Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Εργαστήρια και Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ






Εργαστήρια για παιδιά στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2015


Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, πιστός –όπως κάθε χρόνο– στους μικρούς του φίλους, διοργανώνει και τη νέα σεζόνδημιουργικά εργαστήρια που θα ταξιδέψουν τη φαντασία των παιδιών μέχρι τα πέρατα του κόσμου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα πρωινά του Σαββάτου δίνουμε προτεραιότητα στο παιδί, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του να δημιουργήσει και να παίξει. Μέσα από έναπλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων τα παιδιά από 8 έως 12 ετών αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από την ομαδική συνεργασία, κατανοούν τον κόσμο που τους περιβάλλει.  
Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, ανοιχτό σε νέες ιδέες, που αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για ανήσυχους γονείς οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικούς και δημιουργικούς τρόπους στην ανατροφή των παιδιών τους, λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου –όλα σχεδιασμένα σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης­–, με έμφαση στη δημιουργική γραφή και ανάγνωση
Όχημά μας είναι το καλό βιβλίο, η τέχνη, η δύναμη της γραφής και της ανάγνωσης, η αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα η αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι και μάθηση. Στόχος μας να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες των μικρών μας φίλων μέσα από διαδραστικά, ομαδικά προγράμματα που κινητοποιούν ταυτόχρονα το συναίσθημα, τη λογική και την έκφραση.
Δείτε παρακάτω τα εργαστήρια και περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα.





Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη 
Ημερομηνίες: Σάββατο 10 και 24 Οκτωβρίου, 14 και 28 Νοεμβρίου, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2015
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00 

Το εργαστήρι χρησιμοποιεί ασκήσεις που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνική γραφή. Βασικός του στόχος ωστόσο δεν είναι να δημιουργήσει μικρούς συγγραφείς, αλλά να διαμορφώσει απαιτητικότερους και επαρκέστερους αναγνώστες μέσω της συγγραφής. Για να γίνει κανείς συγγραφέας άλλωστε πρέπει πριν από όλα να είναι αναγνώστης, ενώ η συγγραφή ως βιωματική δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τις λογοτεχνικές συμβάσεις και να αγαπήσουν τη γραφή. 

Δείτε αναλυτικά τη δομή και το περιεχόμενο κάθε συνάντησης στο συνημμένο αρχείο.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.








Μαγειρεύοντας ιστορίες στον βυθό
Εργαστήριο παιχνιδιού, δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για νεαρούς οικολόγους και φίλους του αστυνομικού 
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας  Ελένη Σβορώνου.
Ημερομηνίες: Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 7 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου 2015, 16 Ιανουαρίου 2016
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις) 
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10:00 έως τις 12:00

Υλικά: Πλαγκτόν, φύκια, ανεμώνες της θάλασσας και άμμος.
Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε το πλαγκτόν, χτυπάτε στο μίξερ άνθη ανεμώνης, τα βάζετε στον φούρνο και πασπαλίζετε με άφθονη άμμο.
Σερβίρετε με κύβους από φύκια.

Προσκαλείτε χταπόδια, αχινούς, καρχαρίες, φώκιες, χελώνες, ξιφίες, μέδουσες και χελιδονόψαρα και η περιπέτεια αρχίζει!

Ποιος έκλεψε το μαργαριταρένιο κολιέ της μέδουσας;
Πώς βρέθηκε μια κηλίδα αίματος στο κοστούμι του καρχαρία;
Πώς μίκρυνε η μύτη του ξιφία;

Ελάτε να μαγειρέψουμε ιστορίες του βυθού. Να ζήσουμε περιπέτειες, να λύσουμε μυστήρια και να τις γράψουμε φυσικά! Θα τις σερβίρουμε με χαρτί και με μολύβι και θα είναι πεντανόστιμες.
Βοηθός σεφ ο ήρωας Βεντουζίνι, το χταπόδι. Ο ντετέκτιβ της θάλασσας.

Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα της Ελένης Σβορώνου.




Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ για το εργαστήριο δημιουργικής γραφής και η ειδική τιμή των 50 ευρώ για το εργαστήρι «Μαγειρεύοντας ιστορίες στον βυθό». Δείτε λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο για το πώς μπορείτε να κάνετε χρήση της προσφοράς.



Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 15 ΠΑΙΔΙΑ

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
- στο τηλ.: 211 3003580
- στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
 σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει. 





Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η εκπαιδευτικός Άλκηστη Χρονάκη υποδέχεται τους μικρούς αναγνώστες από 8 έως 11 ετών σε μια Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας, όπου με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες. Επιπλέον, στη Λέσχη Ανάγνωσης αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες (ανάγνωσης, ομιλίας, γραφής) και εξασκούνται σε νέο λεξιλόγιο με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, διαβάζοντας τα βιβλία, μιλώντας για αυτά και παίζοντας με αυτά. Τέλος, εμβαθύνουν στα κείμενα, διερευνούν τα ζητήματα που εγείρουν, έρχονται σε επαφή με νέες, διαφορετικές ιδέες, μαθαίνουν να ακούνε τις απόψεις των συνομιλητών τους και να συμμετέχουν σε μια κοινή συζήτηση.

Επιπλέον, η βραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση προσκαλεί τους νεαρούς (από 12 ετών) φίλους του βιβλίου να συμμετάσχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης Εφηβικής Λογοτεχνίας και να την ακολουθήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι έξω από τον χωροχρόνο που γνωρίζουμε στην καθημερινότητα, με όχημα τα βιβλία!

Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας
Συντονίστρια: Άλκηστη Χρονάκη 
Πρώτη συνάντηση για τη νέα σεζόν: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00

Λέσχη Ανάγνωσης Εφηβικής Λογοτεχνίας
Συντονίστρια: Αγγελική Δαρλάση
Πρώτη συνάντηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00

Περισσότερα για τις Λέσχες που λειτουργούν ήδη θα βρείτε ΕΔΩ.

O αριθμός των θέσεων στις αναγνωστικές μας λέσχες είναι περιορισμένος. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και να γίνετε μέλη, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τη Λέσχη Ανάγνωσης που σας ενδιαφέρει καθώς και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο).

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 211 3003580.








ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00

Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου