Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Πνοή Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου...."της Λίτσας Καποπούλου , ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ Flora Matte

"Πνοή Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου...."της Λίτσας Καποπούλου.
Ένα βιβλίο ξεχωριστό.
Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:Ο Δήμος και η Κλαίρη,αδέλφια,καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά,βιώνουν την ολική ανατροπή,όταν ανακαλύπτουν ακολουθία οικογενειακών μυστικών!Μέσα τους θεριεύει ζωογόνα πνοή και τους παρασύρει...
Το παρελθόν συγκρούεται με το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον.Τίποτε δεν είναι τυχαίο.Τα ονόματα,οι τοποθεσίες,τα όνειρα και τα αισθήματα των εμπλεκομένων.Τίποτε δεν τελειώνει.Κάτι νέο αρχίζει...Όπως ο κύκλος της ζωής,χωρίς αρχή και τέλος.Η πνοή διαχέεται...συνεχίζει να επιλέγει..να ζει..
Η συγγραφέας με μαεστρία αλλά και ευαισθησία,ασχολείται με την ύπνωση και την ψυχολογία.Ασχολείται όμως και με την φιλία και το δέσιμο που αναπτύσεται ανάμεσα στους εμπλεκομένους,-Έλληνες και Τούρκοι - με διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία,με κορυφαίο τον όρκο που δίνουν μεταξύ τους,ένας για όλους και όλοι για έναν.
Με πολύ συγκινητικό τρόπο η συγγραφέας,μας παρουσιάζει τις χαμένες πατρίδες,μέσα από το οδοιπορικό των πρωταγωνιστών και μαζί μ αυτούς αισθανόμαστε και εμείς, ότι βρισκόμαστε εκεί,από τις όμορφες περιγραφές.Μέσα από την πλοκή βλέπουμε πως ο σεβασμός προς την διαφορετικότητα του ενός από τον άλλο, ενώνει τους δύο λαούς Έλληνες και Τούρκους.
Πραγματικά αξίζει να διαβαστεί απ όλους αυτό το βιβλίο.
Συγχαρητήρια στην Λίτσα Καποπούλου γιατί καταφέρνει μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου να γνωρίσουμε - οι περισσότεροι από μας που δεν γνωρίζουμε - τα μέρη που άνθισε ο Ελληνισμός.
Της εύχομαι από καρδιάς να είναι πάντα καλά και να μας προσφέρει τέτοια υπέροχα ταξίδια!!!!!!!
Πάντα επιτυχιες!!!!!!!!!
Flora Matte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου