Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ για "ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ" του Σπυρου Πετρουλάκη

Συνήθως δεν γράφω κριτικές όσο και να μου αρέσει ένα βιβλίο και η αλήθεια είναι ότι φέτος διάβασα αρκετά.. Δεν μπορώ όμως να μην πω δυο λόγια για Το Παράθυρο της Νεφέλης που ήταν ό,τι καλύτερο διάβασα φέτος.
Το παράθυρο της Νεφέλης που για εκείνη, την ηρωίδα, ήταν η διαφυγή απο την ζοφερή της πραγματικότητα, για τον αναγνώστη όμως (προσωπική μου άποψη) όταν τελειώσει το βιβλίο θα καταλάβει ότι στην ουσία πρόκειται για ένα παράθυρο - τρόπο ζωής που αφήνοντας την δροσιά της πίστης και κυρίως της θετικής σκέψης και της αισιοδοξίας να γεμίζει την ζωή μας, θα μπορεί να είναι οδηγός για να αντιμετωπίζουμε τα δυσάρεστα που μπορεί να τύχουν στον καθένα.. Είναι αυτό το κάτι που ψάχνουμε όλοι αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχει μέσα μας..
Μια δυνατή ιστορία την οποία όχι μόνο πρέπει να διαβάσουμε αλλά και να κατανοήσουμε το βάθος της.
Εξαιρετική γραφή, ζωντανοί χαρακτήρες που είτε είναι απλοί άνθρωποι, είτε μαχητές, είτε δυνάστες, δένουν τόσο όμορφα από την πένα του
κ. Πετρουλάκη, μην αφήνοντας τον αναγνώστη να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του..
Η Νεφέλη άνοιγε αυτό το παράθυρο με τα πινέλα στα χέρια, με την ψυχή του καλλιτέχνη.. Εύχομαι σε όλους σας, να ανοίξετε αυτό το Παράθυρο στη ζωή σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου