Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η άποψη της ομάδας μας για το βιβλίο : " Εφιάλτες: Συμβόλαιο ψυχής " της Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου

Εφιάλτες: Συμβόλαιο ψυχής


Συγγραφέας :  Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου
Εκδόσεις : iWrite.gr



Λίγα λόγια για το βιβλίο :



Ο Ρέιμοντ ήταν επικίνδυνος. Τουλάχιστον ως τέτοιον τον αντιμετώπιζαν όλοι γύρω του. Ο ίδιος θεωρούσε τη ζωή του τέλεια έτσι όπως ζούσε στα άκρα, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Όταν όμως έφτασε στο κατώφλι του θανάτου μια μοιραία νύχτα, ανέλαβε η οικογένεια του τα ηνία. Έπειτα από τον αγώνα της απεξάρτησης βρέθηκε εξορισμένος σ' ένα ζοφερό χωριό, υπό την κηδεμονία των παππούδων του.

Εγκλωβισμένος στο Ντάνγουϊτς, ξεκινάει πάλι από την αρχή. Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής του, οδηγείται σταδιακά στο να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό. Η Ονόρα, ένα μυστήριο κορίτσι, εισβάλλει στη ζωή και το μυαλό του. Για κάποιο λόγο νιώθει να τη μισεί, αλλά σύντομα του γίνεται εμμονή καθώς προσπαθεί να σηκώσει το πέπλο της μυστικοπάθειας της, και να ανακαλύψει την αλήθεια για τη ζωή της. Ανεξήγητα γεγονότα προηγούνται πάντα της παρουσίας της, και ο Ρέιμοντ ήθελε πάση θυσία να ικανοποιήσει την περιέργεια του. Πλησιάζοντας την όμως εμπλέκεται σε έναν συναισθηματικό πόλεμο, που αντιστρέφει τους όρους της γνωριμίας τους και τα κίνητρα της αναζήτησης του.







Η άποψη της ομάδας "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ " για το βιβλίο :


Η συγγραφέας περιπλέκει περίτεχνα ένα μυστήριο φανταστικού κόσμου με του αληθινού. Είναι ένα ψυχογράφημα χαρακτήρων μέσα από την οποία η συγγραφέας καταφέρνει με άριστο τρόπο να βγάλει στην επιφάνεια την ανάγκη που ο κάθε άνθρωπος έχει να κρίνει τον ίδιο του τον εαυτό - να συγχωρέσει τα ίδια του τα λάθη - να βρει την λύτρωση του ίδιου του, του εαυτού.
Ο μυστηριώδης Ρειμοντ που με τον δυναμικό και γοητευτικό χαρακτήρα του σε κάνει να τον ερωτευτείς.
Η Ονόρα ένας μυστικοπαθής και παράξενος χαρακτήρας.
Ο Ερνέστ ένας περίεργος, δύστροπος και κάθετος χαρακτήρας που με ένα βλέμμα του περνά τους ήρωες από ακτινογραφία.
Ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο που σε καθηλώνει και δεν μπορείς να περιγράψεις το όσα έζησες με λέξεις. Ανυπομονείς να ξεκλέψεις χρόνο να διαβάσεις λίγες σελίδες ακόμα με κομμένη την ανάσα.
Αν και ογκώδης βιβλίο δεν σε κουράζει καθόλου και κλείνοντας το αισθάνεσαι αποζημιωμένος και παράλληλα χαρούμενος που σου έκλεψε κάποιες ώρες να το διαβάσεις.
Συγχαρητήρια στην κα. Άρτεμις Βελούδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου