Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η άποψη μας για το βιβλίο : "Η πρώτη κυρία " της Γιώτα Γουβέλη απο Εκδόσεις Διόπτρα

Η πρώτη κυρία




Συγγραφέας : Γιώτα Γουβέλη
Εκδόσεις Διόπτρα





Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Η ονειρική Ήρια… 
η φλογερή Ερατώ… 
η λογική Νίκη… 
η ατίθαση Μαρίνα…
Τέσσερις γυναίκες μεγαλώνουν με έντονες εμπειρίες όλων των αποχρώσεων απ’ τα καλοκαίρια τους στο παραθαλάσσιο οικογενειακό εξοχικό. Καθεμία φιλοδοξεί να χαράξει τη δική της πορεία. Καθεμία θα ριχτεί σε μια κούρσα μυστικών και μηχανορραφιών. Καθεμία θα γνωρίσει τον θυελλώδη έρωτα. Σάρκα και αισθήσεις παίρνουν φωτιά, οι αντιστάσεις κάμπτονται, και ξανά και ξανά θα προτιμήσουν την κολασμένη ευτυχία από την ξαστεριά.
Μα πάνω απ’ όλα, το πεπρωμένο τους έχει κεντηθεί με κλωστές υφασμένες με πόθο, μίσος και εκδίκηση. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι ζωές τους σημαδεύονται από ίντριγκες και ανηλεή ανταγωνισμό, ενώ η κορυφή πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μία από τις τέσσερις θα φτάσει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όμως, παρά τη σαρωτική επιτυχία της, το μυαλό της πάντα θα επιστρέφει στον άντρα που τη σημάδεψε…

Στο παιχνίδι της εξουσίας δεν αρκεί να κόψεις πρώτος το νήμα. Πραγματικός νικητής γίνεσαι μόνο αν δεν προδώσεις τον εαυτό σου.






Η άποψη μας για το βιβλίο :


Το σκηνικό της Πολιτικής ζωής του τόπου τα τελευταία 50 χρόνια, δοσμένο άψογα μέσα από μια ιστορία που τα έχει όλα! Πάθος έρωτα, ανταγωνισμό, πολλές μηχανορραφίες και αμέτρητα μυστικά και ανατροπές! Η Ήρια, η Ερατώ, η Μαρίνα και η Νίκη, θα μεγαλώσουν μαζί , θα μοιραστούν τις αναμνήσεις των όμορφων καλοκαιριών του Σουνίου! Οι καταστάσεις που θα ζήσουν, τα γεγονότα που θα τις σημαδέψουν, οι λάθος κινήσεις, τα ψέματα, η λάθος αντίληψη των πραγμάτων μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον θα γεννήσει έναν θανάσιμο ανταγωνισμό! Αλλά και δυνατές φιλίες, μεγάλους έρωτες και  εκρηκτικές συγκρούσεις! Χωρίς να πλατειάζει, χωρίς να αναλώνεται σε περιττές περιγραφές η Γιώτα Γουβέλη δίνει έμφαση κυρίως στους χαρακτήρες και τονίζει εκείνα τα κομμάτια του των ιδιαιτεροτήτων τους από τα οποία πηγάζει η ορμή και η λογική των πράξεων τους! Το σάπιο πολιτικό σύστημα, παρουσιάζεται απογυμνωμένο μπροστά μας! Ο ρόλος των ΜΜΕ στην πολιτική και πώς κατευθύνεται το παιχνίδι, όταν τον λόγο παίρνει το χρήμα και η φιλοδοξία και όχι οι αξίες! Η Κοινωνία που ψάχνεται ανάμεσα στην Προοδευτική επιλογή μιας Γυναίκας Πρωθυπουργού και την Προκατάληψη πως δεν είναι έτοιμη μια γυναίκα για να κυβερνήσει την Χώρα! Τον πρώτο και τον Τελευταίο λόγο σε αυτό το βιβλίο έχει «Η Γυναίκα» σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της και του ψυχισμού της! Γυναίκες δυνατές φιλόδοξες, με το μέταλλο του νικητή ριζωμένο στο είναι τους! Γυναίκες με τις αδυναμίες τους, τον εγωισμό την φιλαρέσκεια την προδοσία αλλά και την απόλυτη προσήλωση σε αυτόν που τάχτηκαν να αγαπούν!  Η Ανατρεπτική Ιδέα του βιβλίου, ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία, η μορφή που παίρνουν οι ήρωες που για χάρη της φιλοδοξίας και της εκδίκησης μεταστρέφουν το εγώ τους! Τα ευφάνταστα τεχνάσματα της διαπλοκής και της ίντριγκας όλα αυτά και άλλα πολλά καθιστούν αυτό το βιβλίο ελκυστικό διαφορετικό και ξεχωριστό! Σας προσκαλούμε να το διαβάσετε…..


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου