Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Άποψη για το βιβλίο " Το τρένο με τα ορφανά " εκδόσεις Ωκεανός

 " Το τρένο με τα ορφανά "


Συγγραφέας : Κριστινα Μπεικερ Κλαιν
Εκδόσεις  : Ωκεανός


Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Μετά το μεγάλο κραχ του 1929, καταρρέει και η ίδια η αμερικανική κοινωνία. Ένα τρένο της Πρόνοιας γεμάτο με παιδιά που τα έχουν εγκαταλείψει οι γονείς τους, πλάσματα ενός κατώτερου Θεού, περνά από σταθμό σε σταθμό. Άτεκνα ζευγάρια, έμποροι ή αγρότες που γυρεύουν δωρεάν εργατικά χέρια εξετάζουν τα παιδιά σαν να είναι εμπόρευμα. Η Νίαμ, ένα εννιάχρονο ορφανό, παιδί Ιρλανδών μεταναστών, θα χάσει την πολιτισμική της ταυτότητα. Κάθε οικογένεια που την αναλαμβάνει, της αλλάζει το όνομα και τα δεδομένα της ζωή της. Νίαμ, Ντόροθη, Βίβιαν...
Δεν ξέρει ποια απ' όλες είναι. Ξέρει μόνο πως είναι ένα πλάσμα χωρίς ρίζες, σε έναν κόσμο που διαφημίζει τον πλούτο και την ευμάρεια, για να κρύψει, τον απόλυτο πόνο και τη δυστυχία.

Ένα συγκινητικό, συγκλονιστικό, αληθινό μυθιστόρημα, αριστουργηματικά γραμμένο.
Έχει μεταφραστεί σε τριάντα πέντε χώρες και πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα!





Η άποψη της Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή για το βιβλίο :

Στην Αμερική του 1929 την εποχή του κραχ,ένα παιδομάζωμα από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και ξεκινά με την ευθύνη της πρόνοιας ένα τρένο.
Ένα τρένο γεμάτο παιδιά,παιδιά ορφανά κάθε ηλικίας που σε κάθε σταθμό τα περιμένουν άνθρωποι που τα επιθεωρούν κυριολεκτικά τα δόντια,τα μάτια,τα άκρα για να διαπισώσουν αν είναι υγιή ή έξυπνα για να τα πάρουν κοντά τους,στα χωράφια ή στα σπίτια τους όπου πολλές φορές τα χρησιμοποιούν κατά τις ανάγκες και τις ορέξεις τους.
"Το παιδί που θα επιλέξετε θα γίνει δικό σας δωρεάν,προσθέτει,με δικαίωμα δοκιμής ενενήντα ημερών.Αν στο διάστημα αυτό μετανιώσετε και δεν το θέλετε πια μπορείτε να μας το στείλετε πίσω."
Η υπηρεσία παιδικής πρόνοιας προσπαθούσε να παρακολουθεί τα παιδιά,αλλά λόγω των αποστάσεων αυτό ήταν δύσκολο.
Η ιστορία αληθινή συγκλονιστική και συγκινητική!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου