Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Κριτική της Marietta Lefa για το βιβλίο " Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη " του Θάνου Κονδύλη

" Έγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη "
Συγγραφέας : Θάνος Κονδύλης
Εκδόσεις : Ψυχογιός


Λίγα λόγια για το βιβλίο :


432 π.Χ. Ο Αλέξανδρος ο Αθηναίος, αριστοκράτης και ανώτατος δικαστικός, μεταβαίνει στην Αμφίπολη με εντολή να ελέγξει τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της νέας αποικίας των Αθηναίων στη Μακεδονία.
Κάποια μέρα δέχεται πρόσκληση από έναν φίλο του να παραστεί σε διήμερο συμπόσιο σε μια τεράστια βίλα έξω από την πόλη. Εκεί θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και μια όμορφη δούλα, την Ευμορφία, που θα τον ερωτευτεί. Για δυο μέρες θα αφεθεί στη διασκέδαση και στον έρωτα, όμως την επομένη θα τον ξυπνήσουν ουρλιαχτά απελπισίας και κραυγές πόνου. Θα σπεύσει και θα βρεθεί μπροστά στα πτώματα κάποιων συνδαιτυμόνων του. Αμέσως θα ξεκινήσει εντατικές έρευνες και ανακρίσεις.
Πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι αρκετοί είχαν σοβαρότατα κίνητρα για να διαπράξουν φόνο και να επωφεληθούν με διάφορους τρόπους. Αυτό όμως που ο Αλέξανδρος δεν υποπτεύεται είναι ότι ο δολοφόνος τον παρακολουθεί συνεχώς και, παραδόξως, οδηγεί τα βήματά του. Προς τα πού άραγε; Στον θάνατό του;
Η αρχαία Αμφίπολη ξαναζεί μέσα στις σελίδες αυτής της ιστορίας μυστηρίου και έρωτα με καταιγιστικούς ρυθμούς δράσης και απρόβλεπτες εξελίξεις.




Κριτική για το βιβλίο :

Μετα απο προσκληση του φιλου του ο Αρεοπαγιτης Αλεξανδρος ο Αθηναιος παει για ενα συμποσιο στη επαυλη του Θρασυβουλου,φιλου του Δημοσθενη,σκοπος ηταν να ξεφαντωσουν,να γλεντησουν,να πιουν οσο κρασι θα αντεχε ο καθενας τους,μετα απο ολη αυτη την κραιπαλη φαγητου και ποτου πεσανε ξεροι στον υπνο,τα ξημερωματα φωνες και ουρλιαχτα τους εκαναν να τρεχουν να δουν τι εγινε,βρηκαν διασπαρτα πτωματα και ο Αλεξανδρος καλειται να ανακαλυψει ποιος και γιατι τους σκοτωσε,στην προσπαθεια του να βρει ακρη ολο και πιο δυσκολο γινοταν το εργο του αφου ολοι ειχαν και ενα λογο να σκοτωσουν εστω και ενα απο τα θυματα που ηδη υπηρχαν!!!Ο ενας κατηγορα τον αλλο και ριχνουν το φταιξιμο σε ενα τοκογλυφο που ειχε γλυτωσει,τελικα ποιος εκανε τους φονους? Τι συμφερον ειχαν και τους εβγαλαν απο την μεση? ο δολοφονος θα βρεθει η ειναι περισσοτεροι απο ενας? Ο συγγραφεας εκτος απο το μυστηριο των φονων μας δειχνει μετα που τελειωνει η δικη τον Αλεξανδρο να πηγαινει στο νεκροταφειο για να αποθεσει λιγα λουλουδια στους ταφους των συνδαιτυμονων του,βλεπει ομως τον Κτησιφώντα που ειχε ειδικοτητα στους τυμβους και μαθαινει οτι αυτο που κανει ειναι ενας μεγαλος ταφος που τον ειχε παραγγειλει ο Βασιλιας της Μακεδονιας Περδίκκας,επισης κανει αναφορα στον αδελφο του Φιλιππο που ηθελε να τον εκθρονισει....καπως ετσι ηττηθηκε ο Φιλιππος σε μια μαχη και του εκαναν δωρο του Βασιλια Περδίκκα τον λοφο!!!! Μετα και την ανακαλυψη του ταφου στην Αρχαια Αμφιπολη ερχεται ενα υπεροχο ιστορικο μυθιστορημα ελπιζοντας οτι δεν θα ξεχαστει οπως τοσα αλλα σ'αυτο τον τοπο!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου