Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Κριτική απο την Xristina Binou για το βιβλίο : ΜΟΝΑ, ΜΟΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

ΜΟΝΑ, ΜΟΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

Συγγραφεας :  Ελένη Δαφνίδη
Εκδόσεις : Ψυχογιός


Λίγα λόγια για το βιβλίο :Αυτή είναι αναμφίβολα μια πολύ κακή χρονιά για τη Σμαράγδα. Η οικονομική κρίση τής παίρνει τη δουλειά, η τράπεζα τής παίρνει το σπίτι και ό,τι έχει μέσα, καθώς και το αυτοκίνητο, και η εικοσάχρονη Μις Τουρισμός τής παίρνει τον αγαπημένο. Κάτι ακριβές τσάντες, παλτά και παπούτσια τής απομένουν μόνο, αλλά αναγκάζεται να τα πουλήσει κι αυτά για να ζήσει. 
Μόνο ο θείος της φαίνεται πως έχει κάτι να της δώσει, κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα παλιό αρχοντικό σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό. Το κληρονομεί υπό την προϋπόθεση ότι δε θα το πουλήσει αν δεν κατοικήσει εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο. Εκείνη, αφού δεν έχει άλλη επιλογή, μαζεύει τα υπάρχοντά της κι εγκαταλείπει την πόλη για να ζήσει μόνη στην Κερασιά. 
Βέβαια, δε φαντάζεται ότι, όχι μόνο δεν είναι μόνη της στο αρχοντικό, αλλά και ότι δεν είναι καν η πρωταγωνίστρια αυτού του βιβλίου…
Η άποψη μας για το βιβλίο :


Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που με έξυπνη γραφή συνδέει την κωμωδία με το αστυνομικό και το αστυνομικό με το υπερφυσικό. 
Η Σμαράγδα ( η πρωταγωνιστρια του βιβλίου) με έκανε να γελάσω άπειρες φορές. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζετε με όλες τις αισθήσεις. Είναι έξυπνο, καλογραμμένο και βατό. Εκεί που χαλαρώνεις και γελάς με τα γραφόμενα, εκεί η αδρεναλίνη σου πηγαίνει στα ύψη. Συνυπάρχει το χιούμορ με την φαντασία και αυτό το κάνει ξεχωριστό. Στο τέλος αισθάνεσαι λύτρωση αλλά και λύπη γιατί ήθελες να έχει και άλλο. Αισθάνεσαι την Σμαράγδα κομμάτι σου και δεν θες να την αποχωριστείς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου