Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Άποψη για το βιβλίο : " Η εκδίκηση έσταζε μέλι " της Φανή Πανταζή

Η εκδίκηση έσταζε μέλι 


Συγγραφέας : Φανή Πανταζή
Εκδόσεις : Ψυχογιός



Λίγα λόγια για το βιβλίο :




Η Μαρουσώ, ένα πλάσμα χαρισματικό κι ευλογημένο που σκορπούσε απλόχερα την αγάπη, χτυπήθηκε από μοίρα τραγική. Άντεξε την ορφάνια. Άντεξε και τον βιασμό. Όταν όμως ήρθε η στιγμή της πιο αδυσώπητης δοκιμασίας, η ζωή της πέρασε στα σκοτεινά μονοπάτια του μίσους και της εκδίκησης για την ευτυχία που της έκλεψαν.

Και τότε, από άγγελος της αγάπης γίνεται τιμωρός και δε διστάζει να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο προκειμένου να εκδικηθεί εκείνους που της άρπαξαν ό,τι πολυτιμότερο είχε στη ζωή, και στέγνωσαν την καρδιά της. Η μέλισσα, που μέχρι τώρα έδινε μόνο μέλι, ετοιμάζει το φονικό κεντρί της.

Όταν θα συναντηθεί με την Αννέζα, το γλυκό κορίτσι που ερωτεύτηκε τον Κωσταντή κι έκανε μαζί του όνειρα, το πεπρωμένο θα τους παίξει παιχνίδια δύσκολα κι απρόβλεπτα.

Τι είναι αυτό που συνδέει τελικά τις δύο γυναίκες; Θα γίνουν φίλες ή εχθρές; Πώς θα αντιδράσουν όταν φτάσει η γλυκιά στιγμή της εκδίκησης;







Η άποψη της Evi Anastasiadou για το βιβλίο :



Μια πολύ όμορφη ιστορία δύο γυναικών που οι ζωές τους μπλέκονται αναπάντεχα και μοιραία.
Καλογραμμένη και ξεκούραστη ιστορία, γεμάτη ζωντάνια και ζωηρούς διαλόγους. Ρέουσα και όμορφη γραφή.
Ξυπνάει αρκετά έντονα συναισθήματα, αν και αισθάνθηκα ότι έλειπε λίγη περισσότερη ένταση και συγκίνηση για να δώσει στο πάθος εκείνο που δημιουργεί και τρέφει το μίσος και την επιθυμία για εκδίκηση.
Εξαιρετικά δομημένοι οι χαρακτήρες των ηρώων και σωστά δοσμένη η ψυχολογία τους, ειδικά των δύο γυναικών.
Παρ' όλες τις αναποδιές και τις σκληρές συνθήκες της ζωής των δύο γυναικών, η αγάπη τις τυλίγει σαν κουκούλι και τις προστατεύει μαγικά. Μαλακώνει τις συμφορές που η ζωή δεν σταματάει να τις κερνάει....
Η εκδίκηση σαν φίδι φαρμακερό τυλίγει την ψυχή της Μαρουσώς και την σπρώχνει να αποδώσει μόνη της την δικαιοσύνη που οι ανθρώπινοι νόμοι δεν μπόρεσαν!
Θα πετύχει το δολοφονικό της σχέδιο? Τι ρόλο θα παίξει η Αννέζα τη στιγμή που θα παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος?
Το σίγουρο είναι πως η πολυπόθητη λύτρωση θα έρθει και η θεία δίκη θα δώσει και πάλι τη δικαιοσύνη που πρέπει σε όλους!
Η κ. Πανταζή μου χάρισε ένα ευχάριστο ταξίδι με το ανανεωμένο της ύφος και την όμορφη γραφή της.
Συγκίνηση μου προκάλεσε η αφιέρωση του βιβλίου στη μνήμη της αδελφής της Καίτης Οικονόμου!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου