Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (Εκδόσεις Πατάκη)

Χριστούγεννα στο σπίτι

Συγγραφέας: Άννα Μαρία Μπαρού
Φωτογραφίες: Φώτης Καραπιπέρης
Από ένα οκτάχρονο κοριτσάκι θα περίμενε κανείς να παίζει με τις κούκλες ή κρυφτό και κυνηγητό. 
Ε, λοιπόν, αν είσαι η Άννα-Μαρία και είσαι οκτώ ετών, τρυπώνεις στην κουζίνα όταν κοιμάται η μαμά σου και φτιάχνεις το πρώτο σου κέικ εντελώς μόνη σου. Και μετά από αυτό το πρώτο κέικ δε σταματάς ποτέ! 
Η Άννα-Μαρία λατρεύει να είναι οικοδέσποινα και αυτό φαίνεται. Αυτό που εισπράττεις και σου δείχνει στην οθόνη είναι ακριβώς αυτό που θα δεις και στην καθημερινή της ζωή. Αντλώντας όλη την έμπνευσή της από την κουζίνα της γιαγιάς της, όπου πέρασε ατελείωτες ώρες ως παιδί, προσκαλεί συχνά τους φίλους της, δημιουργώντας υπέροχα πολύχρωμα πιάτα και παρουσιάζοντάς τα με τον πιο εκλεπτυσμένο και κομψό τρόπο. 
Τα τελευταία 18 χρόνια η Άννα-Μαρία δημιουργεί απίστευτες εικόνες για περιοδικά και βιβλία,  εστιάζοντας στο αγαπημένο της θέμα της διακόσμησης (artdelatable) σε συνδυασμό με τα υπέροχα παρουσιασμένα φαγητά της. Το πάθος της είναι ατελείωτο, με αποτέλεσμα οι ιδέες της να καλύπτουν από επίσημα κλασικά χριστουγεννιάτικα δείπνα, γάμους και παιδικά πάρτι μέχρι πιο χαλαρές καταστάσεις, όπως καλέσματα για πίτσα, ποδοσφαιρικές βραδιές ή ένα ρομαντικό τετ α τετ. 
Όλα αυτά εκφράζουν την προσωπική της φιλοσοφία για τη μαγειρική και την υποδοχή και είναι ακριβώς αυτό που θέλει να μεταδώσει και στους τηλεθεατές της. Το να μαγειρεύεις και να δέχεσαι πρέπει να είναι ευχάριστο, εύκολο και γρήγορο. 
Η Άννα-Μαρία Μπαρού σάς μαθαίνει να υποδέχεσθε τους καλεσμένους σας στις γιορτές. Αν μέχρι τώρα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σάς φαινόταν κάτι πολύ δύσκολο, με τις συμβουλές της θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να γίνει μια υπόθεση απλή, πρακτική και ευχάριστη, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε έξι ολοκληρωμένα μενού με απλά καθημερινά υλικά που χρησιμοποιούνται με δημιουργικό τρόπο και εξασφαλίζουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα, για έξι διαφορετικά καλέσματα κατά
την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο... Επίσης, συνταγές για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα φτιάξουμε με τα παιδιά μας στην κουζίνα. Τα χρονοδιαγράμματα στο τέλος του βιβλίου θα αποδειχτούν ο καλύτερός σας σύμμαχος για τα πιο ξεκούραστα και άψογα οργανωμένα γιορτινά τραπέζια της ζωής σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου