Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Άποψη για το βιβλίο : " 21 ιστορίες και "Το κοράκι" " Έντγκαρ Άλαν Πόε

" 21 ιστορίες και "Το κοράκι" "   
 Έντγκαρ Άλαν Πόε

Εκδόσεις : Μetaixmio 




Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Μια όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα του πολυσύνθετου και πολυώνυμου πεζογραφικού έργου του Έντγκαρ Άλαν Πόε, του μεγάλου παρεξηγημένου των αμερικανικών γραμμάτων, παρέχει η παρούσα έκδοση. Πεζογραφήματα που εντάσσονται στις ενότητες: Τρόμος / Φανταστικό / Μυστήριο / Περιπέτεια / Επιστημονική φαντασία / Σάτιρα καθώς και το διάσημο ποίημα «Το κοράκι» συνθέτουν αυτή την ανθολογία, που συμπληρώνεται με κατατοπιστικές εισαγωγές στα περιεχόμενα έργα και εκτενείς σημειώσεις.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Η ποίηση του Έντγκαρ Άλαν Πόε είναι βαθιά και στιλπνή σαν  όνειρο, μυστηριακή και τέλεια σαν κρύσταλλο.
ΣΑΡΛ ΜΠΟΝΤΛΕΡ
 
Ο Πόε είναι ο μόνος συγγραφέας χωρίς ψεγάδι. Ποτέ δεν έκανε λάθος.
ΠΟΛ ΒΑΛΕΡΙ

Αυτό που είναι εκπληκτικό στον Πόε είναι η ρώμη της φαντασίας του, η ακρίβεια της εύγλωττης  λεπτομέρειας. Έτσι, επιτυγχάνει ένα αποτέλεσμα παραδόξως αληθοφανές και πειστικό.
ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

Οι ιστορίες μυστηρίου του Έντγκαρ Άλαν Πόε είναι η ρίζα από την οποία βλάστησε μια ολόκληρη λογοτεχνία. Πού ήταν το αστυνομικό μυθιστόρημα πριν ο Πόε τού εμφυσήσει την πνοή της ζωής;
ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΪΛ

Ο Πόε είναι ένας τυχοδιώκτης, όχι όμως με την κοινότοπη έννοια της λέξης: εξερευνά τις δυνατότητες του πνεύματος, τα μυστήρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τα απόκρυφα της λευκής σελίδας. Δεν είναι ένας «ζωγράφος της ζωής», αλλά ένας χτίστης, ένας εφευρέτης των μορφών, ένας εξερευνητής των πιο διαφορετικών ειδών.
ΤΣΒΕΤΑΝ ΤΟΝΤΟΡΟΦ 

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 12337340). 










Η άποψη της Despina Ntreki για το βιβλίο :


21 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ" ΤΟΥ ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΑΝ ΠΟΕ
Σκέφτηκα πολύ αν θα πρέπει να σας προτείνω αυτό το βιβλίο, γιατί δεν είναι στο στυλ των περισσοτέρων μελών της ομάδας. Όμως αποφάσισα να το κάνω, απλά και μόνο για όποιον θα ήθελε να ρίξει μια ματιά σε αυτό το αριστούργημα και να γνωρίσει αυτόν τον εξαιρετικό συγγραφέα. Ο Πόε με την εκπληκτική γραφή του συνθέτει αυτό το βιβλίο που τα έχει όλα (φιλοσοφία, τρόμο, μελαγχολία, σκοτάδι), άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έγραψαν γι αυτόν ότι 1 σελίδα του Πόε ισοδυναμεί με 20 σελίδες ενός μέσου καλού συγγραφέα. Γνωρίστε τον λοιπόν και δεν θα χάσετε.
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΟ
"Μια έκδοση που δίνει μια όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα του πολυσύνθετου και πολυώνυμου πεζογραφικού έργου του Έντγκαρ Άλαν Πόε, του μεγάλου παρεξηγημένου των αμερικανικών γραμμάτων. Συγκεκριμένα στην έκδοση περιλαμβάνονται πεζογραφήματα που εντάσσονται στις εξής θεματικές ενότητες: Τρόμος, Φανταστικό, Μυστήριο, Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία, Σάτιρα, καθώς και το γνωστό ποίημα Το κοράκι. Κατεξοχήν συγγραφέας του «αλλόκοτου», παραδομένος στη σαγήνη του αφανισμού, ο Πόε έζησε όπως έγραψε: οριακά. Ερωτοτροπώντας συνεχώς με την κατάθλιψη και την τρέλα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει το 1848 και, έναν χρόνο αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου, πέθανε μέσα σ’ έναν παροξυσμό αλκοολικού παραληρήματος. "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου