Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ για το "Chicago Κύθηρα - Εισιτήριο Χωρίς Επιστροφή" της Πάττυ Γερούλη, απο Αναστασία Δημακοπούλου


Το συγκεκριμένο σύγχρονο μυθιστόρημα, είναι όντως ένα Εισιτήριο χωρίς επιστροφή της κεντρικής ηρωίδας μας, η οποία μπορεί να επέστρεψε στο Σικάγο, αλλά η ψυχή της, το πνεύμα της και η καρδιά της εξακολουθεί να ταξιδεύει νοερά στα μαγευτικά δρομάκια των Κυθήρων. Εκεί, που μέ όλο της το είναι βίωσε την απόλυτη αγάπη, εκεί που ανάμεικτα συναισθήματα σημάδεψαν το μυαλό και την ψυχή της, εκεί που ένιωσε να πνέει ένας άλλος αέρας, να αιωρείται κάτι διαφορετικό,ανεξήγητο και να την παρασέρνει σ΄ένα ταξίδι μαγικό και καθοριστικό για την μετέπειτα ζωή της. Εκεί, που η έκδηλη παρουσία της κυράς του νησιού,της θεάς Αφροδίτης, θα βάλει τροχοπέδη στον πόθο και στον έρωτα της ηρωίδας μας.
Με λόγο γλαφυρό,ζωντανό,ψαγμένο με ευρύτερους συλλογισμούς, με παραστατικές περιγραφές τοπίων και περιοχών η ταλαντούχος φίλη συγγραφέας Πάττυ Γερούλη,προκαλεί τον αναγνώστη να έρθει αντιμέτωπος με τ΄αληθινά θέλω του, τις ανάγκες του, να γνωρίσει τον ευατό του και αυτό που ποθεί ειλικρινά. Ν΄αναγνωρίζει και να επεξηγεί σημάδια, οράματα και όνειρα και να προβληματίζεται για το πώς αυτά επηρεάζουν τα προσωπικά του βιώματα και την πορεία του μέσα στην ζωή. Η αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας και γαλήνης είναι προιόν συνεχούς διερεύνησης και αγώνα συνειδητοποίησης του ευατού μας
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είναι μία κατάθεση ψυχής της ευαισθησίας της συγγραφέας μας, η οποία μέσα από την τεχνική της αυτεπίγνωσης,παρακινεί τον αναγνώστη ν΄αποδεχθεί τον ευατό του,να σταματήσει να έχει αμφιβολίες για τις επιλογές,τις πράξεις και τις επιθυμίες του και να ξεκαθαρίσει μέσα του τί πραγματικά θέλει. Μία διαδικασία αρκετά δύσκολη, γιατί οι μικροπρέπειες και οι εγωισμοί δρουν ανασταλτικά στην προσπάθειά μας, ν΄αντιληφθούμε τις πεποιθήσεις μας, τις γνώσεις και τα συναισθήματά μας.
Η θέση που εκπροσωπεί το βιβλίο αυτό, υπήρξε για μένα, αφενός η εναρκτήριος δύναμη για την συστηματική κατανόηση της ψυχής και αφετέρου ο εντοπισμός των καταπιεσμένων επιθυμιών στο ασυνείδητο και η επαναφορά τους στην επιφάνεια.


Piskitzis Michael Anastasia Dimakopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου