Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : "ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ " του Μάριου Καρακατσάνη

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Συγγραφέας : Μάριος Καρακατσάνης
Εκδόσεις : Bookstars



Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Ο σερίφης Μάθιου παίρνοντας την οικογένεια του μακριά από την μεγαλούπολη θα ανακαλύψει ότι η κωμόπολη που διάλεξε για να μείνουν κρύβει ένα φρυκτό μυστικό που έχει άμεση σχέση με το άσχημο παιδικό του παρελθόν.





Η άποψη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : 


Είχα διαβάσει το βιβλίο «Η Συμφωνία» του Μάριου Καρακατσάνη και το απόλαυσα, ίσως όχι τόσο σαν βιβλίο τρόμου αλλά περισσότερο σαν βιβλίο με κοινωνικά μηνύματα. «Το Ξύπνημα» όμως είναι κάτι άλλο! 
Είναι βιβλίο τρόμου! 
Ο Μάριος έχει πάντα πολύ δυνατές εικόνες στα έργα του, πολύ λεπτομερείς και ζωντανές και εντελώς κινηματογραφικές! Κυριολεκτικά, ένοιωσα σαν να παρακολουθούσα κινηματογραφική ταινία, γιατί με τα μάτια του μυαλού μου είχα βρεθεί κι εγώ στην απομακρυσμένη πόλη του Σέρμαν και παρακολούθησα τους ανθρώπους της να παραδίδουν τις ψυχές τους στις σκοτεινές δυνάμεις. Είδα όμως και τις προσπάθειες του Μάθιου, που με την αγνή του ψυχή αντιστάθηκε μέχρι το τέλος. Δεν το κρύβω ότι δάκρυσα στις τελευταίες σελίδες, αλλά ακόμα κι εκεί δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμα της ελπίδας. Ναι, οι ψυχές συνεχίζουν να ζουν στον δικό τους κόσμο και μας περιμένουν, αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν μας εγκαταλείπουν!!!! 
Προσωπικά θα αντιμετώπιζα και παραβολικά το συγκεκριμένο βιβλίο. Σ’ ένα κόσμο όπου κυριαρχούν οι κακίες, οι ζηλόφθονοι άνθρωποι, αυτοί που με πάση θυσία δίνουν τα πάντα για την εξουσία και όχι μόνο, πάντα υπάρχουν κι αυτοί που με τα ευγενικά τους αισθήματα, οι υπεράνω πλούτου και εξουσίας, που πασχίζουν για το γενικό καλό και την ευημερία, έτοιμοι πάντα να προσφέρουν τον εαυτό τους θυσία στην ανθρωπότητα με αγάπη και ανιδειοτέλεια. Ένα μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν χάθηκε!
Όχι, δεν έχω διαβάσει Stephen King και ούτε καίγομαι, αν και θα το κάνω κάποια στιγμή, αλλά ιστορίες του Μάριου Καρακατσάνη θα ξαναδιαβάσω οποτεδήποτε!!! Φαίνεται, ότι είναι ο δικός μας “τρομαχτικός” συγγραφέας, που ωστόσο μετά τον τρόμο που υποβάλλει τον αναγνώστη, δεν παραλείπει να του προσφέρει και ένα βάλσαμο ελπίδας, που είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας! Ελπίζω μόνο, κάποια 
στιγμή να γίνει μια προσεγμένη επανέκδοση του βιβλίου, γιατί η παρούσα, χωρίς καμιά επιμέλεια, το αδικεί αφάνταστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου