Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κριτική - “Τα δάκρυα της Σιωπής” Το νέο βιβλίο της Άριας Σωκράτους. “Τα δάκρυα της Σιωπής” Το νέο βιβλίο της Άριας Σωκράτους.


Πώς μπορείς ν΄αποφύγεις μία παθητική κατάσταση ψυχικής και σωματικής υποδούλωσης,όταν σε σφίγγει η μέγγενη από ανθρώπους που σ΄ εξευτελίζουν και θεωρούν υποχείριο το σώμα σου και την ψυχή σου? Τα δάκρυα και οι λυγμοί σου είναι τόσο σιωπηρά γιατί σε τρομοκρατεί το γεγονός ν΄ανακαλύψει ο δυνάστης σου, την αδυναμία σου αυτή. Τότε οι συνέπειες θα είναι το τέλος, ένα τέλος προδιαγεγραμμένο από την πρώτη στιγμή που μπλέκεσαι στα δίχτυα ενός κυκλώματος σωματεμπορίας. ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ της συγγραφέας Άριας Σωκράτους, είναι ένα μυθιστόρημα με μαρτυρίες κοριτσιών -που δεν απέχουν από την πραγματικότητα- που βίωσαν την απόλυτη εκμετάλλευση της αξιοπρέπειάς τους από ανθρώπους στιγνούς, κοινώς εγκληματίες.
Ενα καλογραμμένο,προσεγμένο και ευανάγνωστο βιβλίο που, ενώ θίγει το σοβαρό θέμα της κακοποίησης μιας γυναίκας, μας ξεναγεί παράληλα και στα σκοτεινά μονοπάτια της σωματεμπορίας και του sex trafficking. Γυναικείες ψυχές, ωθούμενες να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο, μπλέκονται στα δίχτυα του εμπορίου της ανθρώπινης σάρκας.
Η Χριστίνα ζει στην σκια της αυταρχικής και απόλυτης μητέρα της. Όνειρό της να συναντήσει την ιδανική αγάπη, έτσι όπως αυτή την έχει πλάσει σε μια γωνιά του μυαλού της. Η συνάντησή της με τον Ντέιβιντ, υπήρξε το εφαλτήριο για το ξεκίνημα της ζωής που είχε φανταστεί στ΄όνειρό της. Παρασυρόμενη ερωτικά και συναισθηματικά από έναν άνθρωπο, που αργότερα θ΄αποδειχθεί ο χειρότερός της εφιάλτης, ξεκινά το ταξίδι για μια καινούργια ζωή. Όταν όμως, εν συνεχεία, θα βγει στο φως το πραγματικό πρόσωπο του Ντέιβιντ, θα είναι πολύ αργά για την όμορφη Χριστίνα, αφού θα έχει μεταβληθεί σε μια αποστεωμένη, πειθήνια και άβουλη κούκλα. Ο προσωπικός εξευτελισμός που θα υποστεί, από τον, κατά άλλους, ευυπόληπτο οικογενειάρχη και επαγγελματία Ντέιβιντ Ριβέρα, θα είναι χειρότερος και από τον θάνατο.
Ως πότε η ηρωίδα μας θα κλαίει σιωπηρά, υπομένοντας το μαρτύριό της? Mε την βοήθεια της καλής φίλης της δημοσιογράφου Κάθριν και του εργοδότη της Τζέφ, θα πιάσουν σιγά σιγά την άκρη του νήματος. Ξετυλίγοντάς το, θα βρεθούν μπροστά στην σαπίλα ενός κυκλώματος που δρά ελεύθερα , πίσω από την βιτρίνα μιας διαφημιστικής εταιρείας. Ο μέχρι τότε άτρωτος και στυγνός εγκληματίας, Ντέιβιντ Ριβέρα αρχίζει να νιώθει πως η περιβόητητη παντοδυναμία του κλονίζεται επικίνδυνα και οι εν συνεχεία, σπασμωδικές κινήσεις του, θ΄αποκαλύψουν την σκοτεινή πλευρά της ζωής του, που μπορεί να υποψιάζονταν κάποιοι, αλλά κανείς δεν τολμούσε να εισχωρήσει σε βάθος.
Ποιός πραγματικά είναι αυτός ο άντρας που ερωτεύτηκε η ηρωίδα μας?
Θα πάρει τελικά ο καθένας τους αυτό που του αξίζει?
Όλα αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα, θ΄απαντηθούν διαβάζοντας τις σελίδες του δεύτερου κατά σειρά βιβλιου “TA ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ” μιας νέας συγγραφέας,της ταλαντούχας Άριας Σωκράτους!

Piskitzis Michael Anastasia Dimakopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου