Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Άποψη για το βιβλίο : " Έρχονται με την ομίχλη " της Αγνής Σιούλας

" Έρχονται με την ομίχλη " 


Συγγραφέας : Αγνή Σιούλα
Εκδόσεις : Πατάκης 


Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Βασισμένο πάνω σ' ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια της δημοτικής μας ποίησης, «Του νεκρού αδελφού», μιλάει για τα θέματα της μοίρας, του θανάτου και της μεταστροφής της τύχης στον σύγχρονο κόσμο τεσσάρων εφήβων της βόρειας Ελλάδας.

Το κάλεσμά του Κωνσταντίνου προς την αδερφή του είναι ένα τραγούδι, που κουβαλάει όμως μια προειδοποίηση γιατί οι πύλες της κόλασης είναι αφύλακτες.
Τα δύο αδέρφια είναι μέρος ενός σχεδίου τόσο αρχαίου, όσο και η τύχη του κόσμου.
Η Αρετή είναι μια δεκαεξάχρονη κοπέλα που στην παιδική της ηλικία βασανιζόταν από τρομακτικούς εφιάλτες. Όταν, τρία χρόνια πριν, έχασε τον πατέρα και τον αδερφό της σε δυστύχημα, κατέφυγε μαζί με τη μητέρα της στο σπίτι της γιαγιάς της, σε ένα μικρό χωριό της παραμεθορίου. Χρειάστηκε χρόνια για να συνέλθει από τον πόνο της απώλειάς της, άλλα χάρη στις δύο φίλες της - την Ηλέκτρα και τη Νίνα - έχει πλέον ορθοποδήσει. Ένα βράδυ όμως στο τέλος του καλοκαιριού, η Αρετή ονειρεύεται τον αδερφό της -για πρώτη φορά ύστερα απ' το θάνατό του. Εκείνος ισχυρίζεται πως δεν είναι δημιούργημα του υποσυνειδήτου της, αλλά συνεχίζει να υπάρχει μέσα στα όνειρα και θα είναι δίπλα της για να την προετοιμάσει ώστε να αντιμετωπίσει αυτούς που θα την καταδιώξουν. Στη συνέχεια γνωρίζει τον Βλαδίμηρο, ένα δεκαεννιάχρονο νέο που τη γοητεύει. Η Αρετή τον ερωτεύεται και αγνοεί τις προειδοποιήσεις του αδερφού της, αλλά και τα φρικτά οράματα που την βασανίζουν αποδίδοντάς τα στη φαντασία της. Μέχρι που ο αγαπημένος της εξαφανίζεται κι αυτή πρέπει τώρα να αγνοήσει τον πόνο της απουσίας, και να πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της αυτούς που παραμονεύουν στο σκοτάδι κι έρχονται με την ομίχλη...
 






Άποψη για το βιβλίο :



Ένα βιβλίο που σε κερδίζει απο την πρώτη σελίδα. 
Η πένα της Αγνής Σιουλα υπέροχη, σε μαγεύει και σε κάνει να ζεις μέσα στο βιβλίο.... Οι ήρωες του βιβλίου δυναμικοί που σίγουρα θα κερδίσουν την καρδιά σας.  
Αν και ανικει στην νεανική λογοτεχνία το λάτρεψα και κέρδισε ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου. Οι σελίδες του μπορεί να είναι 600 ομώς δεν πλατιαζει καθόλου και δεν έχει τίποτα περιττό. Η φαντασία με την αγάπη και την περιπέτεια δένουν αρμονικά κάτι που είναι δύσκολο σε τέτοια βιβλία. Διαβάζοντας και προχωρώντας το βιβλίο αισθάνεσαι την ομίχλη να απλώνεται γύρω σου κι εσύ να καρδιοχτυπάς παρέα με την Αρετή. Είναι αργά ... θες να κοιμηθείς και σκέφτεσαι να διαβάσεις άλλες 30 σελίδες. ... να δεις τι θα γίνει παρακάτω. .. ξαφνικά κοιτάς από το παράθυρο και βλέπεις με έκπληξη να χαράζει. Ξημέρωσε, οι σελίδες φτάνουν στο τέλος και με θλίψη βλέπεις την ομίχλη να υποχωρεί... οι ήρωες του βιβλίου να σε αποχερετουν... θα μου λείψουν. .. Είναι ένα βιβλίο που θα το θυμάμαι για πάρα πολύ καιρό και σίγουρα θα το προτείνω σε αναγνώστες που ψάχνουν να διαβάσουν ενα καλο βιβλίο. Ότι και να πω για το βιβλίο είναι λίγο μπροστά σε αυτό το ταξίδι που μου πρόσφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου