Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ για " Μην κοιτάξεις πίσω " της Ελευθερια Μεταξα

" Μην κοιτάξεις πίσω " 


Συγγραφέας Ελευθερια Μεταξα
Εκδόσεις : Ωκεανίδα


Λίγα λόγια για το βιβλίο :



Μην κοιτάξεις πίσω! Αυτά τα λόγια, βγαλμένα απ’ το στόμα ενός ετοιμοθάνατου άνδρα, ήταν αρκετά για να ταράξουν την ήσυχη ζωή της Φαίδρας. Ποιός ήταν ο άγνωστος, που έφεραν, βαριά τραυματισμένο,  εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο όπου εκείνη εργαζόταν ως νοσηλεύτρια; Ένα ορφανοτροφείο στην Κεφαλλονιά, ένας παιδικός έρωτας, η προδοσία του άντρα που αγάπησε όσο τίποτε στη ζωή της, ένας στυγερός εγκληματίας, οι γονείς που ποτέ δε γνώρισε, αλλά και ένα  μυστικό που στοιχειώνει την ίδια της την ύπαρξη, θα φέρουν τη Φαίδρα αντιμέτωπη με το παρελθόν και το παρόν της. Ο Χριστόφορος, ο γοητευτικός χειρουργός, θα σταθεί στο πλευρό της, προσπαθώντας να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη. Ο Δημήτρης, ο αστυνόμος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, θα ζητήσει τη συνδρομή της στη διαλεύκανση του μυστηρίου, που δίχως να το γνωρίζει, αφορά και την ίδια. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να βρει την άκρη του νήματος, παρότι όλοι της φωνάζουν να μην το κάνει:  να κοιτάξει πίσω…



Φωτογραφία της Chaido Kouroupaki.


Η άποψη της Chaido Kouroupaki για το βιβλίο:

Τελείωσα το μυθιστόρημα της Ελευθερια Μεταξα " Μην κοιτάξεις πίσω " και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την άποψη μου ..... Καθηλωτικό!! Είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει το μυθιστόρημα της Ελευθερίας Μεταξά. Από την πρώτη σελίδα του, με πήρε από το χέρι και με παρέσυρε στην δίνη των καταστάσεων και των γεγονότων που συνέβαιναν με καταιγιστικό τρόπο στην ζωή της Φαίδρας, μιας γυναίκας με έντονη προσωπικότητα αλλά και με δυνατή ψυχή και καρδιά. Η γραφή της κας Μεταξά απλή και μεστή.
Ο ρυθμός της αφήγησης διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον και δεν σου επιτρέπει να πάρεις ανάσα, που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου, γιατί απλά πρέπει να το τελειώσεις για να λυτρωθείς και εσύ μαζί με την ηρωίδα.
Η πλοκή του βιβλίου γρήγορη, κινηματογραφική θα έλεγα με εντάσεις και ανατροπές.
Τις στιγμές της ηρεμίας της Φαίδρας διαδέχονται απρόβλεπτες εξελίξεις, καθοριστικές συναντήσεις με ανθρώπους από το παρελθόν της που επηρεάζουν το παρόν, της ανατρέπουν τα πιστεύω της τις ισορροπίες που έχει στην ζωή της. Δολοφονίες, παράνομα κυκλώματα, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και στην μέση η αγάπη που όλα τα δικαιολογεί, τα κατανοεί και τα συγχωρεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου