Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η άποψή μας για το βιβλίο : " Ο κύριος με τα χρυσάνθεμα " της Τατιάνας Κοτσώνη

" Ο κύριος με τα χρυσάνθεμα " 



Συγγραφέας :  Τατιάνα Κοτσώνη
Εκδόσεις : Πηγη




Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Σε μια περασμένη εποχή, ένας συγγραφέας, αντιδικεί με τον ήρωά του, τον άλλο του εαυτό, πάνω στα γεγονότα της ζωής του, και αρνείται να αποκαλύψει το όνομά του. Λέγεται πως η τρέλα είναι απλώς μια άλλη γλώσσα. Μιλώντας λοιπόν αυτή τη γλώσσα, στον κόσμο της λογικής, με εχθρό τον ίδιο του τον εαυτό, ο "Κύριος με τα Χρυσάνθεμα" θα καταφέρει να επιβιώσει. Παραπάνω από αυτό. Θα καταφέρει να ζήσει, ώστε στο τέλος καμιά σημασία δεν θα έχουν πια τα πραγματικά ονόματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)






Η άποψη της ομάδας " ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ " για το βιβλίο :


Ένας ήρωας βιβλίου προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει απο τις σελίδες και απο την μοίρα που ο συγγραφέας έχει προδιαγράψει για αυτόν! Μια περίεργη σύγκρουση μεταξύ του δημιουργού και του ήρωα του ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας αφήνοντας μας έκπληκτους με την δύναμη των λέξεων και των παραστάσεων που εναλλάσσονται με ταχύτητα και δημιουργούν συνθήκες αγωνίας και μεγάλης έκπληξης! Ο ήρωας "Ο κύριος με τα Χρυσάνθεμα" θέλει να χαράξει δικιά του πορεία, να ζήσει την δικιά του ζωή, να περιγράψει τα δικά του συναισθήματα! Ο άλλος ο συγγραφέας θα προσπαθήσει να του αλλάξει ρότα να τον κατευθύνει στους δικούς του δρόμους και στις δικές του επιλογές! Θέλει να του δείξει τα λάθη του και να τον επαναφέρει στην σωστή πορεία! Να τον κάνει να νικήσει τον φόβο, να τον κάνει να κερδίσει την λογική! Μια ιστορία δοσμένη με μεγάλη μαεστρία, με εύστοχους διαλόγους και με γρήγορη εναλλαγή συναισθημάτων! Ένα περίεργο σύμπλεγμα καταστάσεων που θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία σελίδα! Ένα ταξίδι στον ψυχισμό του συγγραφέα και του ήρωα του κατα την διάρκεια συγγραφής του βιβλίου του ή μήπως η περίπλοκη αναζήτηση μιας διχασμένης ψυχής για να βρεί ταυτότητα; Ένα απο τα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος! Διαφορετικό σαν ιδέα, καλογραμμένο, σύντομο και μεστό! Πολλά συγχαρητήρια Τατιάννα Κοτσώνη!!!!

1 σχόλιο:

  1. Το εξώφυλλο αδικεί το περιεχόμενο. Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε. Μια νεαρή που είναι από τη στόφα των συγγραφέων. Όχι των συγγραφέων-μαϊμού, ούτε των συγγραφέων: "πληρώνω κι εκδίδω την μετριότητά μου", ούτε των συγγραφέων: "σπρώχνουμε να επιβάλουμε τον βλαστό της πλούσιας και γνωστής οικογένειας". Δεν είδα διαφημίσεις, δεν είδα άρθρα, δεν είδα εκπομπές να το εκθειάζουν. Δεν το είδα στα βιβλιοπωλεία. Στα μουγκά και στα μουλωχτά διαπλέει το χρόνο του αυτό το έργο τέχνης. Γιατί η ποιότητα στους καιρούς μας περνάει και φιλτράρεται από τις συντεχνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή