Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο: "Οι δεσμώτες των σκιών" της Ευαγγελίας Ευσταθίου

 "Οι δεσμώτες των σκιών"Συγγραφέας : Ευαγγελία Ευσταθίου
Εκδόσεις : ΛιβάνηςΛίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο Σεμπάστιαν Ντάνιελ Αλεξάντερ Κέιν ανατράφηκε με σκληρότητα για έναν και μόνο σκοπό: να εκπληρώσει τις γραφές μιας πανάρχαιας κέλτικης προφητείας την οποία πίστευαν τυφλά δύο αντίπαλα μυστικιστικά τάγματα. Είχε το σημάδι. Ήταν απόγονος βασιλικής γενιάς. Και όφειλε να ενωθεί με τη Μία για να φέρουν στον κόσμο ένα πλάσμα τέλειο, άτρωτο από όλες τις ασθένειες, ευφυές και χαρισματικό, που προοριζόταν να καθορίσει την τύχη του κόσμου.
Η Καρολίνα Σερέτη μεγάλωσε προστατευμένη από την ίδια αυτή μοίρα, θεωρώντας ότι το σημάδι του λωτού στο δέρμα της ήταν μια τυχαία ατέλεια, αν και από μικρό κορίτσι διαισθανόταν πως η ύπαρξή του θα καθόριζε με κάποιον τρόπο τη ζωή της.
Εκείνος δεν πίστεψε ποτέ.
Επέλεξε τη σύγκρουση, τη φυγή, τον πόλεμο.
Εκείνη δεν έμαθε ποτέ. Ζούσε με τα όνειρα και τα γοητευτικά παραμύθια της, μέχρι την έναρξη της μάχης.
Όμως, όσο σθεναρά αντιστέκονταν και οι δυο στην παραφορά της εμμονής και στο όραμα της κυριαρχίας, τόσο πιο ανελέητα ισχυρές γίνονταν οι αόρατες δυνάμεις που οδηγούσαν στην ένωσή τους.
Ήταν ο Ένας και η Μία, απόγονοι του ίδιου βασιλιά.
Κουβαλούσαν την ίδια παντοδύναμη μοίρα.
Ήταν δεσμώτες των σκιών, που απειλούσαν να πνίξουν στα γκρίζα σύννεφα τη ζωή τους.
Καθώς ο θάνατος παραμονεύει, καθώς η αγάπη αναζητά το ξίφος που θα κόψει τις αλυσίδες και ο φόβος εναλλάσσεται αδιάκοπα με την ελπίδα, οι ασπίδες μοιάζουν καμωμένες από χαρτί και σκόνη. Ο Σεμπάστιαν και η Καρολίνα δίνουν μάχη για να σπάσουν τα δεσμά και να απαλλαγούν από το βάρος της Προφητείας. Θα τα καταφέρουν, ή θα υποταχθούν τελικά στο πεπρωμένο;
«Της ήταν αδύνατον να μιλήσει, γι’ αυτό απλώς κατένευσε.
Με ανακούφιση έμεινε ξανά μόνη, και στηρίχτηκε πάλι στα κάγκελα κοιτώντας τον φωταγωγημένο κήπο. Έφερε το ένα χέρι στον λαιμό της και έβαλε τα δάχτυλα ανάμεσα στο φουλάρι και στο δέρμα της.
Πανικός. Προειδοποίηση.
Φύγε! Φύγε τώρα!
Η όρασή της θόλωσε. Στα αφτιά της έπαψε να ακούγεται η απαλή μουσική που έπαιζε ο πιανίστας.
Άγριες μελωδίες άρχισαν να ηχούν μέσα στο κεφάλι της, επιδεινώνοντας τον ίλιγγο. Μελωδίες πολέμου. Μελωδίες από αρχαίες σάλπιγγες.
Ήχοι από κύματα που έσκαγαν θυμωμένα σε βράχια, παρασυρμένα από τον ανελέητο βοριά. Φωνές μικρών κοριτσιών. Φωνές αρχαίων πολεμιστών. Τι ήταν αυτό; Τρελαινόταν; Κίνδυνος».


Η άποψη της Chaido Kouroupaki για το βιβλίο:


Οι δεσμώτες των σκιών , η Καρολίνα και ο Σεμπάστιαν... Ο Ένας και η Μία δεμένοι με την ίδια προφητεία, κομιστές του ίδιου σημαδιού, και μια πανάρχαια προφητεία, που όσο και να αντιστέκονται η μοίρα και το πεπρωμένο τους θέλει μαζί, ενωμένους με άρρηκτα δεσμά. Μεγαλωμένοι με διαφορετικό τρόπο, σε διαφορετικά μέρη, δεν γνωρίζουν πως είναι προορισμένοι ο ένας για τον άλλον. Το πάθος τους ενώνει εξαρχής, όμως νιώθουν πως πρέπει να το καταπολεμήσουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. . Η έλξη τους οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια και μυστήρια που τα ανακαλύπτουν στην πορεία.
Γύρω τους οι άνθρωποι παλεύουν να τους προστατέψουν ή να τους οδηγήσουν εκεί που η Μοίρα έχει προαποφασίσει να υπάρξουν. Θανάσιμοι εχθροί επιθυμούν να τους διαφεντέψουν και ένας ισχυρός πόλεμος απειλεί να ξεσπάσει.
Ένα βιβλίο που συνδυάζει το μεταφυσικό και την λογική το σύγχρονο με στοιχεία εποχής τους κέλτικους μύθους με την ελληνική πραγματικότητα. Ένα βιβλίο που με ταξίδεψε σε μέρη που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου.
ΟΙ ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ είναι μια ιστορία δυνατή, γεμάτη περιπέτεια και μυστικισμού που κυλάει γρήγορα με μια συναρπαστική πλοκή. Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη με καταιγιστική ροή και οι περιγραφές στα καίρια σημεία του μυθιστορήματος γίνονται με τέτοιο τρόπο που ανεβάζουν την αγωνία του αναγνώστη στο ζενίθ. Μια ιστορία η οποία θα μπορούσε άνετα να μεταφερθεί στο κινηματογραφικό πανί. Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, γρήγορο, έντονο, με άπειρα συναισθήματα για τον αναγνώστη, ένα βιβλίο που θα κάνετε καιρό να το ξεχάσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου