Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : "ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ" της Μαρία Προδρόμου

"ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ"

Συγγραφέας : Μαρία Προδρόμου
Εκδόσεις : Μάτι


Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Ζάκυνθος 1710. Η Έλντα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον άντρα της αδερφής της. Μη υπομένοντας άλλο αυτό το μυστικό που της βαραίνει τη ψυχή αποφασίζει να γίνει καλόγρια, ο πάμπλουτος όμως θείος της, ο κόντες Ντάντος που έχει αναλάβει μετά τον απρόσμενο θάνατο των γονιών της τη φροντίδα της, την υποχρεώνει να παντρευτεί τον Ρομπέρτο, γιο του κόντε Κατελλάνου, έναν άγνωστο της νέο προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία. Η κοπέλα θεωρεί το νέο εχθρό της οικογένειας και σίγουρα προικοθήρα. Ωστόσο ο Ρομπέρτο είναι απίστευτα ευγενικός, γοητευτικός, μυστηριώδης... Η κοπέλα τον ερωτεύεται παράφορα. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια..
Στην Αθήνα του 2008 η Μάιρα, είναι μια κοπέλα ρομαντική, ονειροπόλα. Εργάζεται σαν γραφίστρια στον εκδοτικό οίκο του πατέρα της και πιστεύει πως ένας συνάδελφος της, ο Πέτρος, είναι ο άντρας της ζωής της. Είναι όμως έτσι; Ο απρόσμενος χωρισμός τους και η γνωριμία της με ένα γοητευτικό νέο τον Αλέξανδρο θα ανατρέψει τα πάντα. Ένα φιλί και η κοπέλα θα αρχίσει να βιώνει εικόνες και συναισθήματα ενός άλλου κόσμου.
Προσπαθώντας να ξεφύγει θα βρεθεί στη Ζάκυνθο στο σπίτι μιας αγαπημένης της θείας. Μέχρι που η θάλασσα θα ξεβράσει έναν άντρα... Και όλα στη ζωή της θα ανατραπούν.


Η άποψη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο :


Μια ιστορία γεμάτη ένταση και πάθος, που συνδέει την Αθήνα του 2008 με τη Ζάκυνθο του 1710. 
Ένα ζευγάρι άγνωστο μεταξύ τους, που σμίγει στην Αθήνα του 2008...τυχαία? Τίποτα δεν είναι 
τυχαίο! Μια σύνδεση απρόσμενη και παράφορη. Άραγε δεν είναι η πρώτη φορά που σμίγουν οι ψυχές τους? Μήπως ένας όρκος ειλικρινούς αγάπης τους κρατά ηθελημένα δέσμιους, καρμικά, μέσα στους αιώνες? Ένα φιλί είναι αρκετό για να ξεκλειδώσει μνήμες καλά φυλαγμένες, μέχρι να έρθει η ώρα τους για να αναβιώσουν? 
Έρωτες, σκευωρίες, συνωμοσίες, δολοφονίες, αλλά και ελπίδες, όμορφα και με απλό τρόπο 
γραμμένα από την αγαπημένη Μαρία Προδρόμου. Προσωπικά, βρίσκω όλο το απόσταγμα του 
βιβλίου, δοσμένο από την ίδια, στις ακόλουθες προτάσεις!
<<Όσα δεν μπόρεσε τόσο καιρό να της πει τα εξέφρασε με ένα φιλί του για να θυμάται τη γεύση της...Για να τον θυμάται κι εκείνη... "Αγαπημένη μου, κοντεσίνα της καρδιάς μου, θα είμαι για πάντα δικός σου. Για πάντα...και κάποτε θα σε ξαναβρώ...Θα περιμένω μέχρι να ξανασυναντηθούμε...Κάπου...κάποτε...Θα γίνει. Θα το δεις! Σου τ' ορκίζομαι!"
Κι ακόμη κι ο αέρας ταράχτηκε με τα λόγια του αυτά, τόσο που τελείως ξαφνικά δυνάμωσε 
σηκώνοντας σωρό τους κόκκους σκόνης! Μαζί και μερικά από τα τριαντάφυλλα, που έγιναν ένα με εκείνον...Τριαντάφυλλα που δεν άργησαν να χαθούν στο φύσημά του...Στο φύσημα του ανέμου...>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου