Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015 
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ – ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ


Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τα τέλη του 2015. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα βιβλία και τους συγγραφείς τους στο σχετικό συνημμένο αρχείο.
Συνοπτικά πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Λογοτεχνία

• Το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Μίγγα Έρως ανίατος.  (Οκτώβριος)

• Το νέο μυθιστόρημα του Ηλία Μαγκλίνη Πρωινή γαλήνη.  (Νοέμβριος)

• Νέο βιβλίο από τον βραβευμένο Τάκη Θεοδωρόπουλο με τίτλο H αυτοκτονία του Ιωάννη Συκουτρή (προσωρινός τίτλος).  (Νοέμβριος)

• Πέρα από τα Παλιά Ασήμια είναι ο τίτλος του πολυαναμενόμενου τελευταίου μέρους της συγκλονιστικής τριλογίας των «Παλιών Ασημιών» της Μαίρης Κόντζογλου.  (Νοέμβριος)

Μελέτες - Μαρτυρίες
 Εμφύλια πάθη, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο του Στάθη Ν. Καλύβα και του Νίκου Μαραντζίδη.  (Σεπτέμβριος)

• Η Σοφία Νικολαΐδου αφηγείται το χρονικό της ασθένειάς της, από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους έως τη μαστεκτομή και την εμπειρία της χημειοθεραπείας. Τίτλος: Καλά και σήμερα: Το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος.  (Οκτώβριος)

Βιβλία για νέους
 Το τραγούδι των αγαλμάτων είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της πολυβραβευμένης συγγραφέα νεανικών μυθιστορημάτων Αγγελικής Δαρλάση.  (Νοέμβριος)




ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Λογοτεχνία

• Η συλλογή διηγημάτων Τριλοβίτες (προλεγόμενα-μετάφραση: Γιάννης Παλαβός) του Μπρις Ντ’ Τζ. Πάνκεϊκ που θεωρείται σύμφωνα με την Guardian ένας από τους πέντε καλύτερους διηγηματογράφους των τελευταίων πενήντα ετών.  (Σεπτέμβριος)

• Οι ψαράδες (μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη), το έξοχο ντεμπούτο του Chigozie Obioma από τη Νιγηρία, που σαρώνει τις υποψηφιότητες των βραβείων.  (Οκτώβριος)

• To Κάρολ (μετάφραση: Θοδωρής Τσαπακίδης) της Patricia Highsmith, ένα μαγευτικό ταξίδι θάρρους, αυτογνωσίας και έντονων συναισθημάτων, επανακυκλοφορεί με αφορμή την κινηματογραφική διασκευή που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες φέτος τον χειμώνα.  (Νοέμβριος)

Βιβλία τσέπης
Η πολύ επιτυχημένη σειρά βιβλίων τσέπης εμπλουτίζεται με δεκαέξι νέα βιβλία, με τους τίτλους της να φτάνουν συνολικά τους πενήντα.

• Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσουν: 1. Η συμφωνία των ονείρων του Νίκου Θέμελη, ένα βιβλίο με θέμα μια οικογένεια, μια κοινωνία στα όρια των αντοχών τους, 2. Η πρώτη εμφάνιση του Πέτρου Τσατσόπουλου, μια βιτριολική ματιά στον κόσμο του θεάματος, 3. Οι θάλασσες του νότου του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν, μια από τις δημοφιλέστερες περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, 4. Misterioso του Arne Dahl, ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικού, 5. Το διεθνές μπεστ σέλερ Το αστέρι του διαβόλου από τον συγγραφέα-φαινόμενο Jo Nesbo, 6. Το καθηλωτικό μυθιστόρημα Οικογενειακά μυστικά της σουηδής Camilla Lackberg, 7. Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του σουηδού Johan Theorin Αντίλαλοι νεκρών, 8. Το μυθιστόρημα Τοπικές καταιγίδες του Γουίλιαμ Μπόιντ, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα με έξυπνη πλοκή γεμάτο μυστήριο και συνωμοσίες, 9.Ο βασιλιάς της Αβάνας του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα δείγματα της παράδοσης του βρόμικου ρεαλισμού, 10. Το βραβευμένο με Man Booker 2011 μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς Ένα κάποιο τέλος, 11. Ο χιονάνθρωπος και 12. Η λεοπάρδαλη του Jo Nesbo, η έβδομη και η όγδοοη περιπέτεια του δημοφιλούς Χάρι Χόλε και τέλος δύο από τις πιο αγαπημένες ιστορίες με πρωταγωνιστές τους Πάτρικ και Έρικα της Camilla Lackberg, 13. Η παγωμένη πριγκίπισσα και 14. Σε ζωντανή μετάδοση.

Ακόμα, στο πλαίσιο της σειράς βιβλίων τσέπης δημιουργείται μια υποσειρά με μπεστ σέλερ μεγάλων συγγραφέων που εκδίδονται απευθείας σε μορφή pocket και δεν έχουν κυκλοφορήσει ξανά στα ελληνικά. Η σειρά Pocket: Πρώτη εμφάνιση εγκαινιάζεται με δύο συναρπαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα:

• Ο μπεστελερίστας James Patterson και ο επιτυχημένος σεναριογράφος Marshall Karp δημιουργούν τη σειρά βιβλίων-μπλοκμπάστερ NYPD RED. Πρώτο βιβλίο της σειράς Φόνοι στο Μανχάταν (μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής).  (Νοέμβριος)

• Το συναρπαστικό μυθιστόρημα Υπεράνω του νόμου (μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη) του σκοτσέζου Peter May.  (Νοέμβριος)

Αστυνομικό
• Το μυθιστόρημα Περισσότερο αίμα (μετάφραση από τα νορβηγικά: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη), η συνέχεια του μπεστ σέλερ Αίμα στο χιόνι από τον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo.  (Σεπτέμβριος)

• Ο θηριοδαμαστής (μετάφραση από τα σουηδικά: Γρηγόρης Κονδύλης), η ένατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του Ερίκα από τη σουηδή Camilla Lackberg.  (Σεπτέμβριος)

• Το μυθιστόρημα Ο Τόπος των Πιστών της ταλαντούχας ιρλανδέζας Tana French.   (Οκτώβριος)

• Το βιβλίο Φάκελος Ρέμπους: Οι άγνωστες υποθέσεις (μετάφραση: Νάντη Σακκά) του σκοτσέζου Ian Rankin.  (Νοέμβριος)

Φαντασία 
• Το μυθιστόρημα του συγγραφέα-φαινόμενο George R. R. Martin Το όνειρο του Μισισιπή (μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη).  (Νοέμβριος)





Βιβλία για νέους
• Οι πύλες της Ρώμης είναι ο τίτλος του πέμπτου βιβλίου της σειράς «Οι Φύλακες του Χρόνου» του βρετανού Άλεξ Σκάροου (μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου).  (Νοέμβριος)

• Το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς «Νυχτερινό σχολείο» με τίτλο Το φινάλε (μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή) της αμερικανίδας Κ. Τζ. Ντόχερτι.  (Νοέμβριος)

• Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ο πόλεμος της Θεάς» με τίτλο Θνητοί Θεοί (μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση) από την αμερικανίδα Κένταρ Μπλέικ.  (Νοέμβριος)



ΜΕΛΕΤΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
• Το βιβλίο 17 αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού (μετάφραση: Ελένη Αστερίου) από τον κορυφαίο διανοητήDavid Harvey.  (Οκτώβριος)

• Το βιβλίο-σταθμός Όχι εγώ: Ο ναζισμός μέσα από τα μάτια ενός παιδιού (μετάφραση: Αλεξάνδρα Παύλου) του δημοσιογράφου και ιστορικού Γιόαχιμ Φεστ.  (Νοέμβριος)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου