Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Η άποψη από την Georgette IoannitCa‎ για το βιβλίο : " Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια " Εκδόσεις Καλέντης

Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια


Συγγραφέας : Αλκυόνη Παπαδάκη
Εκδόσεις : Καλέντης


Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Η νεαρή Ολάνθη προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια κοινωνία αντιθέσεων, εκεί όπου η σκληρότητα στέκεται δίπλα στη φιλευσπλαχνία, το γέλιο έρχεται μαζί με το δάκρυ, το μίσος φωλιάζει πλάι στην αγάπη. Κουβαλώντας ένα παρελθόν που ακόμη και η ίδια αγνοεί και με μοναδικό στήριγμά της τη φίλη της Μαλαματένια, ζει και ελπίζει σε έναν κόσμο γεμάτο δεινά.

Πολυάριθμα πρόσωπα και ζωές που διασταυρώνονται δημιουργούν μια συνεχή αλληλουχία αφηγήσεων. Ο κάθε ήρωας εξομολογείται τη δική του ιστορία, αλλά και τη δική του εκδοχή που διαφοροποιεί τα γενόμενα, συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα που καθρεφτίζει έναν ολόκληρο κόσμο που ζει και ενεργεί σε μια εποχή σε βαθιά αξιακή κρίση.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη, στο νέο μυθιστόρημά της, με επίγνωση -σχεδόν αμείλικτη- αλλά και με τη σοφία της συγκατάβασης, ξεδιπλώνει τους ήρωες και το πεπρωμένο τους σαν το μίτο της Αριάδνης για να μας οδηγήσει -πάντα- σε μια φωτεινή διέξοδο, θυμίζοντάς μας ενθαρρυντικά πως θα ξανάρθουν τα χελιδόνια.


Η άποψη για το βιβλίο απο την Georgette IoannitCa  :

Ένα ακόμη βιβλίο από την πέννα της κυρίας Αλκυόνης που ήδη γνωρίζουμε και με το γνωστό της ύφος για την ζωή,την αγάπη και την ψυχή.Διαφορετικοί χαρακτήρες και ήρωες και ο καθένας με την δική του ιστορία.Η επιβίωση μέσα σε μια κοινωνία σκληρή ,κατά βάση,κυριαρχεί στην πλοκή.Φυσικά δεν λείπουν η διαφθορά,ο ρατσισμός,η φιλία και η φύση με την λυρικότητα που διακατέχει την συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου