Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Κριτική της Marietta Lefa για το βιβλίο " Αλάτι κόκκινο " του Δημήτρης Αλεξίου

" Αλάτι κόκκινο " 
Συγγραφέας :  Δημήτρης Αλεξίου
Εκδόσεις : Διοπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Το ξημέρωμα της 26ης Ιουλίου 2001 βρίσκει το νησί της Σκύρου ανάστατο μετά την επίσκεψη του Εγκέλαδου. Ο σεισμός διώχνει τους τουρίστες και επισκιάζει το θάνατο της δεκαεξάχρονης «σημαδεμένης» Καλλιώς, που βρέθηκε νεκρή σε ένα ξωκλήσι. Ο αστυνόμος Ψαθάς καταφθάνει στο νησί και με τη συνοδεία μιας ετερόκλητης παρέας προσπαθεί να εξιχνιάσει το αίνιγμα. 
Η υπόθεση κρύβει παγίδες. Ο Ψαθάς θα κοπιάσει για να βρει άκρη ανάμεσα στις φήμες που διασπείρονται, στις προλήψεις των ντόπιων, στους φόβους και τα μυστικά τους. Όπως όλοι ψιθυρίζουν, κάθε ιστορία γίνεται παραμύθι, αμέσως μόλις στεγνώσει το αίμα της.

Ο συγγραφέας των βιβλίων Πικρά κεράσια και Αμαρτωλά θαύματασυνθέτει αριστοτεχνικά ένα αστυνομικό παραμύθι, με φόντο μια μικρή κοινωνία σε μετασεισμική κρίση.

«Βαθιά ανθρώπινο και γραμμένο σε μια στρωτή, ήρεμη και πολύ όμορφη γλώσσα, το μυθιστόρημα του Δ. Αλεξίου σε παρασύρει άλλοτε σε μαγικούς μύθους κι άλλοτε σε σκληρές, απόλυτα ρεαλιστικές σκηνές μιας αστυνομικής πλοκής. Είναι ταυτόχρονα ένας ύμνος στο νησί της Σκύρου». 
Κριτική για το βιβλίο :

ωραίο βιβλίο με αστυνομική πλοκή,μεστή γραφή που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος,φόβος και πολλά αναπάντητα ερωτήματα που καλείται να τα εξιχνιάσει ο αστυνόμος Ψαθας μαζί με τον βοηθό του Κορνηλιο,τελείωσε πριν το καταλάβω!!!!!!! Διαδραματιζεται στην Σκυρο το 2001 μετα απο ενα σεισμο!!!!!!!

Marietta Lefa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου