Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ - ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

                                  book

Λίγα λόγια για το βιβλίο

21 Απριλίου 1870: Οι δολοφονίες τεσσάρων ευρωπαίων, τριών Βρετανών κι ενός Ιταλού, στο Δήλεσι, από τη συμμορία των Αρβανιτάκηδων συνταράσσουν την Ελλάδα. Η ομηρία τους κράτησε δέκα μέρες. Η Σφαγή στο Δήλεσι, όπως έμεινε γνωστή στην ιστορία, θα στρέψει την Ευρώπη κατά της χώρας και θα αποκαλύψει τη βαθύτατη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και τη σχέση του με το φαινόμενο της ληστείας. Ταυτόχρονα, θα αναδείξει τις παθογένειες του ελληνικού κράτους από τη γένεσή του, τα οικονομικά συμφέροντα που δρουν στο παρασκήνιο, αλλά και την απροκάλυπτη επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στη χώρα.

21 Απριλίου 2013: Οι φρικτές δολοφονίες των τροϊκανών σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα στρέψει και πάλι την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη κατά της χώρας. Η Ελλάδα, εν μέσω μιας πολύπλευρης κρίσης, θα καταστεί και πάλι το μαύρο πρόβατο. Το κωδικοποιημένο σημείωμα που θα αφήσει ο δολοφόνος στη σκηνή του εγκλήματος θα συνδέσει το γεγονός αυτό με τη Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των Αρβανιτάκηδων θα ξαναζωντανέψει 143 χρόνια μετά.

Ο αρχιλήσταρχος που ονειρεύεται ν’ αλλάξει ζωή και να παρατήσει τον ληστρικό βίο, ο νεαρός απόγονος ενός ληστή της παλαιάς συμμορίας που θα οπλιστεί με το μίσος του για να πάρει εκδίκηση, ο καθηγητής που θα αναμετρηθεί με το σαθρό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, τα αίτια της διαχρονικής κακοδαιμονίας της χώρας, ο αστυνόμος που θα κληθεί να διαλευκάνει το έγκλημα. Όλοι, δεμένοι μεταξύ τους με αόρατα νήματα, μοιάζουν παγιδευμένοι μέσα στην ιστορία, το παρελθόν και το παρόν, τη μνήμη, την αγάπη ή το μίσος, την εκδίκηση και το καθήκον. Έγκλημα, έρωτας και μυστήριο σ’ ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα. 


ΛΙΑΝ ΜΟΡΙΑΡΤΙ

Η ΛΙΑΝ ΜΟΡΙΑΡΤΙ γεννήθηκε το 1966 στο Σίδνεϊ. Είναι ευπώλητη συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων για ενηλίκους και μίας σειράς για παιδιά. Το βιβλίο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ κυκλοφόρησε στην Αμερική τον Αύγουστο του 2013 και σκαρφάλωσε στην 1η θέση των New York Times Bestsellers μόλις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, ενώ συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές. Η Λιάν ζει στο Σίδνεϊ με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου