Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κριτική της Eva Maraki για το βιβλίο " 'Τι είναι έρωτας ζητάς να μάθεις " της Θ.Μπριλή

 " 'Τι είναι έρωτας ζητάς να μάθεις "

Συγγραφέας :  Θεώνη Μπριλή
Εκδόσεις : Δυάς Εκδοτική



Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Την λένε Εύα Κονταξή, μόλις δεκαεννιά Αυγούστων, σπουδάζει στα ρομαντικά Ιωάννινα και η καταγωγή της είναι από τα μαγευτικά Σύβοτα. Αθεράπευτα ρομαντική και σε αναμονή του έρωτα...
Τον λένε Στέφανο Παπαδόπουλο, ετών τριάντα δύο, υψηλόβαθμο στέλεχος ναυτιλιακής. Ζει και εργάζεται στο σικ Λονδίνο, η καταγωγή του από Αθήνα. Ασυγχώρητα και αμαρτωλά ωραίος!
Συναντιούνται στον γάμο του Δημήτρη και της Χριστίνας, στα Σύβοτα. Σε μια στιγμή αλλάζουν όλα, εκείνη την στιγμή που συνάντησε ο ένας τον άλλον. Η Εύα τον ερωτεύτηκε αμετανόητα και ο Στέφανος, παρά την φιλία που τον ενώνει με τον αδελφό της, δεν κατάφερε να κρατηθεί μακριά της.
Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Μεγαλωμένοι σε οικογένειες με διαφορετικά ερεθίσματα και πρότυπα. Η αθωότητα και η σαγήνη της, τον κάνουν να λοξοδρομήσει, ενώ παράλληλα την τραβά σε έναν δρόμο που ξημερώνει, άθελά τους, δυσκολίες και συγκρούσεις συμφερόντων.

Μια ιστορία αγάπης και έρωτα, που οι νεράιδες καλούνται να αποδείξουν αν το καλό νικά πάντα το κακό... Αν τα όνειρα κοστίζουν και αν οι ελπίδες χάνονται...





Κριτική της Eva Maraki :

Απλό ερώτημα ,καίρια απάντηση...μία μόνο κουβέντα ως απάντηση που έρχεται τώρα αυτόματα&αβίαστα στο νου μου..Αυτό το μυθιστόρημα είναι έρωτας,μεγάλος και παράφορος.Εύα και Στέφανος.Ήρωες με τσαγανό,προσωπικότητα ,εκ διαμέτρου αντίθετοι που η μοίρα τους έφερε κοντά με τις διαβολικές συμπτώσεις της.Μέχρι να βρεθούν ,αλλιώς είχαν φανταστεί τις πορείες τους,αλλά πάντα η μοίρα,σαν αδέκαστος κριτής είχε την τελευταία λέξη.Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής,πολύ δυνατό,καθαρά αισθηματικό μυθιστόρημα,σύγχρονο και ρεαλιστικό.Πρόσωπα διαφορετικά μεταξύ τους, καθημερινά,με θέλω &άποψη ,διάλογοι ζεστοί γεμάτοι ζωντάνια ,προτάσεις κοφτές και πλοκή χωρίς κοιλιά,γεμάτη γεγονότα,συνθέτουν αυτό το βιβλίο της πρωτοεμφανιζόμενης Θ.Μπριλή. Αν θέλετε να βαδίσετε στα μονοπάτια μιας σθεναρής αγάπης,απλής αλλά ταυτόχρονα μεστής ,με συνοδοιπόρους δυο στιβαρές προσωπικότητες με νεύρο και τσαγανό&να συγκινηθείτε,αυτό το μυθιστόρημα δεν θα σας απογοητεύσει.Πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα και ευχαριστώ από καρδιάς για το γλυκό,τρυφερό ταξίδι στα μαγευτικά Σύβοτα και στο μελαγχολικό Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου