Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η άποψή μας για το βιβλίο: " Μια ανάσα μακριά " της Μαρίας Κωνσταντούρου

Μια ανάσα μακριά



Συγγραφέας : Μαρία Κωνσταντούρου
Εκδόσεις : Λιβάνης




Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Η εντεκάχρονη Πιερίνα μεγαλώνει σε μια φτωχογειτονιά της Κέρκυρας. Εγκαταλειμμένη και μόνη. Κανείς δεν της έδειξε πώς να ξεγελάει τη μοίρα της, κανείς δεν της έμαθε πώς να μετράει την απουσία όσων αγαπούσε. Έκλεινε τα μάτια, έπαιρνε βαθιά ανάσα και άφηνε το όνειρο να μικραίνει τις αποστάσεις. Ώσπου μια μέρα τα βήματά της τη φέρνουν μέχρι το Κανόνι, έξω από μια επιβλητική έπαυλη.

Ο γιος των ιδιοκτητών, ένα νεαρό και όμορφο αγόρι, την παίρνει υπό την προστασία του και τότε η Πιερίνα καταλαβαίνει ότι το πεπρωμένο τής ορίζει να ζήσει εκεί, μαζί του... Για πάντα...

Αρκετά χρόνια αργότερα, σε ένα όμορφο θέρετρο της Σύρου, η Μαρία, χήρα και άκληρη, διευθύνει με αγάπη και μεράκι τον ξενώνα της. Η ζωή της κυλάει ήρεμα, χωρίς εκπλήξεις, με μοναδική συντροφιά τις αναμνήσεις και τη μοναξιά.

Μέχρι που... εκείνο το καλοκαίρι, ανάμεσα στους πελάτες της εμφανίζονται πρόσωπα καινούρια από διαφορετικά σημεία της γης. Όλοι ξένοι μεταξύ τους, άγνωστοι, όμως όλοι άρρηκτα συνδεδεμένοι με ένα κοινό μυστικό...

Κέρκυρα και Σύρος.

Δυο πανέμορφα ελληνικά νησιά, τόσο μακριά το ένα από το άλλο, όπου διαδραματίζεται μια συγκλονιστική όσο και αινιγματική ιστορία αγάπης.

Δυο νησιά, μια ανάσα μακριά, που τα ενώνουν η λύτρωση και η συγγνώμη...






Η άποψή μας για το βιβλίο:


Μια αόρατη κλωστή χωρίζει παρελθόν και παρόν σε μια ιστορία έντονη, γεμάτη ανόθευτο, ατόφιο και γνήσιο συναίσθημα! Μια ανάσα μακριά απο την αλήθεια απο την αγάπη απο την λύτρωση, απο την συγχώρεση, οι ζωές των ηρώων μας, κάνουν το ταξίδι τους και μας γεμίζουν με εικόνες, εμπειρίες και δύναμη. Η εντεκάχρονη Πιερίνα, η άκληρη Μαρία, η Στεφανία που ψάχνει να βρεί τον εαυτό της προσπαθώντας να αναζητήσει τα λάθη της και τα κενά της στις άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις που έζησε σαν παιδί απο την στιγμή που οι γονείς της χώρισαν. Ο Πάολο ένας άντρας που αγάπησε πολύ αλλά που έμεινε δέσμιος στην επιρροή του πατέρα του. Η Λουίζα έρμαιο και αυτή μιας πορείας που χάραξαν οι τίτλοι ευγένειας μιας άλλης εποχής! Μια βόλτα στο τότε που πρέπει να συναντήσει το σήμερα για να απαντηθούν ερωτήματα και κενά που έχουν στοιχειώσει τις ζωές των ηρώων! Όλα αυτά θα τα συναντήσουμε σε μια καταπληκτική αναδρομή σε μια υπέροχη πορεία. Σταθμοί μας η Κέρκυρα και η Σύρος θα μας κάνουν συντροφιά μέσα απο υπέροχες και μαγικές περιγραφές, θα δέσουν τα κομμάτια και θα μας αφήσουν με την ομορφότερη γεύση. Το βιβλίο που προτείνουμε να κρατήσετε στα χέρια σας έχει ένα καταπληκτικό συστατικό. Την δύναμη των λέξεων που γεννάνε συναισθήματα και εικόνες. Μια απίστευτη πορεία μέχρι την λύτρωση με λόγο μεστό και απέριττο. Με ήρωες που λυγίζουν αλλά που ξανασηκώνονται όρθιοι. Που αναγνωρίζουν τα λάθη τους και έχουν την δύναμη να τα παραδεχτούν και να τα διορθώσουν! Δικαίωσε απόλυτα την επιλογή μας και μας άφησε κλείνοντας την τελευταία του σελίδα πιο γεμάτους και πιό ώριμους!

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Τα λόγια σας είναι πραγματική τιμή για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή