Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ για το "ΣΑΛΕΜΣ ΛΟΤ" ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ με την ματιά της Despina Ntreki




"ΣΑΛΕΜΣ ΛΟΤ" ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ
Άργησα να το διαβάσω παρ' όλο που είμαι φαν του συγγραφέα. Είναι νομίζω το καλύτερό του. Εξαιρετικό. Με μια γοητεία που το λατρεύεις. Δεν θέλεις να τελειώσει κι όταν το τελειώνεις θέλεις να το ξαναδιαβάσεις. Το συστήνω και σε αυτούς που θέλουν να διαβάσουν πρώτη φορά βιβλίο του συγγραφέα. Έχει αγωνία, δράση, έρωτα, συναίσθημα. Δεν θα φοβηθείτε μόνο θα νιώθετε, όπως όταν βλέπετε μια ταινία δράσης και περιπέτειας και είστε στο πιο κρίσιμο σημείο και θέλετε να φάτε τα νύχια σας. Είναι ιστορία με βρυκόλακες αλλά που αντέχεται από όλους και που την ατμόσφαιρά του μόνο στο "Δράκουλα" του Στόουκερ την έχω συναντήσει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν αγωνιούσα τόσο με το τι θα κάνουν οι βρυκόλακες, όσο το τι θα κάνει ο ήρωας με αυτούς που τους περιμένει να ξυπνήσουν. Το κατατάσσω στην λίστα μου ως ένα από τα 5 καλύτερα βιβλία του είδους. Σας το συστήνω. Μη σας πώ σας " οθώ " να το διαβάσετε οποσδήποτε.
"Το Σάλεμς Λοτ είναι μια μικρή πόλη με άσπρα παραδοσιακά σπίτια, δρόμους που πλαισιώνονται από δεντροστοιχίες και εκκλησίες με επιβλητικά καμπαναριά. Εκείνο το καλοκαίρι στο Σάλεμς Λοτ ήταν ένα καλοκαίρι επιστροφής· ο Μπεν Μέαρς επέστρεψε στην πόλη με την ελπίδα να εξορκίσει τους δικούς του δαίμονες· βρέθηκε, όμως, αντιμέτωπος με έναν καινούριο, απερίγραπτο τρόμο.
Ένας ξένος είχε έρθει επίσης στο Λοτ, ένας ξένος με ένα μυστικό παλιό όσο ο Διάβολος, ένα μυστικό που θα προξενούσε ανεπανόρθωτο κακό σ' όσους έρχονταν σε επαφή μ' αυτόν και στη συνέχεια στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Όλα θα άλλαζαν για πάντα... η Σούζαν, που η αγάπη της για τον Μπεν δε θα μπορούσε να την προστατέψει· ο πάτερ Κάλαχαν, ο διαβολικός ιερέας που έθεσε τη διεφθαρμένη πίστη του σε μια τελευταία δοκιμασία· και ο Μαρκ, ένα μικρό αγόρι που βλέπει τον κόσμο της φαντασίας του να γίνεται πραγματικότητα και που, τελικά, αποδεικνύεται ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να κατανικήσει τον αδυσώπητο εφιάλτη του Σάλεμς Λοτ.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, σχεδόν υπνωτιστικό με την ακατάπαυστη αγωνία που υποβάλλει, η οποία φτάνει στο αποκορύφωμά της μέσα σε μια ατμόσφαιρα αληθινού τρόμου. Δεν πρόκειται να ξεχάσετε το Σάλεμς Λοτ ούτε κανέναν από τους ανθρώπους που ζούσαν κάποτε εκεί. "


Despina Ntreki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου