Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τα νέα του Πολυχώρου - Νέο πρόγραμμα Εκδόσεις Μetaixmio

Περισσότερες ιδέες, περισσότερες δράσεις στο νέο φθινοπωρινό πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πιστός στο ραντεβού του, όπως κάθε χρόνο, έχει ετοιμάσει για τη νέα σεζόν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνει σεμινάρια για ενηλίκους, ενημερωτικές ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, διαδραστικά εργαστήρια για γονείς (Σχολή Γονέων) που τους βοηθούν στη δημιουργία αρμονικής σχέσης με τα παιδιά τους, νέες θεματικές cinema therapy, παιχνίδια μυστηρίου σε συνεργασία με την Κάισσα, Λέσχες Ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους με νέες θεματικές, αφιερώματα σε συγγραφείς και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις. Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε αναλυτική ενημέρωση.
Όπως πάντα
, κάθε εβδομάδα θα λαμβάνετε ενημέρωση με πληροφορίες για την κάθε μας δράση και λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής σας.









«Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί», παρέα με τους ήρωες από τη νέα σειρά ρυθμικών παραμυθιών του αγαπημένου μας Ευγένιου Τριβιζά, σας περιμένουμε στην πρώτη μας παιδική εκδήλωση αυτής της σεζόν. Ελάτε να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά με κέφι και όρεξη. 



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Κούλα η κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλαΟ Χάρυ το μοσχάρι και το μαγικό λυχνάριΗ Ρενάτα η γάτα με τη ροζ γραβάταΟ Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Δραματοποιημένη αφήγηση για παιδιά από 4 ετών

Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε ένα σωρό μυστήρια. Ποιος ροχαλίζει στον μπουφέ της Κούλας της Κατσικούλας; Ποιον θα βρει μέσα στο λυχνάρι ο άρυ το Μοσχάρι; Ποιος ζουζουνίζει μέσα στην κουζίνα της Ρενάτας της γάτας; Τι θα αποκαλύψει η μαργαρίτα στον Άβυ το κουτάβι και τη Φιφίτσα τη Νυφίτσα;
Εμπρός λοιπόν, ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του αγαπημένου μας παραμυθά, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συναντήσουμε περίεργους συνταξιδιώτες, θα χρειαστεί να μεταμορφωθούμε, να παίξουμε παιχνίδια με εικόνες, ακόμα και να τραγουδήσουμε για να μπορέσουμε να βρούμε την απάντηση σε αυτά τα μυστήρια.
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή των παιδιών αφηγείται παραμύθια από τη νέα σειρά ρυθµικών παραµυθιών µε σπαρταριστούς χαρακτήρες και απολαυστικές περιπέτειες που έγραψε για εσάς ο Ευγένιος Τριβιζάς
.












ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Μαγειρεύοντας ιστορίες στο σχολείο
Θεωρία και πράξη της δημιουργικής γραφής στο δημοτικό σχολείο
Τετάρτη 23 Σεπτεμβίου 2015
, στις 7 μ.μ.
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η δημιουργική γραφή δεν είναι ένα ακόμα μάθημα, δεν υπάρχει ευτυχώς «ύλη» που πρέπει να καλύψουμε. Είναι διασκέδαση, φαντασία, περιπέτεια που μπορεί να ενθουσιάσει τους μαθητές και να χαρίσει όμορφες ώρες σε όλη την τάξη. Φυσικά υπάρχουν και «κρυφοί» εκπαιδευτικοί στόχοι στη δημιουργική γραφή: η καλλιέργεια της φαντασίας, της γλωσσικής έκφρασης, της αφηγηματικής ικανότητας, της φιλαναγνωσίας ακόμα και της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ενσυναίσθησης. Η δημιουργική γραφή όμως πρέπει να φυσάει σαν δροσερό αεράκι στην τάξη!
Στο σύντομο αυτό εργαστήριο θα μοιραστούμε στοιχεία από τη θεωρία και την πράξη της φιλαναγνωσίας και της σχέσης της με τη δημιουργική γραφή. Θα παίξουμε παιχνίδια γραφής και θα σχολιάσουμε προεκτάσεις και παραλλαγές τους. Θα προτείνουμε δημιουργικές ασκήσεις που ξεκλειδώνουν τη φαντασία και τα συναισθήματα και εμπνέουν τα παιδιά να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Θα μάθουμε πώς στήνεται ένα λογοτεχνικό εργαστήριο για μεγάλα παιδιά και θα μοιραστούμε εμπειρίες με πεπειραμένες εκπαιδευτικούς στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και γραφής στην τάξη. Θα κάνουμε, με άλλα λόγια, μια μικρή ...γευσιγνωσία από το  βιβλίο Μαγειρεύοντας ιστορίες της Ελένης Σβορώνου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Εισηγήτριες: Αλεξάνδρα Βασιλοπούλουφιλόλογος-εκπονήτρια του Οδηγού Σπουδών για τη Δημιουργική Γραφή για τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια, Χρύσα ΚουράκηΥπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής-διαχειρίστρια του βραβευμένου  ιστολογίου φιλαναγνωσίας lesxhanagnosis.blogspot.grΕλένη Σβορώνου,συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίουΜαγειρεύοντας ιστορίες, Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα (λιανική τιμή: 7,66 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.






Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσω
Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015
, στις 10:30 π.μ. 
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο σημαντικός τομέας της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης.
Το γεγονός ότι στο νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου αποτελεί ξεχωριστή μαθησιακή περιοχή αναδεικνύει την έμφαση που πρέπει να δοθεί στον τομέα αυτό. Ωστόσο δεν διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλες μαθησιακές περιοχές.
Ο εκπαιδευτικός εκμεταλλεύεται τις καθημερινές ευκαιρίες που του δίνονται στην τάξη για να προωθήσει την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και μέσα από ποικίλες οργανωμένες δραστηριότητες βοηθάει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία, την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμησή τους.
Οι μαθησιακές δράσεις επεξεργάζονται τις παρακάτω έννοιες: ταυτότητα, αυτορρύθμιση, προσωπική ενδυνάμωση, κοινωνικές δεξιότητες και κοινωνική αλληλεπίδραση.
Στο σύντομο αυτό εργαστήριο η νηπιαγωγός Κατερίνα Χριστόγερου μοιράζεται μαζί μας παραδείγματα δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τη μοναδικότητά τους, να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με στόχο να αγαπήσουν τον εαυτό τους για αυτό που πραγματικά είναι.

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω!, 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών της Κατερίνας Χριστόγερου (λιανική τιμή: 8,76 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.







ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσω της Κατερίνας Χριστόγερου
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών

Όπως καθετί πάνω στη γη, έτσι και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Ο καθένας από εμάς αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ που συμπληρώνει έναν ολοκληρωμένο και όμορφο κόσμο. 
Ελάτε να παίξουμε παιχνίδια, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να ανακαλύψουμε τη μοναδικότητά μας. 
Παιχνίδια, ιδέες και  δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής μας 
βασισμένες στο βιβλίο της Κατερίνας Χριστόγερου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη.





ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου