Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Άποψη για το βιβλίο : "Μακρινή Ακτή" του Peter Yeldham

"Μακρινή Ακτή"


Συγγραφεας : Peter Yeldham
Εκδοσεις : Διόπτρα 


Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Δεκαετία του 1950 και η µικρούλα Κατερίνα Βάσσου φτάνει στο λιµάνι του Σίδνεϊ γεµάτη ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο µέλλον. Πολύ γρήγορα όµως βλέπει τον κόσµο της να γκρεµίζεται, όταν την εγκαταλείπει η µητέρα της. Μαζί µε τον πατέρα της θα παλέψουν για να γίνουν αποδεκτοί σε µια άγνωστη και εχθρική καινούρια χώρα. Χρόνια µετά, η Κέιτ, µια όµορφη και δυνατή γυναίκα πια, παρασύρεται από έναν παθιασµένο έρωτα, τη στιγµή που γύρω της µαίνεται ο πόλεµος του Βιετνάµ και ενώ αντιπολεµικές διαδηλώσεις διαµαρτυρίας πληµµυρίζουν τους δρόµους της Αυστραλίας. Στα χρόνια που ακολουθούν, η Κέιτ θα γνωρίσει την ευτυχία και την τραγωδία. Παρακινηµένη από την προσωπική της εµπειρία ως µετανάστριας, η Κέιτ γίνεται νοµική σύµβουλος προσφύγων. Όταν θα βρεθεί αντιµέτωπη µε ζητήµατα ζωής και θανάτου, ελευθερίας και φυλάκισης, οι επιλογές που θα κάνει καθώς κι ένα αξέχαστο αγοράκι θα της αλλάξουν τη ζωή για πάντα.


Η άποψη της Angeliki Parpara για το βιβλίο : 


Επειδή έχω δει αρκετές αναρτήσεις για το νέο βιβλίο του Yaldham, Γράμμα από το Τόκιο σας προτείνω το προηγούμενο του και πρώτο του που διάβασα πέρσι το καλοκαίρι απνευστί! "Μακρινή Ακτή".
Αν και δοσμένο από άντρα, αν δεν ήξερα ότι ο συγγραφέας ήταν άντρας δε θα το φανταζόμουν, η ιστορία της Κατερίνας στην Αυστραλία δεν κουράζει καθόλου και διαβάζεται μονορούφι. Η ζωή των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία μέσα από την ιστορία της Κατερίνας και όλων των δυσκολιών που αντιμετώπισε από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στην Αυστραλία με το καράβι. Υπέροχη ιστορία που δείχνει τη δύσκολη ζωή των μεταναστών σ' έναν ξένο τόπο, ένα θέμα τόσο επίκαιρο, την υπομονή, τη δύναμη να υπερπηδήσουν όλες τις δυσκολίες πόσο μάλλον για μια γυναίκα. Καθόλου κουραστικό, απλό και καλογραμμένο με αισιόδοξο τόνο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου