Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η άποψη της Shia Perrou για το βιβλίο : " Το άρωμα της μανόλιας " της Τάνιας Θεοδοσίου

" Το άρωμα της μανόλιας " 


Συγγραφέας : Τάνια Θεοδοσίου
Εκδόσεις : Σύγχρονοι Ορίζοντες  



Λίγα λόγια για το βιβλίο :


"Και τότε όρμησε μες στο δωμάτιο, συνοδευόμενο από το άρωμα της μανόλιας, ένα φεγγάρι κατακόκκινο που απέπνεε έρωτα... Αχ έρωτα! σκέφτηκε η Φαίδρα, δίχως την ύπαρξή σου και το δικό σου φως, θα μπορούσε ο άνθρωπος να υποψιαστεί ποτέ το άπειρο;"
Η Φαίδρα, όταν η απόφαση ωρίμασε μέσα της, ύστερα από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, επέστρεψε στη γενέτειρά της, τα Χανιά. Γύρισε με την ελπίδα να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου, που έμεινε για καιρό μπερδεμένο. Να λάμψει επιτέλους το φως της αλήθειας και να βρεθεί ο ένοχος, που βύθισε στη θλίψη πολλές καρδιές, ώστε να γαληνέψει και η ψυχή της αγαπημένης της φίλης, που χάθηκε τόσο άδικα και ξαφνικά. Έπειτα, ενώ ο κύκλος των μυστηρίων πάει να κλείσει και τα κρυμμένα να αποκαλυφθούν, εντελώς αιφνιδιαστικά έρχεται στη ζωή της η αγάπη.





Η άποψη της Shia Perrou για το βιβλίο :


Μόλις έκλεισα το βιβλίο, η φράση που είπα: "Τι μοναδικό και υπέροχο βιβλίο!!!!!"
Συνδυάζει αστυνομική, ρομαντική και δραματική λογοτεχνία αλλά με μια τόσο λεπτή ισορροπία που δεν αντέχεις να αφήσεις δευτερόλεπτο το βιβλίο από τα χέρια σου!
Μπαίνεις στον κόσμο της κεντρικής ηρωίδας, Φαίδρα, που η αθώα παιδική ηλικία της σταμάτησε τόσο απότομα όταν έχασε το πιο αγαπημένο της πρόσωπο.
Αλλά, η απώλεια, την ακολούθησε σε κάθε βήμα της τα επόμενα χρόνια, σα φάντασμα. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ολομόναχη, αποφάσισε να επιστρέψει εκεί στο ίδιο μέρος που έχασε τη παιδική της ηλικία, εκεί που έχασε ένα μέρος της ψυχή της. 
Το αποφάσισε ξαφνικά; Το είχε προγραμματίσει; Γιατί όμως να επιστρέψει εκεί που ο πόνος θα είναι ασταμάτητος, σα ανοιχτή πληγή που δεν μπορεί να επουλωθεί τόσα χρόνια...
Η επιστροφή της δε φέρνει μόνο πόνο, αλλά γινόμαστε μάρτυρες ενός ειλικρινή, μοναδικού με πάθος έρωτα που όσοι δεν έχουν ζήσει, εύχονται να ζήσουν έστω και για λίγο στη ζωή τους.
Είναι ένα από πιο συναρπαστικά βιβλία που σε καθηλώνουν, με ανατροπές, με πολύ δυνατή πλοκή που σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον με τον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία της Φαίδρας. 
Οι περιγραφές μοναδικές, η γραφή της Κας Θεοδοσίου ρέει σα το γάργαρο νερό και σχηματίζονται οι εικόνες μπροστά στα μάτια σου.
Αν χρειαζόταν να βάλω βαθμολογία με άριστα το δέκα, θα έβαζα είκοσι και πάλι λίγο μου φαίνεται!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου