Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : " Τι είναι ο έρωτας ζητάς να μάθεις " της Θεώνη Μπριλή

 " Τι είναι ο έρωτας ζητάς να μάθεις " 

Συγγραφέας : Θεώνη Μπριλή
Εκδόσεις : Δυάς


Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Την λένε Εύα Κονταξή, μόλις δεκαεννιά Αυγούστων, σπουδάζει στα ρομαντικά Ιωάννινα και η καταγωγή της είναι από τα μαγευτικά Σύβοτα. Αθεράπευτα ρομαντική και σε αναμονή του έρωτα...
Τον λένε Στέφανο Παπαδόπουλο, ετών τριάντα δύο, υψηλόβαθμο στέλεχος ναυτιλιακής. Ζει και εργάζεται στο σικ Λονδίνο, η καταγωγή του από Αθήνα. Ασυγχώρητα και αμαρτωλά ωραίος!
Συναντιούνται στον γάμο του Δημήτρη και της Χριστίνας, στα Σύβοτα. Σε μια στιγμή αλλάζουν όλα, εκείνη την στιγμή που συνάντησε ο ένας τον άλλον. Η Εύα τον ερωτεύτηκε αμετανόητα και ο Στέφανος, παρά την φιλία που τον ενώνει με τον αδελφό της, δεν κατάφερε να κρατηθεί μακριά της.
Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Μεγαλωμένοι σε οικογένειες με διαφορετικά ερεθίσματα και πρότυπα. Η αθωότητα και η σαγήνη της, τον κάνουν να λοξοδρομήσει, ενώ παράλληλα την τραβά σε έναν δρόμο που ξημερώνει, άθελά τους, δυσκολίες και συγκρούσεις συμφερόντων.

Μια ιστορία αγάπης και έρωτα, που οι νεράιδες καλούνται να αποδείξουν αν το καλό νικά πάντα το κακό... Αν τα όνειρα κοστίζουν και αν οι ελπίδες χάνονται...




Η άποψη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : 

Αν και ρομαντική μέχρι το κόκκαλο, ωστόσο δεν έχω συνηθίσει να διαβάζω ερωτικές
ιστορίες, για διάφορους λόγους. Ξεκίνησα να διαβάσω το πρώτο βιβλίο της Θεώνης με περιέργεια, αλλά και γιατί ποτέ δεν απορρίπτω βιβλία προτού έχω ολοκληρωμένη και ιδίαν άποψη, και ομολογώ ότι καμίαν υποχώρηση δεν κάνω στην άποψη που 
σχημάτισα. Είναι εμφανές από τον τίτλο ότι πρόκειται για μια ιστορία ερωτική, όμως 
μέσα από τις σελίδες ξεδιπλώνεται η καρμική σχέση ενός ζευγαριού, που ξεχειλίζει από βαθιά και ανυπέρβλητη αγάπη και ο αγώνας τους για να μη χάσουν την ψυχή τους. 
Πρόκειται για ένα βιβλίο-οδοιπορικό προς την ολοκλήρωση ενός έρωτα συνοδευόμενου από ειλικρινή αγάπη…με όλα τα απαραίτητα προκαταρκτικά! 
Το ατίθασο, παρθένο πνεύμα της 19χρονης Εύας, συναντά στο γάμο του αδελφού της, το μεστωμένο και ερωτικό βλέμμα του 32χρονου Στέφανου, φίλου του αδελφού της. Η περιπέτειά τους ξεκίνησε με εκείνη την πρώτη ματιά. Άλλωστε, δε χρειάζονται πολλά για να αναγνωριστούν οι ψυχές που έχουν πλαστεί για να σμίξουν. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι η ζωή θα τους στρώσει το χαλί για να τους ευκολύνει. Κατάγονται και οι δύο από κοινωνικά διαφορετικούς κόσμους. Έχουν μεγαλώσει με αντίθετα οικογενειακά πρότυπα, στον έναν άφησαν πληγές, στον άλλο αγαπημένα παραδείγματα προς μίμηση και γλυκές αναμνήσεις. Κοινωνικά, οικονομικά συμφέροντα και χτυπήματα της ζωής τούς ταλανίζουν, ενώ παλεύουν να παραμείνουν αλώβητοι. Συνοδοιπόροι τους, οι φίλοι τους Έλενα και Ορέστης και τα αδέλφια τους. 
Πόσο σκληρή μπορεί να γίνει κάποιες φορές η ζωή, πόσο δυνατή μπορεί να γίνει η 
ανθρώπινη θέληση, αλλά και πόσο μπορεί να ελπίζει ο άνθρωπος ότι μπορεί να βρει 
την ευτυχία ενάντια στις κακίες του κόσμου και τα κατεστημένα, τα ανακαλύπτει ο 
αναγνώστης μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Ο καθένας μπορεί να εντοπίσει στιγμές 
δικές του και συναισθήματα που ίσως ξέχασε συνειδητά ή ασυνείδητα ότι τα έζησε, 
αλλά υπάρχουν ωστόσο, κρυμμένα στο μυαλό και στην ψυχή. 
Η γραφή της Θεώνης απλή, στρωτή, καθημερινή, περιγραφική, κάνει μια ιστορία 
χιλιοειπωμένη να διαβάζεται με  ενδιαφέρον και ενώ προκαλεί από τη μια ανατριχίλες, από την άλλη φέρνει δάκρυα, οργή, χαμόγελο! Ευχαριστούμε Θεώνη και καλή επιτυχία σου εύχομαι σ’ αυτό το πρώτο σου πόνημα! Να είσαι σίγουρη ότι ταξίδεψα κι εγώ μαζί σου, όπως μου ευχήθηκες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου