρωποι, δεμένοι όμως με μια αόρατη αλυσίδα.
Και μια Βενετσιάνα καλλονή γεννημένη από Κρητικό πατέρα.
Ακολουθώντας τις περιπέτειες της ζωής τους μπαρκάρουμε με αστρόμητους Μανιάτες πειρατές, μπαίνουμε σε μεγαλόπρεπα βενετσιάνικα παλάτια, κλεινόμαστε σε σκοτεινά μπουντρούμια της Πόλης και καιγόμαστε στη φλόγα ενός απαγορευμένου έρωτα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου