Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η άποψή μας για το βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου " Το τραγούδι της Αννέτας "

 " Το τραγούδι της Αννέτας "


Συγγραφέας : Δήμητρα Ιωάννου
Εκδόσεις : Ψυχογίος





Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Αθήνα, σήμερα 
Η Άννα παντρεύεται τον επιχειρηματία Ανάργυρο Σοφιανό, βασικό μέτοχο ενός υπερσύγχρονου ιδιωτικού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα αντιστέκεται στην έντονη έλξη που της ασκεί ο γοητευτικός Μενέλαος. Εγκλωβισμένη σε έναν κακό γάμο, ξαφνικά αρρωσταίνει βαριά, πράγμα που προβληματίζει τον περίγυρό της. Η Άννα, ο Μενέλαος κι οι φίλοι τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν ιατρικό κολοσσό που περιφρουρεί καλά τα μυστικά του. Κι αν οι υποψίες τους είναι αληθινές, τότε ίσως όλοι κινδυνεύουν άμεσα, μπλεγμένοι σε ένα κύκλωμα που ξεπερνά και την πιο στρεβλή φαντασία. 
Επτάνησα, 17ος αιώνας 
Ο Μέλιος Ρενέσης ερωτεύεται παράφορα την κοντεσίνα Αννέτα Οριφερίνα, όμως ο κόντες Νικηφόρος Τεμπέστας, εκβιάζοντας τον πατέρα της, καταφέρνει να τους χωρίσει. Κι ενώ οι δυο νέοι σχεδιάζουν κρυφά μια νέα ζωή μακριά, το νησί πλήττεται από μια σειρά άγριων δολοφονιών, που σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους του. Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο μυστηριώδης φονιάς και τι τον συνδέει μαζί τους; Θα καταφέρουν οι δυο νέοι να τον ξεσκεπάσουν ή θα τους σταματήσει η ζοφερή παρουσία του; Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα από το παρελθόν που κάνουν επίμονα την εμφάνισή τους στα όνειρα της Άννας; Θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν και να της δώσουν τις απαντήσεις που αναζητά; 
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και έρωτα, ζυμωμένο σελίδα σελίδα με τις μαγικές νότες μιας μελωδίας, που τραγουδά γλυκά τον πόνο της αλύτρωτης αγάπης.







Η άποψή μας για το βιβλίο :



Δυο παράλληλες ιστορίες με φόντο τα Επτάνησα του 17ου αιώνα και την Αθήνα του σήμερα. Δυο ιστορίες αγάπης που μετουσιώνονται στις ψυχές μας σαν μια ιστορία που η εξέλιξη της διαιωνίζεται στο παρελθόν και στο παρόν με σκοπό και στόχο να λυτρώσει τις ψυχές δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Να φέρει την ισορροπία και την αγαλλίαση στις ζωές τους! Η Αννέτα και ο Μέλιος η Άννα και ο Μενέλαος θα μας παρασύρουν σε ένα γλυκόπικρο παραμύθι γεμάτο συναισθήματα και έρωτα, αλλά και εμπόδια συνωμοσίες και πολύ πόνο! Σε ένα υπέροχο ταξίδι στον χρόνο που θα αποδείξει οτι η δυνατή αγάπη μπορεί να σταθεί όρθια και να νικήσει τα σύνορα του χωροχρόνου! Δυο διαφορετικές εποχές, δυο διαφορετικές κοινωνίες βρίσκουν συνδετικό κρίκο στο τραγούδι της Αννέτας, στην μελωδία που γεννάει η καρδιά ενός ερωτευμένου άντρα και ψάχνει τρόπο να βρεί αποδέκτη στην καρδιά μιας αγάπης που δεν έσβησε ποτέ τότε στο παρελθόν και που τώρα στο παρόν οι συνθήκες την κάνουν ανέφικτη. Η Δήμητρα Ιωάννου σε αυτό το δεύτερο βιβλίο της μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά με τρόπο μοναδικό σε μια ιστορία που κινείται σε δύο χρόνους και σε δύο επίπεδα. Καταφέρνει να αποδώσει καταπληκτικά τις δύο τόσο διαφορετικές εποχές τόσο στα ήθη όσο και στην νοοτροπία. Να ενώσει μαγικά τις δύο τόσο όμορφες ιστορίες. Να περιγράψει με λόγο τόσο προσιτό χρησιμοποιώντας την ντοπιολαλιά της Επτανήσου! Να πατήσει επάνω στα χνάρια μιας εποχής που μοιάζει μακρινή αλλά η τόσο καλή και πετυχημένη προσέγγιση της την κάνει τόσο γνωστή και τόσο αγαπημένη. Καταφέρνει να ενώσει αρμονικά και ισορροπημένα τις δύο ιστορίες της. Να φουντώσει την αγωνία που χρειάζεται ο αναγνώστης αλλά και και να κεντρίσει την φαντασία του, να δοκιμάσει την λογική του. Ένα γεμάτο συναίσθημα βιβλίο με πολλούς προβληματισμούς, μπόλικο μυστήριο, αγωνία για την κάθε εξέλιξη. Αγωνία για το πως συνδέονται ή το πως θα συνδεθούν οι δυο ιστορίες. Αγωνία για την απόδοση δικαιοσύνης. Με διάχυτο το μεταφυσικό στοιχείο να ολοκληρώνει μαγικά την αποστολή του, Να δίνει φωνή στην δυνατή αγάπη μέσα απο το Τραγούδι της Αννέτας. Το τραγούδι του τότε που θα γίνει τραγούδι του σήμερα προκειμένου να ενώσει δυο ψυχές χαμένες στον χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου