Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΟΝLINE συνέντευξη με τον Παναγιώτη Δελιγιάννη στις 19/07 για την ομαδα μας



Ο Παναγιώτης Δεληγιάννης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1982 στην Αθήνα και ζει στην Βαρυμπόμπη. Είναι λάτρης της σκηνής του τρόμου και του φανταστικού από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Έτσι αποφάσισε να αφήσει και το δικό του στίγμα σε αυτόν τον τομέα που αγαπάει τόσο πολύ. Ο Στόχος (Ημερολόγιο) είναι το πρώτο μέρος της ιστορίας του που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των περιπάτων του στα δύσβατα μονοπάτια της Πάρνηθας.
Καλησπέρα σας! Είμαστε εδώ σήμερα για να ανακρίνουμε με την καλή έννοια τον Παναγιώτη Δεληγιάννη!
Π.Δ.  Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε, να με καλέσετε στην παρέα σας!

 Ένα δυνατό βιβλίο με όμορφη απλή γραφή γεμάτο αγωνία σασπένς και μυστήριο! Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη για να συνθέσουν την ιστορία που μπλέκει την μυθοπλασία με τα ιστορικά στοιχεία του τόπου μας! Ευφάνταστη η επιλογή της τοποθεσίας που εκτυλίσσονται οι περισσότερες σκηνές του βιβλίου που σε συνδυασμό με την όμορφη σύλληψη της πλοκής, μας κρατάει μέχρι την τελευταία σελίδα σε ετοιμότητα για κάτι καινούργιο και μή αναμενόμενο! Το μόνο "κακό" έχει και δεύτερο μέρος και με έχει αφήσει σε τρομερή αγωνία!!!

Anastasia Singleftw  Τι το ξεχωριστο ειχαν λοιπον αυτα τα μονοπατια Παναγιωτη και σου εδωσαν τετοια εμπνευση?
Π.Δ. Ολα τα μονοπάτια έχουν κάτι ξεχωριστό για τον καθένα μας. Εμένα μου έδωσαν έμπνευση!

Β.Π. Τι είναι αυτό που σε ώθησε να γράψεις; Πώς ένιωσες όταν αποφάσισες να πάρεις μολύβι και χαρτί για να ξετυλίξεις την ιστορία σου; 
Γράφω από μικρή ηλικία. Πάντα ένιωθα καλύτερα, αποτυπώνοντας τις σκέψεις μου και τις ιδέες μου στο χαρτί. Έτσι αποφάσισα να το κάνω επαγγελματικά, αφού είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένος, ελεύθερος και ολοκληρωμένος. 

Β.Π. Το πρώτο βιβλίο Ο Στόχος που χωρίζεται σε 2 μέρη, είναι βιβλίο που εντάσσεται στην κατηγορία του Φανταστικού-Μυστηρίου-Τρόμου! Πώς προέκυψε αυτή η επιλογή; Από τι εμπνεύστηκες για να γράψεις την συγκεκριμένη ιστορία;
Π.Δ. Οι αναγνωστικές μου προτιμήσεις, από την πρώτη μου κιόλας αναγνωστική ηλικία, έτειναν προς αυτή την κατηγορία.
Τον Στόχο τον εμπνεύστηκα από τις περιπλανήσεις μου στην ευρύτερη περιοχή των βασιλικών κτημάτων, που παρόλη την πλούσια αρχαία και νεότερη ιστορία τους, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μυθιστόρημα.


Chaido Kouroupaki Το βιβλίο σας είναι περισσότερο μυστηρίου ή φαντασίας?
Π.Δ. και τα δύο σε ίσες ποσότητες 

 Anastasia Singleftw Παναγιωτη μαλλον δεν διατυπωσα σωστα την ερωτηση!Γιατι σου εδωσαν εμπνευση τα βασιλικα κτηματα?Τι το ξεχωριστο υπαρχει σ'αυτα για εσενα τοσο που να σε εμπνευσει?
Π.Δ. η φύση με πάντα με ενέπνεε. και ειδικά τα βασιλικά κτήματα που είναι στην περιοχή μου

Elena Fotiou τι σε τραβηξε σε αυτη την περιοχη για να γεννηθει η ιστορια στο μυαλο σου?
Π.Δ.   η άγρια φύση, τα παρατημένα κήρια, οι βασιλικοί τάφοι στην μέση του δάσους...

Β.Τ.Π. Στην μυθοπλασία έχεις εντάξει μερικά από τα γεγονότα της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Το Πραξικόπημα της 21Ης Απριλίου, την περίοδο της επταετίας και στιγμές από την Ιστορία της Βασιλείας στην Ελλάδα! Ποιο ήταν το έναυσμα για κάτι τέτοιο; Τι σημαίνει για σένα αυτή η περίοδος; Ήταν τυχαία η επιλογή της;
Π.Δ. Όπως σας είπα και προηγουμένως, επέλεξα την περιοχή των βασιλικών κτημάτων, γιατί έχει πλούσια και μακρόχρονη ιστορία. Από την αρχαία Δεκέλεια, μέχρι το σύγχρονο Τατόι, η περιοχή έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πολλά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.
Θεωρώ καταστρεπτικές για τον ελληνικό λαό, τις περιόδους της Χούντας και της Βασιλείας, αν και μέσα από το μυθιστόρημά μου, δεν προσπαθώ να περάσω πολιτικές θέσεις και ιδέες.
Η ιστορία του Στόχου βασίζεται κυρίως στα σύγχρονα γεγονότα που έλαβαν μέρος στην περιοχή, τα οποία παραλλάχθηκαν σκοπίμως για την ανάγκη του μύθου που έχω δημιουργήσει.


 Spyropoulou Aspa B Kαλησπέρα κι απο μένα. Εχεις φανταστεί καποια στιγμη στο μέλλον να γράψεις ενα βιβλιο που δεν ανήκει στο αγαπημένο σου είδος...π.χ αισθηματικό?
Π.Δ. Καλησπέρα Άσπα. Αυτό τον καιρό γράφω ένα κωμικό. Δεν νομίζω πως θα γράψω ποτέ αισθηματικό. Αν και είμαι ευαίσθητος, δεν νομίζω πως μπορώ να τα καταφέρω

 Anastasia Singleftw Ποιος ειναι ο/η αγαπημενος/η σου ηρωας/ιδα απο τον Στοχο?
Π.Δ.  Η Λάουρα!

ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Καλησπερα ! Αφου λοιπον εισαι του μυστηριου ποια ειναι η αγαπημενη σου ταινια μυστηριου κ ποιο το αγαπημενο σου βιβλιο μυστηριου ; 
Π.Δ. καλησπέρα. Η ένατη πύλη με τον Τζόνι Ντεπ και από βιβλία δεν μπορώ να διαλέξω. Είναι πολλά!

Β.Τ.Π.  Ο Βίτο είναι ο Πρωταγωνιστής του βιβλίου σου, ο βασικός χαρακτήρας πάνω στον οποίο έκτισες την πλοκή και τις εξελίξεις! Ποιο νομίζεις ότι είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του ήρωα που τον κάνει να ξεχωρίζει; Και αν έφτιαχνες από την αρχή τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου ήρωα θα πρόσθετες ή θα αφαιρούσες κάτι;
Π.Δ. Σίγουρα δεν θα αφαιρούσα ή θα πρόσθετα οτιδήποτε. Ο χαρακτήρας πλάστηκε όπως πλάστηκε, με τις ατέλειές του, βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους. Όπως και εμείς, ο Βίτο είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, ο οποίος έχει μία φυσιολογική ζωή, μέχρι που αρχίζουν να του συμβαίνουν συνεχόμενες αναποδιές. Μέσα από αυτές ανακαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό, με κύριο χαρακτηριστικό του να είναι η αυταπάρνηση.

Chaido Kouroupaki Θα μπορούσε η ιστορία του βιβλίου σου να γίνει ταινία? Θα σου άρεσε κάτι τέτοιο?
Π.Δ. σας το αφήνω για έκπληξη!!

'Σενιοριτα Α' Καλησπερα! Εχω μαθει οτι κανετε ξεναγησεις στα βασιλικα κτηματα και ειναι υπεροχα! Μπορει να ερθει οποιος θελει?
Π.Δ.  'Σενιοριτα Α' καλησπέρα. Μπορούν να έρθουν όλοι. Χαίρομαι να ξεναγώ σε αυτή την περιοχή!  

 Gabriel Alexander Παναγιώτη φιλε σαν πρωτοεμφανιζόμενος ποιος είναι ο μεγαλύτερος σκόπελος που καλεισαι να ξεπερασεις;
Π.Δ. Ο μεγαλύτερος σκόπελος για έναν πρωτοεμφανιζόμενο είναι η δυσκολία προβολής του βιβλίου. Ξεκινάς από το μηδέν!

Β.Τ.Π. Ποια αναγνώσματα σε έχουν επηρεάσει ως άνθρωπο και ως συγγραφέα;
Π.Δ. Όλα τα βιβλία που έχω διαβάσει στην ζωή μου, με έκαναν κατά κύριο λόγο τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Τα βιβλία που αγάπησα, τα βιβλία που μίσησα, τα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία. Ως συγγραφέα, με έχουν επηρεάσει τα βιβλία τρόμου και φαντασίας και τα κόμιξ.

Anastasia Singleftw Εχεις περασει στοιχεια του χαρακτηρα σου,σκεψεις σου,συναισθηματα σου και γεγονοτα που εχουν συμβει σ'εσενα τον ιδιο στο βιβλιο σου ή οι ηρωες σου ειναι το ακρως αντιθετο?
Π.Δ. σίγουρα έχουν περάσει προσωπικά στοιχεία και βιώματα!

 Chaido Kouroupaki Θα μπορούσες στο μέλλον να ασχοληθείς και με κατι άλλο πχ ποίηση ?
Π.Δ. δυστυχώς δεν μπορώ να εκτιμήσω την ποίηση.

Anastasia Singleftw Μπορεις να μαρτυρησεις ενα απο αυτα τα σημεια στα οποια εισαι εσυ?
Π.Δ.   στην σελίδα 100 στην ταβέρνα. ένας από τους θαμώνες είμαι εγώ 

ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Εγω επειδη εχω κολλημα με τους τιτλους θα ρωτησω τον ειχες σκεφτει απο την αρχη ή στο τελος ; ειχες περισσοτερους στο μυαλο σου ;
Π.Δ. το τελευταίο πράγμα πριν πάω στον συμβολαιογράφο και ο υπότιτλος μπήκε λίγο πριν τυπωθεί

Chaido Kouroupaki Το δεύτερο μέρος του βιβλίου σου περιγράφει την ίδια περιοχή ή κάποια άλλη?
Π.Δ. στο δεύτερο περιγράφω και άλλες περιοχές

Β.Τ.Π. Αν έφτανε η στιγμή να βραβευτείς για το βιβλίο σου πως θα ένιωθες; Τι σημαίνουν οι βραβεύσεις για σένα;
Π.Δ. Έχω ήδη βραβευτεί από την Unesco για το μυθιστόρημά μου. Αυτό που έχει πραγματική σημασία όμως, είναι η αγάπη που δείχνουν οι αναγνώστες για το βιβλίο μου. Τους τελευταίους έξι μήνες, έχουν ανοίξει μία τεράστια αγκαλιά και με έχουν περιβάλλει με αγάπη. Αυτή είναι η πραγματική μου βράβευση και η κινητήρια δύναμη για να συνεχίσω αυτό που αγαπάω.


Β.Τ.Π. Ποιος είναι αγαπημένος σου συγγραφέας και ποιο το αγαπημένο σου βιβλίο!
Π.Δ. Ο Σκωτσέζος Graham Masterton, είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας.
Έχω πολλά αγαπημένα βιβλία.
Χάρι Πότερ, Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, Δίψα για αίμα, Ο Καθρέφτης, Τρομερή ομορφιά, Ματίλντα, Ιστορία χωρίς τέλος, Η Λέσχη Δουμά ή η σκιά του Ρισελιέ (ένατη πύλη), ο Νεκροσκόπος και πολλά άλλα.



 Anastasia Singleftw Καποιοι συγγραφεις για να καταφερουν να γινουν ενα με την εμπνευση τους και να αποτυπωσουν στο χαρτι τις σκεψεις τους καταφευγουν σε ακραιες μεθοδους οπως το ποτο, ή η απολυτη αποξενωση.Εσυ πως δουλευεις?
Π.Δ. Βράδυ, όταν κοιμάται η οικογένειά μου, ξεμέθυστος. Το πολύ πολύ να πιω μία μπύρα. και όταν θέλω να ξεκουραστώ παίζω στον υπολογιστή adventure games  

 Βίκυ Τερζίδου Καλησπέρα σε όλους! Είπες πιο πάνω πως γράφεις κάτι κωμικό! Αυτό σημαίνει πως το δεύτερο μέρος του Στόχου έχει ήδη γραφτεί; Και αν ναι πότε θα εκδοθεί;
Π.Δ. καλησπέρα. Το γράφω παράλληλα με τον δεύτερο μέρος. Θα τελειώσω τον Σεπτέμβρη και θα εκδωθεί μέχρι τον Ιανουάριο

Anastasia Singleftw Πιστευεις στα μεταφυσικα φαινομενα ή θεωρεις οτι ειναι μονο ιστοριες για βιβλια?
Π.Δ. Δύσκολη ερώτηση. Όταν είμαστε μέρα μεσημέρι έξω στον ήλιο δεν τα πιστεύουμε. Όταν όμως είμαστε μόνοι μας μέσα στο δάσος βράδυ, νιώθουμε μία ανατριχίλα

 Chaido Kouroupaki Τι είδους μουσικής σου αρέσει?
Π.Δ. Ακούω πανκ, έπικ μέταλ, ροκ, κλασσική μουσική, όπερα, ποπ και ρεμπέτικα  

 Gina Greg Καλησπερα κι απο εμενα,θα ηθελα να ρωτησω ποια αναγνωσματα σας εχουν επηρεασει ως ανθρωπο αρχικα και ως συγγραφεα στη συνεχεια.
Π.Δ. καλησπέρα. Όλα τα βιβλία που έχω διαβάσει στην ζωή μου, με έκαναν κατά κύριο λόγο τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Τα βιβλία που αγάπησα, τα βιβλία που μίσησα, τα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία. Ως συγγραφέα, με έχουν επηρεάσει τα βιβλία τρόμου και φαντασίας και τα κόμιξ.

Elena Fotiou Ποιο βιβλιο εχεις ζηλεψει? (με την καλη εννοια)
Π.Δ. Τα Χάρι Πότερ! Τα θεωρώ αριστουργήματα

Anastasia Singleftw Εχει βρεθει ποτε θαυμαστρια να σε φερει σε δυσκολη θεση και αν ναι πως αντεδρασες?
Π.Δ. ναι, εσένα. Πρώτη φορά μου κάνουν τέτοια ανάκριση. Και δεν με κερνάνε και μία ρακή! 
 Anastasia Singleftw αχαχαχχαχαχαχχαα σου το ειπα οτι στην εχω στημενη!

Β.Τ.Π.  Ποιο μουσικό κομμάτι θα μπορούσε να ντύσει με την μελωδία του το βιβλίο σου;
Π.Δ. Ένα κομμάτι που θα ήθελα να ντύσει μουσικά τον Στόχο, είναι το Dance of the Sugar-Plum Fairy του Tchaikovsky. 

Β.Τ.Π.  Όταν ξεκίνησες να γράφεις το βιβλίο σου ήξερες το τέλος από την αρχή;
Π.Δ.Πρώτα ολοκλήρωσα το σενάριο και μετά άρχισα να γράφω το βιβλίο. Οπότε η απάντηση είναι ναι.

Anastasia Singleftw Αγαπημενο δικο σου αποφθεγμα?
Π.Δ.  φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντας
Anastasia Singleftw Αναδιατυπωνω!Αγαπημενο αποφθεγμα που εχεις γραψει εσυ.Καποιες αραδες που μολις τις εγραψες ειπες''πωωωωω τι ειπα ο ανθρωπος''?
Π.Δ. “Τα παραμύθια είναι ο τρόπος να λες ωραία ψέματα στα παιδιά. Η πολιτική είναι ο τρόπος να λες άθλια ψέματα στους μεγάλους.”  

 Katianna Koui διάβασα σε ένα σχόλιο σου ότι δεν μπορείς να γράφεις αισθηματικό βιβλίο... Μπορείς όμως, εννοώ σου βγαίνει να το διαβάσεις;
 Π.Δ.  Τώρα πια διαβάζω μόνο τρόμο. Δεν μπορώ με τίποτα να διαβάσω άλλο είδος, πόσο μάλλον αισθηματικά

Βίκυ Τερζίδου Η μοίρα των ηρώων είναι προδιαγεγραμμένη από την αρχή, ή στην εξέλιξη της ιστορίας σε οδηγούν αυτοί εκεί που θέλουν;
Π.Δ. φυσικά και με οδηγούν. Ενώ η τελική τους μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη, στην πορεία μαθαίνω πολλά για αυτούς, που δεν τα γνώριζα προηγουμένως

Katianna Koui Πως και ξεκίνησες να γράφεις αυτό το βιβλίο; Και να το χωρίσεις σε 2 μέρη;
Π.Δ. έπρεπε να χωριστεί σε δύο μέρη, επειδή είμαι πρωτοεμφανιζόμενος. Αν έβγαζα πρώτο βιβλίο 700 σελίδες, δεν θα έπαιρνε κανένας το ρίσκο να το διαβάσει.

Anastasia Singleftw Πως αντιμετωπιζεις τυχον ασχημες κριτικες?
Π.Δ.  μέχρι τώρα δεν μου έτυχε κακή κριτική, μόνο δύο μέτριες. Αλλά και να έρθουν κακές κριτικές τις δέχομαι και ας είναι και από μια κακιά Κρητικιά

Β.Τ.Π. Ποιος ήρωας από αυτούς που εσύ τους έδωσες πνοή μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα σου λείψει πιο πολύ και γιατί;
Π.Δ.  Όλοι οι ήρωες που δημιούργησα είναι εξίσου σημαντικοί για εμένα. Ίσως μου λείψει λίγο πιο πολύ η Λάουρα, που της έχω μεγαλύτερη συμπάθεια, λόγω του εκκεντρικού, μυστήριου και απρόβλεπτου χαρακτήρα της.

Anastasia Singleftw Εχει βαλει κανεις αλλος το χερακι του στο βιβλιο σου?Εννοωντας σου εχει δωσει καποιος ιδεες οταν σε καποια στιγμη κολλησες?
Π.Δ. η γυναίκα μου η Άννα. Μαζί ολοκληρώσαμε το σενάριο και με στήριζε κάθε φορά που έλεγα θα τα παρατήσω  

Β.Τ.Π. Με τι άλλο θα ήθελες να ασχοληθείς, εκτός από την συγγραφή βιβλίων;
Π.Δ.Δουλεύω περιστασιακά ως προπονητής κολύμβησης, σκι και ποδοσφαίρου με παιδάκια και ειδικός εκπαιδευτής με άτομα με ειδικές ανάγκες όλων των ηλικιών.

Anastasia Singleftw Υπηρξε Λαουρα στη ζωη σου ή ειναι απολυτα φανταστικο προσωπο?
Π.Δ.  δεν μπορώ να πω, είμαι παντρεμένος άνθρωπος
Anastasia Singleftw Δεν σε ρωτησα αν υπαρχει τωρα που εισαι παντρεμενος ανθρωπος.Αν υπηρξε ρωτησα αλλα .....μαλιστα!χαχαχαχα
Π.Δ. τι τον έχεις τον ταξίαρχο Θεοχάρη?
Anastasia Singleftw χαχαχαχα Εμεις ρωταμε,εσυ απαντας!      
Π.Δ.  όσο σκάβεις μέσα σου, όλο και κάτι βρίσκεις!

Β.Τ.Π. ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ???
Π.Δ.  η Άννα είναι το Α και το Ω στην ζωή μου!

Βίκυ Τερζίδου Θα μπορούσες να ζήσεις κάπου αλλού πχ στην επαρχία ή ακόμη και εκτός Ελλάδας αν χρειαζόταν;
Π.Δ. άνετα θα ζούσα στην επαρχία. Μου αρέσουν οι ρυθμοί της. Και στο εξωτερικό, σε κάποια βόρεια καταθλιπτική χώρα!

 Elena Fotiou Εχεις αντιμετωπισει κακοπροαιρετες συμπεριφορες απο συναδελφους συγγραφεις? κοινώς πόσο δύσκολο είναι να αναγνωριστει ενας νεος συγγραφεας...?
Π.Δ. με έχουν δεχτεί στον χώρο με μεγάλη αγάπη. Ειδικά ο Χρήστος Αναστασόπουλος! Και η αναγνωρισιμότητα έρχεται με τον καιρό.

Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Πιστεύεις ότι φταίει ο εκδοτικός οίκος και η διαφήμιση που δεν είναι τόσο γνωστό το βιβλίο σου?
Π.Δ. δεν φταίει κανένας. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι, που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας!

Β.Τ.Π. Σου αρέσουν τα ταξίδια από από ότι ξέρω! Ποιο είναι το πιο όμορφο ταξίδι που έχεις κάνει και ποιο θα ήταν το ταξίδι που θα ήθελες να κάνεις κάποτε;      
Π.Δ.  Ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια που έχω κάνει, είναι στην Φλωρεντία και στα χωριά της Τοσκάνης. Ήταν σαν να έκανα χωροχρονικό ταξίδι, σαν να βρέθηκα στην εποχή της Αναγέννησης.
Το επόμενο ταξίδι που σκοπεύω να κάνω, είναι στην Ιρλανδία, ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο σε μία ευρωπαϊκή χώρα τόσο διαφορετική από τις άλλες.


 Katianna Koui Γιατι καλέ Παναγιώτη, αν επιτρέπεται, σε καταθλιπτική χώρα...;;;
Π.Δ. είμαι χειμωνιάτικος τύπος. Αγαπώ το κρύο και την κακοκαιρία

Elena Fotiou ποια ειναι η δυσκολοτερη ερωτηση που σου εχουν κανει ποτε?
Π.Δ. ειλικρινά δεν θυμάμαι. Πάντως έχω ζήσει πολλές άβολες καταστάσεις με δύσκολες ερωτήσεις!

Anastasia Singleftw θα σε ενοχλουσε πιο πολυ να σε πουν κακο συγγραφεα ή κακο δάσκαλο?
Π.Δ. κακό δάσκαλο. Το κακό συγραφέα είναι υποκειμενικό!

 Maria Kleanthous Kouzapa Πόσες σελίδες είναι το βιβλίο σου Παναγιώτη? Το περιμένω ακόμα και δεν ξέρω.
Π.Δ. 334 Και ακόμα τόσο το 2ο μέρος περίπου 

Georgia Retetakou Μην σας φαίνονται λίγες οι 334 σελίδες! Είναι περιεκτικότατες!!!!
Π.Δ.   είστε από τις πρώτες μου αναγνώστριες!!

Β.Τ.Π. Σαν αναγνώστης όταν διαβάζεις ένα βιβλίο. Τι είναι αυτό που θέλεις να περιέχει; Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού βιβλίου;
Π.Δ.  Τα βιβλία που διαβάζω θέλω να έχουν απλή γραφή, χωρίς πολλές φανφάρες, πολύ δυνατή υπόθεση, ανατροπές, τρόμο και πρωτοτυπία. Αυτά συνιστούν τα χαρακτηριστικά ενός καλού βιβλίου (προσωπική άποψη).

  Anastasia Singleftw Προσφατα ξεκινησες να εργαζεσαι.Εχουν μειωθει αισθητα οι ελευθερες σου ωρες.Τι στερεισαι για να βρεις χρονο να γραψεις?Υπνο ή οικογενειακες στιγμες
Π.Δ. Τις τελευταίες ημέρες έχω σταματήσει να γράφω. Απολαμβάνω την δουλειά μου, την οικογένειά μου (και τον ύπνο μου) 

Maria Kleanthous Kouzapa Σ' αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν θα το έβλεπα καθόλου άσχημο αν κυκλοφορούσε ολοκληρωμενο σε ένα τόμο. Τι θα πει είσαι πρωτοεμφανιζόμενος και έπρεπε να βγει σε 2 τόμους. Προσωπικά προτιμώ να βλέπω μια ολοκληρωμένη δουλειά και όχι επεισόδια.
Π.Δ.  και εγώ θα το προτιμούσα έτσι, αλλά ήταν ρίσκο
Maria Kleanthous Kouzapa Μη φοβάσαι τα ρίσκα Παναγιώτη. Ετσι πάμε μπροστά!

 Gina Greg Αληθεια ,πώς θα σας φαινοταν εαν καποιος σας προτεινε να γυριστει το βιβλιο σας ταινια?
Π.Δ. μου το έχουν προτείνει!
Gina Greg Μην μας αφηνετε σε αγωνια....και?
Π.Δ.  ετοιμάζουμε το σενάριο!
Gina Greg Τελεια !!!!!,καλη επιτυχια ευχομαι!!!!!!!!!!!!!!!
Katianna Koui Θα είναι ωραίο να βγει και σε ταινία το βιβλίο σου Παναγιώτη...
  
Anastasia Singleftw Εισαι της αποψης ''καλυτερα ενα αθωο ψεμα'' ή ''καλυτερα η πικρη αληθεια''?
Π.Δ. ανάλογα την περίπτωση. Δεν γιατρεύονται όλες οι ασθένειες με ασπιρίνη

Β.Τ.Π. Πως μπορεί ένας συγγραφέας να παρακολουθεί τις πωλήσεις των βιβλίων του; Μπορούν να εμπιστευτούν τους εκδοτικούς οι συγγραφείς;
Π.Δ. δεν μπορεί. Βασίζεσαι σε ότι σου πουν

Katianna Koui Πώς σου φάνηκε όταν διάβασες το βιβλίο σου;
Π.Δ.  το έχω διαβάσει καμιά δεκαριά φορές πριν εκτυπωθεί. Εκτυπωμένο δεν έχω προλάβει ακόμα. Πάντως είναι περίεργα....

Sofia Chronopoulou Ποιους ηθοποιους ξενους η ελληνες θα διαλεγες;
Π.Δ. Τζόνι Ντεπ και Μόνικα Μπελούτσι


Maria Kleanthous Kouzapa Συγγνώμη που το λέω, με χάλασε λίγο το Α και Β μέρος. Εδώ ούτε σειρές στην τηλεόραση δε βλέπω  
Π.Δ. σίγουρα απαιτείται καλή σχέση. Αλλιώς δεν μπορεί να καρποφορήσει μία συνεργασία!

Anastasia Singleftw Αν ειχες τη δυνατοτητα να εκπληρωσεις μια απο τις μεγαλυτερες επιθυμιες σου ποια θα ηταν?
Π.Δ.   να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο

Elena Fotiou τι φοβασαι περισσοτερο?
Π.Δ. τον θάνατο........

Βίκυ Τερζίδου Αν σου ζητούσαν να περιγράψεις τον εαυτό σου με μερικές λέξεις ποιες θα ήταν; Ποιος είναι ο Παναγιώτης;
Π.Δ.    είμαι απλός και ανοιχτόκαρδος.

Xanthi Xanp αν τώρα το καλοκαίρι βλέπεις λουόμενους με το βιβλίο σου στο χέρι πως θα αισθανθείς;
Π.Δ. εκπληκτικά!

Gina Greg Το άσχημο με τα καινούργια βιβλία είναι ότι μας εμποδίζουν να διαβάσουμε τα παλιότερα.
John Wooden, 1910-2010 Αληθεια θα ηθελα τη γνωμη σας πανω σε αυτο το αποφθευγμα!!

Π.Δ.  πολύ αληθινό. Εχω πάνω από 250 αδιάβαστα αυτή την στιγμή στην βιβλιοθήκη μου και όλο βγαίνουν νέα!

Anastasia Singleftw Υποθετικο σεναριο....Ερχεται μεθαυριο ενας απο τους μεγαλυτερους εκδοτικους οικους στην Ελλαδα...Και σου ζηταει να σε αναλαβει αρκει να γραφεις ενα βιβλιο καθε χρονο!Τι κανεις?Εξτρα ζορι,Εξτρα πιεση,Λιγοτερος χρονος αλλα καλη διαφημιση και σαφως καλυτερες απολαβες.
Π.Δ. δεν μου αρέσουν οι πιέσεις. Αγάλι αγάλι όπως είπαμε και πριν

Xanthi Xanp Όταν βλέπεις κάποιον να διαβάζει το βιβλίο σου ξεκινάς κουβέντα για το βιβλίο και του λες ότι είσαι ο συγγραφέας;
Π.Δ.   δεν μου έχει τύχει ακόμα με κάποιον άγνωστο.

Β.Τ.Π. και μια και ανεφερα τα Βασιλικα κτηματα, πες μας για την επισκεψη εκει με φιλους 
αναγνωστες 
Π.Δ. ας μιλήσει καλύτερα για αυτό η Γεωργία, που έχει έρθει! 
 Georgia Retetakou Ο Παναγιώτης κάνει τρομερή ξενάγηση στα κτήματα! Φύγαμε νύχτα και δεν είχαμε και φακούς μαζί μας! Εγω προσωπικά θα έμενα και βράδυ εκεί με παρέα εννοείται!!!   



Elena Fotiou ένιωσες ποτε να καβαλάς καλάμι?
Π.Δ.μάλλον όχι. Είμαι απλός άνθρωπος και ότι και να γίνει στο μέλλον δεν θα με αλλάξει!

Anastasia Singleftw Τι εχεις να πεις για τη δηλωση της εκκλησιας για τη γιογκα? 
Π.Δ. είμαι άθεος
 Maria Kleanthous Kouzapa Τι θα πει άθεος?
Π.Δ.  δεν πιστεύω σε θεότητες
     
Xanthi Xanp Αν με έβλεπες όμως να το διαβάζω στον προαστιακό πχ παρόλο που είμαι άγνωστη θα με ενημέρωνες ότι είναι δικό σου, θα ήθελες να μιλήσουμε για το βιβλίο;
  Xanthi Xanp επιμένω και σε ρωτάω γιατί προσωπικά θα ενθουσιαζόμουν να μου έλεγες ότι είναι δικό σου και να μιλάγαμε θα το θεωρούσα ιδιαίτερη τιμή!
Π.Δ.  ναι άλλα υπάρχει και ο κίνδυνος να σε πουν και ψώνιο

Anastasia Singleftw Απο τοτε που εγινες πιο γνωστος προσεχεις πως συμπεριφερεσαι στο διαδικτυο,που σχολιαζεις και τι σχολιαζεις η δε σε ενδιαφερει ιδιαιτερως το τι θα πουν οι αλλοι?
Π.Δ. με τους φίλους μου λέμε καθημερινά βλακειούλες. Αλλά πολλές φορές κρατάω τους τύπους, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες

Katianna Koui Να ρωτήσω κάτι... Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.... Η είσοδος στα βασιλικά επιτρέπεται στον καθένα; Για να μπει κανείς μέσα εννοώ και στα δωμάτια....
Π.Δ. καμία παρεξήγηση. Τα βασιλικά κτήματα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Είναι τόσο παρατημένα στην τύχη τους, που και να μπει κάποιος μέσα, δεν πιστεύω ότι θα του πει κάποιος "υπεύθυνος" βγες. 
 Katianna Koui Αλήθεια, ε; Γιατί να φανταστείς τόσες φορές που έχω πάει στα βασιλικά ήθελα τόσο πολύ να μπω μέσα, αλλά δεν ήξερα αν επιτρέπεται και για αυτό δεν έμπαινα...
Π.Δ. σας περιμένω να πάμε μαζί! 

Maria Kleanthous Kouzapa Δεν πιστεύεις ότι μια κάποια δύναμη, όπως κι αν τη λένε, δημιούργησε όλα αυτά που βλέπουμε? Δε μιλώ για θρησκείες.
Π.Δ. πιστεύω στην επιστήμη, που έχει πιο πειστικές και χειροπιαστές απαντήσεις για πολλά θέματα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο.. 
Maria Kleanthous Kouzapa Είμαι Μηχανικός Παναγιώτη και πιστεύω πολύ στην επιστήμη, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι και επιστήμονες ακόμα, πιστεύουν ότι απλά φυτρώσαμε. Αλλά ας μην επεκταθούμε περαιτέρω
Π.Δ. θα την κάνουμε άλλη φορά αυτή την κουβέντα. Είναι μεγάλη και απαιτεί καλό κρασάκι! 
Maria Kleanthous Kouzapa Λόγω απόστασης θα χαρώ πολύ να την κάνουμε διαδιχτιακά!!

Anastasia Singleftw Εχεις κανει καινουριες φιλιες εξ'αιτιας του βιβλιου σου που να τις χαιρεσαι αλλα και ''φιλιες'' που θα προτιμουσες να μην ειχες?
Π.Δ. έχω κάνει πολλές νέες φιλίες και χαίρομαι για αυτό. Το βιβλίο ήταν ένας τρόπος να γνωριστώ με πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Anastasia Singleftw Παρακολουθεις πολιτικη?Απο που εμαθες να δινεις τοσο διπλωματικες απαντησεις?
Π.Δ. έμφυτο

Β.Τ.Π. Εμεις σε ευχαριστούμε Παναγιώτη για την όμορφη κουβέντα μας! Θα ήθελες να κάνεις μια ευχή πριν κλείσουμε;
Π.Δ. Τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε καλύτερες εποχές από αυτές που περνάμε τα τελευταία χρόνια!

https://www.goodreads.com/book/show/24487461

 https://www.goodreads.com/review/show/1334889191?book_show_action=false&from_review_page=1

https://www.facebook.com/pages/%CE%9F-%CE%A3%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%91-%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF/1621837951373326?hc_location=ufi


   Ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημά:

Ήταν μέσα στο κελί του, ξαπλωμένος στο παγωμένο δάπεδο. Η μυρωδιά σήψης πλανιόταν τριγύρω, συνδυασμένη με την αποφορά από τα ούρα και τα περιττώματα. Ουρλιαχτά ακούγονταν μέσα στο πηχτό σκοτάδι, που τα σταματούσαν προ
ς στιγμήν οι ήχοι του μαστιγίου. Το κορμί του πονούσε φρικτά και ο πόνος στο στομάχι του, που ήταν άδειο εδώ και μέρες, του έφερνε ζαλάδες. Τον πλησίασε ένα φως και είδε με τρόμο την εικόνα του δεσμοφύλακα που φορούσε μία μεταλλική μάσκα για να προφυλαχθεί προφανώς από τη μυρωδιά. Αμέσως έτρεξε σαν πεινασμένο σκυλί προς την καγκελόπορτα με τα σάλια του να στάζουν από την πείνα. Η καμτσικιά τον έκανε να πισωπατήσει και να κρυφτεί πίσω από το κρεβάτι με σκυμμένο το κεφάλι. Ο δεσμοφύλακας ξεκλείδωσε, μπήκε μέσα και του πέταξε ένα ξερό κομμάτι ψωμί στο πάτωμα. Βγήκε έξω και κλείδωσε ξανά, κατευθυνόμενος στον επόμενο. Σήκωσε διστακτικά το κεφάλι του. Παρόλη την πείνα του δεν βιάστηκε να πάρει το φαγητό του, φοβούμενος το μαστίγιο του ανθρώπου με την μάσκα. Μόλις η πείνα υπερνίκησε τον φόβο, έψαξε στο πάτωμα ψηλαφιστά. Εντόπισε το σκληρό σαν πέτρα ψωμί και το δάγκωσε με λύσσα. Δεν είχε ούτε λίγο νερό να το μαλακώσει και έτσι το βούτηξε στον απόπατο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ξεχνούσαν να τον ταΐσουν και κατέφευγε εκεί, όταν η πείνα τον κατέβαλε. Δεν μπορούσε να ξεχάσει την ημέρα που είχε φάει κρέας. Του είχαν ρίξει ένα ολόκληρο κομμάτι ωμό ψαχνό και το είχε φάει με τέτοια ευχαρίστηση. Έξω από το κελί του άρχισαν να διαγράφονται δύο κόκκινα μάτια που τον κοίταζαν. Πλησίαζαν επικίνδυνα περνώντας με κάποιον τρόπο τα όρια του κελιού του και τότε αντίκρισε το παραμορφωμένο από κακία πρόσωπο της μητέρας του. Χωρίς να σταματήσει να τον κοιτάει στα μάτια, σήκωσε το χέρι της να του χαϊδέψει το μάγουλο. Το άγγιγμά της ήταν τραχύ και παγωμένο και τον ανατρίχιασε. Μία απόκοσμη τσιριχτή φωνή βγήκε βαθιά μέσα από το λαρύγγι της.
«Δεν νομίζεις πως ήρθε η ώρα να εξαφανιστείς;»




 Δεύτερο απόσπασμα από το βιβλίο:

Μέσα στον ύπνο του άκουσε κάτι να χτυπάει. Ήταν το κουδούνι της πόρτας. Γύρισε και κοίταξε το ηλεκτρονικό ρολόι στο κομοδίνο του. Η ώρα ήταν τρεις και δύο λεπτά τη νύχτα. Το κουδούνι χτύπησε πάλι.

«Ποιος να είναι τέτοια ώρα», αναρωτήθηκε.
Σηκώθηκε, πήγε στην πόρτα και κοίταξε από το ματάκι. Στον διάδρομο ήταν σκοτεινά και δεν μπορούσε να διακρίνει τίποτα.
«Ποιος είναι?», ρώτησε, αλλά δεν έλαβε απάντηση.
Το κουδούνι ξαναχτύπησε.
«Ποιος είναι?», επανέλαβε φανερά εκνευρισμένος αυτή τη φορά. Και πάλι τίποτα. Ξεκλείδωσε και άνοιξε την πόρτα. Ένα ζευγάρι στεκόταν απέξω και τον κοιτούσε σιωπηλό.
«Μαμά… Μπαμπά… Τι κάνετε εδώ τέτοια ώρα? Ελάτε μέσα».
Πέρασαν και κάθισαν στον καναπέ. Ο Βίτο έκατσε στην πολυθρόνα απέναντί τους.
«Μα τι έγινε? Συμβαίνει κάτι?»
«Ήρθαμε να σε δούμε γιε μου, γιατί μας έλειψες», απάντησε ο πατέρας του. Η μητέρα του παρέμενε σιωπηλή κοιτάζοντάς τον. Η έκφραση στο πρόσωπό της δεν μαρτυρούσε τα συναισθήματά της.
Ο Βίτο την παρατηρούσε, γιατί κάτι δεν του ταίριαζε στο παρουσιαστικό της. Ξαφνικά άρχισε να του τραγουδάει ένα παλιό νανούρισμα που του έλεγε όταν ήταν μωρό. Το χαμόγελό της ζέστανε και τα μάτια της δάκρυσαν. Άνοιξε τα χέρια της, σαν να του έλεγε ότι μπορούσε να πάει στην αγκαλιά της. Ο Βίτο συγκινημένος, σηκώθηκε, πήγε κοντά της και την αγκάλιασε τρυφερά. Του είχε λείψει η αγάπη της. Το τραγούδι έσβηνε σιγά-σιγά. Έπιασε τον εαυτό του να κλαίει με λυγμούς στην αγκαλιά της.
Το νανούρισμα είχε τελειώσει και επικρατούσε νεκρική ησυχία. Μία ανατριχίλα διαπέρασε την σπονδυλική του στήλη. Κάτι είχε αλλάξει στην ατμόσφαιρα, σαν να πλησίαζε κάτι κακό. Σήκωσε το κεφάλι του από την αγκαλιά της και την κοίταξε. Ήταν παγωμένη και ακίνητη σαν άγαλμα. Γύρισε να κοιτάξει τον πατέρα του, αλλά εκείνος δεν βρισκόταν πια στο δωμάτιο. Ξαναγύρισε προς την μητέρα του. Το στόμα της είχε ένα ανατριχιαστικό χαμόγελο και τα μάτια της σπινθήριζαν από κακία. Το πιο τρομακτικό όμως, ήταν ότι παρέμενε ακίνητη. Ο Βίτο σηκώθηκε φοβισμένος για να πάει προς την πόρτα. Ξαφνικά αυτό το απόκοσμο πλάσμα που πριν ήταν η μητέρα του, βρέθηκε με μια κίνηση δίπλα του και χωρίς να αλλάξει έκφραση, άρχισε να ψέλνει με στριγκή φωνή σε μία άγνωστη γλώσσα, κοιτώντας τον στα μάτια.
Ο Βίτο πετάχτηκε από το κρεβάτι του και άναψε το φως. Ο εφιάλτης έσβηνε σιγά-σιγά. Κοίταξε το ρολόι του. Ήταν τρεις παρά ένα τα ξημερώματα. Πήγε στο μπάνιο και έριξε νερό στο πρόσωπό του για να συνέλθει. Ποτέ άλλοτε δεν είχε ξαναδεί με αυτόν τον τρόπο την μητέρα του μετά τον θάνατό της, αν και έβλεπε συχνά εφιάλτες ότι την χάνει. Γύρισε στο κρεβάτι. Η ώρα ήταν τρεις και ένα. Πήγε να ανάψει ένα τσιγάρο, όταν ακούστηκε το κουδούνι του σπιτιού να χτυπάει. Τον έλουσε κρύος ιδρώτας. Το κουδούνι ακούστηκε ξανά, πιο επίμονα.
Μάζεψε όσο θάρρος μπορούσε και πήγε προς την πόρτα. Κοίταξε από το ματάκι με φόβο για το τι θα αντικρίσει…………




 ακομα ενα αποσπασμα:

 «Η πόρτα άνοιξε και στο κατώφλι της φάνηκε μία ψηλή κοπέλα με εντυπωσιακά πυροκόκκινα μαλλιά. Το δέρμα της ήταν εξαιρετικά λευκό και ερχόταν σε τέλεια αντίθεση με τα μεγάλα μαύρα αμυγδαλωτά της μάτια. Το πρόσωπό της ήταν διάστικτο από φακίδες. Φορούσε ένα πολύ κολλητό τζιν και ένα στενό πουλόβερ με πολύχρωμες οριζόντιες ρίγες που τόνιζε το μεγάλο της μπούστο. Ένα όμορφο κόσμημα, φτιαγμένο από ένα άγνωστο στον Βίτο βιολετί πέτρωμα, που απεικόνιζε ένα κεφάλι ελαφιού, κοσμούσε τον λαιμό της. Προχώρησε με χάρη προς το μέρος τους σαν αερικό.»

Πως είναι να περνάς τον χρόνο σου με κάποιον και να μην ξέρεις ποιος είναι στην πραγματικότητα?

Η Λάουρα Ρόσσι είναι μία διαφορετική ηρωίδα. Είναι νέα, όμορφη, τολμηρή, ατίθαση, ερωτική. Κάνει τα πάντα για να πετύχει στην νέα της δουλειά. Το μυστήριο και η γοητεία που αποπνέει, φαίνεται πως επιδρούν σε όλους όσους συναναστρέφεται.

Όλα αυτά, μέχρι που χάνεται στα Βασιλικά Κτήματα…


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΛΙΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Eκδόσεις Λυκόφως



   
 
 

 


 
 







    

 


 


  



  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου