Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η άποψη μας για το βιβλίο : " Ψίθυροι από το Παρελθόν " Λόρεν Γοίλινγκ απο τις Εκδόσεις Ωκεανίδα

Ψίθυροι από το Παρελθόν 

Συγγραφέας :Λόρεν Γοίλινγκ
Εκδόσεις Ωκεανίδα



Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Δικηγόρος σε μια μεγάλη νομική εταιρεία του Μανχάταν, όπου προορίζεται για συνεταίρος, η Κλεμεντάιν Έβανς έχει πετύχει σχεδόν όλους τους στόχους που είχε θέσει. Ξαφνικά διαπιστώνει πως αυτό δεν της φτάνει. 
Οι ατελείωτες ώρες που περνάει στη δουλειά διαλύουν τον αρραβώνα της και τώρα, μόνη στα τριάντα τέσσερά της, βλέπει να γκρεμίζονται τα πάντα. Όταν μαζεύεται όλη η οικογένειά της για να γιορτάσει τα γενέθλια της γιαγιάς, που κλείνει τα ενενήντα εννιά, ένας συγγενής αφήνει υπαινιγμούς για κάποιο οικογενειακό μυστικό. Αυτό θα γίνει κι η αφορμή για την Κλέμι να κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν που μπορεί και να της αλλάξει τη ζωή. 
Από τον κλειστό κύκλο της βρετανικής υψηλής κοινωνίας στους ουρανοξύστες του Μανχάταν κι από κει στους κόκκινους λόφους της Κένιας, βλέπουμε να ξετυλίγεται το μυστικό μιας γυναίκας και μιας οικογένειας…





Η κριτική μας για το βιβλίο :



«Όλοι μιλάνε για το πώς άρχισε κάτι. Παντού ακούς ιστορίες για το πώς γνωρίστηκαν κάποιοι. Αν όμως δεν έχει σημασία το ξεκίνημα; Αν αυτό που βάραινε ήταν εκείνο που συνέβαινε στα μισά του δρόμου;»

Τα μυστικά μιας οικογένειας αποκαλύπτονται σιγά σιγά σε κομμάτια και ψάχνουν τρόπο να ενωθούν! 99 χρόνια μιας πολυτάραχης ζωής ξετυλίγεται μπροστά μας γεμίζοντας μας με εικόνες και συναισθήματα! Αναμνήσεις που γεννάνε μυστήριο, υποψίες που αιωρούνται και προσπαθούν να βρουν διέξοδο!  Από την αριστοκρατική Αγγλία, στους επικίνδυνους δρόμους της Κένυας και από εκεί στην Ν. Υόρκη θα διανύσουμε μια όμορφη και ατμοσφαιρική πορεία! Θα γνωρίσουμε τις λεπτομέρειες και τις συγκυρίες που θα σημαδεύσουν τις ζωές της Άντι και της Μπία!  Είναι ξαδέρφες αλλά μεγαλώνουν σαν αδερφές! Η μία γίνεται στήριγμα της άλλης και η μια συμπληρώνει την άλλη! Δυο διαφορετικές γυναίκες  που θα έρθουν αντιμέτωπες  με λάθος και βιαστικές αποφάσεις, με εγωιστικές εξάρσεις αλλά και  δυνατούς και άριχτους  δεσμούς αγάπης και κατανόησης! Θα επιλέξουν τον έρωτα με διαφορετικό τρόπο, θα ζήσουν τον έρωτα με διαφορετικό στόχο! Η μοίρα όμως θα επιλέξει για αυτές μια άλλη πορεία που θα κοντράρει τα αισθήματα τους, που θα αναγκάσει την μία από τις δύο να πάρει μια γενναία και μεγάλη απόφαση! Την απόφαση της φυγής! Οι ζωές τους τότε μπλέκονται σε μια νέα παράσταση που μπερδεύει τους πάντες!  Η Κλεμεντάιν η εγγονή της Άντι και αποδέκτης των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την ζωή της γιαγιάς της, νιώθει τον κόσμο της να γκρεμίζεται! Επηρεασμένη από το τέλος της σχέσης της, αλλά και την πίεση της απαιτητικής εργασίας της , όλα αυτά που μαθαίνει καταρρίπτουν την εικόνα που είχε για συγγενείς φίλους συνεργάτες! Η ιστορία της γιαγιάς Άντι έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πίστευε όλα όσα είχε σαν δεδομένα! Έρχεται να της δείξει τον δρόμο που είχε ανάγκη να αναζητήσει για να βγεί από το χάος που συνέθλιβε την ζωή της! Της ανοίγει τα μάτια και έτσι η μυστηριώδης και ανατρεπτική ζωή της γιαγιάς Άντι γίνεται το έναυσμα για ένα νέο  δικό της ξεκίνημα!  Ένα μυθιστόρημα που εστιάζει πολύ στους ήρωες του και στις πράξεις τους! Με τρόπο μοναδικό προβάλλεται η πάλη των πρωταγωνιστών να αλλάξουν τις επιλογές τους, να πάρουν ανάσα είτε από  τις λάθος κινήσεις είτε από τις μοιραίες  καταστάσεις, είτε από τις ηθελημένες αποφάσεις! Ένα κείμενο τέλεια δομημένο και τέλεια ισορροπημένο! Χάνεσαι ανάμεσα στις ανατροπές, τις εναλλαγές συναισθημάτων! Μοιράζεις στα δυο την λύπη και την συμπάθεια, την κατανόηση και τον θυμό! Η αλήθεια χωρίζεται στις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος! Το τέλος έρχεται πραγματικά να δώσει την δικαίωση σε όλους αυτούς που η ζωή, η σκέψη, ή λάθος εκτίμηση μας, τους αδίκησε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου