Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία

Συγγραφέας : Οριάν Λαλμάντ
Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier 
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη




Ήρθε η ώρα να μάθουμε πως θα περάσει τα Χριστούγεννα ο πιο γλυκός, 
τρυφερός, ανατρεπτικός λύκος... ο Ζαχαρίας! 
Στον λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου, μα καθόλου τα Χριστούγεννα! 
Θέλει να παίξει χιονοπόλεμο αλλά όλοι είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες των γιορτών κι έτσι τριγυρίζει μουτρωμένος! Με την βοήθεια των φίλων του και μιας υπέροχης έκπληξης όμως, θα καταφέρει να μπει και αυτός στο γιορτινό κλίμα...
Η υπέροχη εικονογράφηση της νέας περιπέτειας του λύκου Ζαχαρία αναδεικνύει τη 
μαγεία και το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων! 



H συγγραφέας

Η Οριάν Λαλμάντ είναι Γαλλίδα. Γεννήθηκε το 1972 και ζει στο Ντινάρ της Βρετάννης, με τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά της. Λατρεύει το γράψιμο και τις ιστορίες, και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ των βιβλίων και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε παιδικές βιβλιοθήκες.






Η Γέννηση του Χριστού


Συγγραφλεας: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια





Η σειρά «Η πρώτη μου Βίβλος» περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Ο βραβευμένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς έχει επιμεληθεί το κείμενο ώστε να είναι σύγχρονο και κατανοητό στα παιδιά και η Ναταλία Καπατσούλια έχει εικονογραφήσει τα βιβλία με μοντέρνο ύφος, αλλά και με σεβασμό στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση.  
Στο νέο βιβλίο της σειράς, η Γέννηση του Χριστού είναι δοσμένη σαν παραμύθι με απλά, 
κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού.




Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και ζούσε εκεί μέχρι πρόσφατα, οπότε έμαθε για το περίφημο «πέρασμα των πειρατών» μεταξύ Χίου και Ψαρών. Έτσι, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Χίο και από τότε, ανεβασμένος στα κεραμίδια του σπιτιού του, προσπαθεί να εντοπίσει ένα πειρατικό. Όμως, πολλοί λένε ότι τα πειρατικά περνάνε από εκεί μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων. Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, λοιπόν, γράφει βιβλία για παιδιά και παίζει τους πειρατές με τον γιο του. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του. 


Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε οτι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα: Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν. Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο,η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.




Δωροβροχή

Συγγραφέας : Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης





Τι θα συμβεί όταν αρχίσει να βρέχει δώρα;
 Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου; 
Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα για τον εαυτό του; 
Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν; 
Ένα συγκινητικό βιβλίο για την πραγματική αξία των Χριστουγέννων





Η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει 
αποφοιτήσει από το τμήμα Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας, της Ανωτέρας 
Σχολής Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α' βραβείο 
ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία ΑΜΟ-AMAS-AMAT. Επίσης, έχει 
αποφοιτήσει από το Τμήμα Παιδαγωγών-Νηπιαγωγών του ΙΕΚ Σωτηροπούλου.
Εργάστηκε ως σκηνογράφος–ενδυματολόγος και βοηθός σκηνοθέτη για αρκετά 
χρόνια στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ειδικότερα, οργάνωσε 
τα σκηνικά–κοστούμια για παιδικές παραστάσεις, ανέλαβε τα σκηνικά για 
εορταστικές εκπομπές του τηλεοπτικού καναλιού Mega και έκανε την οργάνωση 
παραγωγής της ροκ όπερας του Μίμη Πλέσσα «Ορφέας και Ευριδίκη», που 
ανέβηκε στο θέατρο Λυκαβηττού. Τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια εργάστηκε στο 
χώρο του παιδικού βιβλίου ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ. 
Κατοικεί στην Πεύκη με τον σύζυγο και τους δύο γιους της και στον ελεύθερό της 
χρόνο ασχολείται με την Ικεμπάνα (ιαπωνική παραδοσιακή ανθοδετική τέχνη). 
Το πρώτο της εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο Φίλοι; Φως-Φανάρι! (2005), τιμήθηκε με το βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου (προσχολικής -πρωτοσχολικής ηλικίας) από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Απρίλιος 2006) και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης (εικονογράφος : Μαρία Τζαμπούρα). Το δεύτερό της βιβλίο με τίτλο Θέλω να γίνω ήρωας! (2007) μπήκε στη short list των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω. Το 
οικολογικό βιβλίο της με τίτλο Ο πλανήτης εκπέμπει SOS (2009) συνοδεύεται από ένα κείμενο με τις σκέψεις της Ελένης Σβορώνου για το θέμα. Το βιβλίο της Ένα, δύο, τρία, ζήτω η οικονομία μοιράστηκε σε πάνω από 30.000 παιδιά από την AlphaBank και έχει θέμα την οικονομία και αποταμίευση. Το βιβλίο της Όνειρα και Ελπίδες, μια Ειδική Έκδοση του Συλλόγου Φροντίδα (για παιδιά με εγκεφαλικές παθήσεις www.frodida.gr) έχει θέμα τα Special Olympics και φτιάχτηκε ειδικά για τους μικρούς αυτούς ήρωες. Το βιβλίο της, το Μια πιο ωραία πεταλούδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, κυκλοφόρησε από τον Σύλλογο Φροντίδα τον Δεκέμβριο του 2013. Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης το Θέλω πάντα να γελάς (2014) και το Ονειρεύομαι με μάτια ανοιχτά (2015).




Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη

Συγγραφέας: Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη






Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα... Κι έμεινε χωρίς ρούχα! 
Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε. 
Τι θα κάνει τώρα; 
Ποιος θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;
Ένα διασκεδαστικό παραμύθι για τον αγαπημένο μας άγιο της Πρωτοχρονιάς!



H συγγραφέας

Η Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο 
Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών της Αθήνας. Έχει εργαστεί για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια ως νηπιαγωγός σε περιοχές της Αρκαδίας και στις Σπέτσες. Μετά τη διετή μετεκπαίδευσή της στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποσπάστηκε για τρία χρόνια στην παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σπετσών – ΑΚΣΣ, στο οποίο ήταν υπεύθυνη ,για ένα χρόνο. Για τη συγγραφική της δράση έχει τιμηθεί με το βραβείο Unesco – Τμήμα Πειραιώς και Νήσων και από τον Δήμο Σπετσών. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Η μπουγάδα του Άι-Βασίλη και Επιχείρηση ψείρα.







ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ
Ποντάροντας στην οικονομική καταστροφή


Το best seller του Michael Lewis στους κινηματογράφους με κορυφαίους πρωταγωνιστές 
Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Στιβ Καρέλ, o Μπραντ Πιτ κι ο Ράιαν Γκόσλινγκ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άνταμ ΜακΚέι, πρωταγωνιστούν στην ομώνυμη ταινία που κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου





Το Μεγάλο Σορτάρισμα αφηγείται πώς 
τέσσερις μη «ειδήμονες» στα υψηλά χρηματοοικονομικά 
προέβλεψαν την φούσκα της αγοράς ακινήτων στην 
Αμερική πριν από οποιονδήποτε άλλο. 
Και βγήκαν κερδισμένοι...



Το διεθνές best seller του Michael Lewis «Το μεγάλο σορτάρισμα: Ποντάροντας στην οικονομική καταστροφή» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Άνταμ ΜακΚέι (σκηνοθέτη της ταινίας Anchorman) και κυκλοφορεί σε μετάφραση του Νίκου Ρούσσου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με νέο εξώφυλλο με το εικαστικό της ταινίας. 
Με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Μπραντ Πιτ και Ράιαν Γκόσλινγκ «Το μεγάλο σορτάρισμα» θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις
Ιανουαρίου 2016 από την UIP.




Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών. Πώς όμως ένα μεμονωμένο γεγονός οδήγησε σ' ένα γενικευμένο, παγκόσμιο κραχ; Και υπήρχαν άραγε κάποιοι που ωφελήθηκαν από αυτό;
Ο Michael Lewis, με πολύ χιούμορ, γράφει την ιστορία και αναπτύσσει τους ιδιόμορφους 
χαρακτήρες που, ενώ όλοι αγόραζαν σαν τρελοί, εκείνοι σόρταραν - πόνταραν δηλαδή στην 
πτώση της αξίας συγκεκριμένων τίτλων: ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός 
γιατρός με ταλέντο στα οικονομικά, δυο μάλλον άφραγκοι πιτσιρικάδες που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού του. Η ξεροκεφαλιά και η μονομανία τους να ακολουθούν - παρά το χλευασμό που εισέπρατταν απ' τους «ειδήμονες» του χώρου- τη φωνή της λογικής, η οποία τους έλεγε ότι η αγορά ακινήτων είναι μια φούσκα που όπου να 'ναι σκάει, τελικά απέδωσαν: έβγαλαν πολλά λεφτά!


Μια σπουδαία, συναρπαστική αφήγηση που διαβάζεται απνευστί, 
εξηγώντας τη λειτουργία τούτης της «μηχανής μαζικής οικονομικής καταστροφής» 
στην οποία έχει μεταβληθεί ο κόσμος της υψηλής οικονομίας.


Το βιβλίο αποτελεί την βάση του σεναρίου της ταινίας ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ που θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 7 Ιανουαρίου 2016 από την UIP.



O συγγραφέας

Ο Michael Lewis γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1960. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton και στη συνέχεια οικονομικά στο London School of Economics. Σε ηλικία 24 ετών προσελήφθη από τη Salomon Brothers και, ως πωλητής ομολόγων, βρέθηκε πολύ σύντομα να διαχειρίζεται λογαριασμούς εκατομμυρίων δολαρίων.
Έχοντας γνωρίσει εκ των έσω την «κουλτούρα» των χρηματοπιστωτικών κολοσσών, λίγα χρόνια αργότερα επιλέγει να αφήσει την καλά αμειβόμενη θέση του και, ως συγγραφέας πλέον, να μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες του στη Wall Street. To πρώτο του βιβλίο, το Liar's Poker (1989), αποτελεί μια ανελέητη ματιά στον χρηματοπιστωτικό κόσμο της δεκαετίας του 1980 και καθιερώθηκε ως το απόλυτο βιβλίο αναφοράς για την εποχή εκείνη της υπερβολής. Στα επόμενα, επίσης ευπώλητα, βιβλία του o Lewis εστιάζει με το ίδιο 
πάντα αναλυτικό και κριτικό πνεύμα, αλλά και καυστικό χιούμορ, σε διάφορες πτυχές της αμερικανικής κοινωνίας και οικονομίας.
Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, ο Lewis συνεργάζεται ως αρθρογράφος, ειδικευμένος σε οικονομικά θέματα, με έντυπα όπως το The New York Times Magazine και το Portfolio, ενώ στη χώρα μας αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του Φοβού τους Έλληνες ομόλογα φέροντες που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου 2010 του Vanity Fair. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του Το μεγάλο σορτάρισμα και Μπούμερανγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου