Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Στάθη Ν. Καλύβα απο τις εκδόσεις Παπαδόπουλος



Καταστροφές και Θρίαμβοι

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Στάθη Ν. Καλύβα 



 Μια ρηξικέλευθη αποτίμηση της πορείας του σύγχρονου ελληνικού κράτους, η οποία εντάσσει τη σημερινή κρίση σε ένα πλαίσιο
ιστορικής κανονικότητας, σπέρνοντας έναν σπόρο αισιοδοξίας. 

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Yale Στάθη Ν. Καλύβα, με τίτλο Καταστροφές και Θρίαμβοι: Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας θα βρίσκεται στις 24 Ιουνίου στα βιβλιοπωλεία.

Η ελληνική έκδοση, εμπλουτισμένη με πιο πρόσφατα στοιχεία και ειδικό πρόλογο του συγγραφέα, κυκλοφορεί ένα μήνα μετά την έκδοση του βιβλίου στην Αμερική. Ο συγγραφέας επεκτείνει την ερμηνευτική του ματιά σε ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και μας οδηγεί σε μία βαθύτερη κατανόηση της κρίσης που εκδηλώθηκε μεν το 2009, αλλά έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πίσω.

Ένα βιβλίο που θα συζητηθεί έντονα καθώς αναλύει την ιστορική πορεία του ελληνικού κράτους και μέσα από αυτήν αναδεικνύει τις αιτίες της σημερινής παρακμής.  


Ο Στάθης Ν. Καλύβας γεννήθηκε το 1964 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις ΗΠΑ.  Είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ) όπου κατέχει την έδρα Arnold Wolfers και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών από το 2008. Το ερευνητικό του έργο έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το βραβείο Woodrow Wilson της Αμερικανικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Ακαδημίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου