Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η άποψή μας για το βιβλίο : " Ψηλά τα χέρια σ’ αγαπώ " Ιωάννας Νοταρά

Ψηλά τα χέρια σ’ αγαπώ


Συγγραφέας :  Ιωάννα Νοταρά 
Εκδόσεις : Μίνωας


Λίγα λόγια για το βιβλίο :Ποιος είναι ο «μοναχικός ληστής» που αναστατώνει την ελληνική κοινωνία;
Είναι πράγματι ο γνωστός τρομοκράτης;
Η ανερχόμενη δημοσιογράφος Λήδα Αργυρίου, τη ζωή της οποίας σκιάζει η εγκατάλειψη της μητέρας της, καλείται να λύσει το μυστήριο μέσα από το ρεπορτάζ της.
Άθελά της όμως θα βρεθεί μπλεγμένη στα δίχτυα της ιστορίας που η ίδια ψάχνει…
Ο φιλόδοξος Χάρης Μπάλτσας, ξεκινώντας από ένα χωριό της Αργολίδας, θα αποσπάσει τον τίτλο του διδάκτορα των οικονομικών.
Όμως, δυσάρεστες εκπλήξεις θα ανατρέψουν τα σχέδιά του, ταράζοντας τη μέχρι τότε ομαλή πορεία, τόσο τη δική του όσο και της δημοσιογράφου.
Ο νεαρός Αριστείδης Γκίκας θα επιστρέψει από τη μακρινή Βραζιλία στην Ελλάδα.
Η παρουσία του θα συγκλονίσει την οικογένεια της Λήδας, την ίδια στιγμή που η δημοσιογράφος συγκρούεται μετωπικά με την Εριέττα, μια γυναίκα που ζει κλέβοντας τις ζωές των άλλων.
Ποιο δρόμο όμως θα ακολουθήσει ο έρωτας στις ζωές τους και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε μια χώρα που μέρα με τη μέρα αλλάζει;

Ένα μυθιστόρημα μήνυμα αισιοδοξίας, που θα φωτίσει τα αδιέξοδα και θα ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές.

Η άποψή μας για το βιβλίο :


Δυνατό, γρήγορο, πρωτότυπο και ανατρεπτικό το βιβλίο της Ιωάννας Νοταρά κατορθώνει να θίξει με τρόπο παραστατικό την σκληρή πραγματικότητα της κρίσης και της ανεργίας! Ο κεντρικός ήρωας είναι ληστής από πεποίθηση ή από ανάγκη είναι ένας επαναστάτης ή το θύμα μιας αδιέξοδης κατάστασης;  Όλα θα μπλέξουν σε ένα γεμάτο αδρεναλίνη σκοτεινό σκηνικό  που θα ξεκαθαρίσει όταν το απεγνωσμένο σχέδιο διαφυγής του «ληστή» τον οδηγήσει  κατευθείαν στον έρωτα!  Ένα σύγχρονο βιβλίο με επίκαιρους συλλογισμούς, χιούμορ που μέσα από την απαισιοδοξία των συνθηκών ζωής του κεντρικού ήρωα καταφέρνει να εμφυσήσει τελικά έναν αέρα αισιοδοξίας και ελπίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου