Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κριτική απο την Elena Sfakianaki για το βιβλίο : Τι είναι ο έρωτας ζητάς να μάθεις

Τι είναι ο έρωτας ζητάς να μάθεις

Συγγραφέας : Θεώνη Μπριλή
Εκδόσεις : Δυάς Εκδοτική


Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Την λένε Εύα Κονταξή, μόλις δεκαεννιά Αυγούστων, σπουδάζει στα ρομαντικά Ιωάννινα και η καταγωγή της είναι από τα μαγευτικά Σύβοτα. Αθεράπευτα ρομαντική και σε αναμονή του έρωτα...
Τον λένε Στέφανο Παπαδόπουλο, ετών τριάντα δύο, υψηλόβαθμο στέλεχος ναυτιλιακής. Ζει και εργάζεται στο σικ Λονδίνο, η καταγωγή του από Αθήνα. Ασυγχώρητα και αμαρτωλά ωραίος!
Συναντιούνται στον γάμο του Δημήτρη και της Χριστίνας, στα Σύβοτα. Σε μια στιγμή αλλάζουν όλα, εκείνη την στιγμή που συνάντησε ο ένας τον άλλον. Η Εύα τον ερωτεύτηκε αμετανόητα και ο Στέφανος, παρά την φιλία που τον ενώνει με τον αδελφό της, δεν κατάφερε να κρατηθεί μακριά της.
Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Μεγαλωμένοι σε οικογένειες με διαφορετικά ερεθίσματα και πρότυπα. Η αθωότητα και η σαγήνη της, τον κάνουν να λοξοδρομήσει, ενώ παράλληλα την τραβά σε έναν δρόμο που ξημερώνει, άθελά τους, δυσκολίες και συγκρούσεις συμφερόντων.

Μια ιστορία αγάπης και έρωτα, που οι νεράιδες καλούνται να αποδείξουν αν το καλό νικά πάντα το κακό... Αν τα όνειρα κοστίζουν και αν οι ελπίδες χάνονται...






Η κριτική ειναι της Elena Sfakianaki:


Είχα ακούσει πολύ όμορφες κριτικές για αυτό το βιβλίο...Ετσι κι εγώ το αγορασα. Το πηρα στα χερια μου και ευχήθηκα να μην ειναι πάλι μια μελό ιστορία αγαπης!!!! χθες λοιπον άρχισα να το διαβάζω... Από τις πρώτες σελίδες με καθήλωσε... ομορφος τροπος γραφης, ενδιαφέρουσα ιστορια που ρέει χωρίς να σκαλώνει πουθενα, έχει αρχη, μέση και τέλος, είναι αριστα δομημένο και χωρισμένο, οι χαρακτήρες ειναι άκρως ερωτευμένοι. Διαθέτει εξαιρετικά έξυπνους διάλογους και τη σωστη δοση αισθησιασμού και ρομαντισμου. Επισης διέκρινα ένα απίστευτο χιουμορ στη σωστη ποσοτητα και στα σωστα σημεια... Μου θυμησε ομορφα τραγούδια που ειχα ξεχασει καν την υπαρξη τους...Με εκανε να ερωτευτώ (αυτος ο Στεφανος ειναι το ονειρο κάθε γυναικας), να συγκινηθώ, να κλάψω, να γελάσω. Τελείωσα να το διαβάζω στις 3.00 το πρωι νιώθοντας ομορφα συναισθηματα, μια πληρότητα και μια θλιψη για το οτι τελειωσε... Η κάθε μια γυναικα θα ηθελε να ζησει μια τέτοια ιστορια αγάπης, τοσο αγνη και απολυτη και σιγουρα να βιώσει τέτοια συναισθηματα... Για εμένα ήταν μια ομορφη ιστορια βγαλμενη απο τη ζωη που θα μπορουσε να συμβει σε κάθε κοπέλα και κάθε άντρα. Ξεφεύγει κατά πολύ απο τα συνηθισμένα μελο μυθιστορήματα που σου ψυχοπλακώνουν τη ψυχή και σε κάνουν να σκέφτεσαι "γιατι άρχισα καν να το διαβάζω"... Βεβαια αυτα γούστα είναι αλλά εδω δίνω τη δική μου άποψη emoticon smile . Τελος θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην κα. Θεώνη Μπριλή για αυτό το εξαιρετικό βιβλιο που μας προσφερε (το οποιο σιγουρα το κατατάσσω στα Top 10 μου) και μενω με την ελπιδα οτι θα ξαναδιαβάσουμε σύντομα μια νεα της ιστορια σαν αυτή εδώ που μοναδικά μας προσφερε!!! Σιγουρα για εμένα έγινε μια από τις αγαπημένες μου συγγραφεις... Πολλά συγχαρητήρια!!!! Εξαιρετική δουλειά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου