Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

" Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα" της Μαρίλια Γιακουμή απο τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ!Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα

Παιδικό διήγημα αποτελεί ουσιαστικά το βιβλίο της Μαρίλιας Γιακουμή «Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, σε εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα.
Με γραφή πολύ ζωντανή και ρέουσα, η συγγραφέας παρουσιάζει δύο νάνους, την Πετσίνα Ρετσίνα και τον Τζακ τον τεράστιο, τους ήρωες που ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι με όρεξη για περιπέτεια, γνώση και εμπειρίες. Οι δύο νάνοι θα γνωρίσουν νέα μέρη και διαφορετικούς ανθρώπους, θα καταλάβουν πως ο εσωτερικός κόσμος και ο χαρακτήρας κάποιου έχουν περισσότερη σημασία από την εξωτερική εμφάνιση και, τελικά, θα μάθουν να υπερασπίζονται τα όνειρα και τα συναισθήματά τους. Θα καταλάβουν «πως ο κόσμος είναι γεμάτος φως και χρώμα και αγκαλιές και αγάπη. Κάποιες φορές το βλέπεις αμέσως και άλλες φορές πρέπει να ψάξεις καλύτερα. Όμως πάντα είναι εκεί…».
Το ταξίδι τους δεν θα είναι πάντα ομαλό. Θα γνωρίσουν νάνους και ανθρώπους σοβαρούς και αγέλαστους, σκυθρωπούς και μίζερους. Θα γνωρίσουν όμως και πλάσματα ονειροπόλα, χαρούμενα και γελαστά που θα τους μάθουν να ερωτεύονται, να συγχωρούν και να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η επιτυχία της Γιακουμή, ότι καταφέρνει να δείξει όλες τις όψεις της πραγματικότητας και όχι να ωραιοποιήσει τις δυσκολίες, όπως συμβαίνει συνήθως στα λογοτεχνικά έργα αυτού του είδους. Ταυτόχρονα, το κάνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να στέλνει τα μηνύματά της χωρίς να τρομάζει. Ακόμη και ο Μπαμπούλας είναι καλός. Τον έχουμε παρεξηγήσει…ΤΙΤΛΟΣ: Όνειρα που ξεχειλίζουν καραμέλα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρίλια Γιακουμή
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Δήμητρα Πέππα
ISBN: 978-618-5095-12-3
ΣΕΛΙΔΕΣ 60
ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ΤΙΜΗ 10 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου