Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 27/08 "ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ" ΑΜΑΛΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ, εκδόσεις ΔΥΑΣ

 ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ :
1. Like και κοινοποίηση του διαγωνισμού μας.
2. Απαντηστε στην ερωτηση: -Τι εστί φιλοσοφείν;…

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ!
    Το μετά… Πώς τα καταφέρνεις και μ’ έχεις αποκλείσει απ’ το μυαλό σου; Δε σου λείπει τίποτα από μένα; Τόσα ερωτήματα μπας και βγάλω άκρη και λυτρωθώ. Να καταφέρω να ξυπνήσω ένα πρωί δίχως ένα ‘’Γιατί’’ στην άκρη των χειλιών μου… Όλη μου η ζωή πλέον ένα γιατί. Γιατί δε μ’ αγαπάς, γιατί δε μου τηλεφωνείς, Γιατί με ξεχνάς, Γιατί δε μ’ επιλέγεις, γιατί υπάρχει η λέξη ‘’Γιατί;’’ 
    Το τώρα… Είναι τα όσα θέλω και τα όσα πρέπει. Ήρθε η ώρα της δικής μου ζυγαριάς. Να βρω το θάρρος πρέπει. Κι από λόγια όλα να γίνουν απτή πραγματικότητα. Αυτή που εγώ θέλω να ακουμπώ καθημερινά. Μόνο μια απόφαση. Να μη φοβηθώ κι αν φοβηθώ να μην το βάλω στα πόδια. Να ξυπνήσουν όλα τα πατριωτικά εντός μου και να αγωνιστώ. Η λιποταξία δε μας χαρακτήρισε ποτέ. Να γίνω εγώ το πρώτο παράδειγμα σε συζητήσεις. Μόνο το ερώτημα παραμένει ίδιο δίχως επαρκή απάντηση: -Τι εστί φιλοσοφείν;… - Σίγουρα το πράττειν θείε μου, είναι η αρχή… και τώρα ήρθε η ώρα για τη δική μου.
    Το πριν… Όσοι έχουμε περάσει απ’ το λούκι αυτό που λέγεται μακροχρόνια σχέση, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Σίγουρα προσπαθώ , σίγουρα πιστεύω πως προσπαθείς, σίγουρα πάει η προσπάθεια με τη σχέση. Ποιο είναι όμως το σημείο εκείνο που η προσπάθεια δεν είναι αρκετή και έρχεται και τα υπερκαλύπτει όλα; Πότε κουράζει και θες μόνο να τα εγκαταλείψεις όλα; Κι όταν τα εγκαταλείψεις τι ακριβώς απομένει; Η κούραση ή η απολαβή; Γιατί εγώ νιώθω πως το μόνο που έλαβα ήταν ένα υπερμεγέθες ‘’Tίποτα;’’

15 σχόλια:

  1. SUPER!!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!!
    Φιλοσοφείν για μένα είναι η κατανόηση και ενσυναίσθηση του κόσμου που μας περιβάλλει και κατά συνέπεια του ίδιου μοας του εαυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να αναλύεις τα γεγονότα και να βγάζεις συμπεράσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να'αναλυεις το καθετι απ'ολες τις πλευρες,στηριγμενος στις αποψεις που εχουν ισως εκφρασει αλλοι στο ιδιο θεμα,ωστοσο να καταφερνεις ν'ανοιξεις μεσα απο τις πεποιθησεις αλλων την δικη σου προσωπικη σκεψη..Στην φιλοσοφια δεν αναμασάς,μα προχωρας παρακατω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλοσοφια,δηλαδη να εισαι φιλος της σοφιας.Και σοφος ειναι αυτος που εξερευνα οτι συμβαινει γυρω του και οχι μονο, που επιδεχεται μαθησης,που επιδιωκει τη γνωση και τις εμπειριες σαν διδαγματα με ανοιχτο μυαλο.Η αυτογνωσια και η εξελιξη γινεται τοτε αυτοσκοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα γνωρίζεις πράγματα και να μπορείς να τα εξηγείς στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλοσοφειν σημαινει να γνωριζεις και να αναλυεις τα πραγματα που συμβαινουν γυρω σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να αναλυεις τα γεγονοτα και αυτα που συμβαινουν γυρω σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δοκιμαζω να ειμαι ελευθερος στο πεδιο της σκεψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι εστί φιλοσοφειν: να αγαπάς την γνώση ώστε να οδηγηθείς στην σοφία. Να σκέφτεσαι, να βλέπεις, να ψάχνεσαι, να δοκιμάζεις, να αναλύσεις, να αποδέχεσαι, να αισθάνεσαι, να ζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΜΠΕΛΟΣΟΦΕΙς ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλοσοφειν σημαινει να γνωριζεις και να αναλυεις τα πραγματα που συμβαινουν γυρω σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να αναλύεις πράγματα και καταστάσεις και να έχεις μία σωστή και τεκμηριωμένη άποψη πριν απαντήσεις σε κάτι ή βγάλεις αβίαστα ένα συμπέρασμα. (f/b: Evi Swan)

    ΑπάντησηΔιαγραφή