Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ για "Θάλασσες μας Χώρισαν" της Ιφιγένια Τέκου με την ματια της Fani Kou, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΖΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ. ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ''ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ''. ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΗ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΖΗΛΕΥΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΜΩΣ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΛΛΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ. ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ. ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΚΥΛΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ Η ΜΟΙΡΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΛΕΚΕΙ ΙΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ.
Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΛΥΤΡΩΣΗ. ΛΥΤΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ? ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΘΛΙΨΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΜΕΣΤΟ ΛΟΓΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ, ΕΝΙΩΣΑ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. Η ΜΟΙΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ.

 Fani Kou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου