Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η άποψη μας για το βιβλίο: " Γύρω γύρω όλοι " του M. J. Arlidge

 " Γύρω γύρω όλοι " 


Συγγραφέας: M. J. Arlidge
Εκδόσεις: Διόπτρα






Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Μέσα σε ένα ερειπωμένο σπίτι βρίσκεται το πτώμα ενός άντρα.
Κάποιος του έχει ξεριζώσει την καρδιά και την έχει στείλει πακέτο στη γυναίκα και στα παιδιά του.

Ο άντρας αυτός είναι το πρώτο θύμα και η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις ξέρει ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Τι δουλειά, όμως, είχε ένας ευτυχισμένος παντρεμένος άντρας να βρίσκεται νυχτιάτικα τόσο μακριά από το σπίτι του;
Οι εφημερίδες αποκαλούν τον δολοφόνο Τζακ Αντεροβγάλτη στο αντίστροφο: ένας καθ’ έξη δολοφόνος που τιμωρεί οικογενειάρχες, οι οποίοι κάνουν κρυφή διπλή ζωή.
Η Έλεν διαισθάνεται τη λυσσαλέα οργή που κρύβεται πίσω από αυτούς τους φόνους. Αυτό, όμως, που ίσως δεν μπορεί να μαντέψει είναι πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο δολοφόνος – ή τι την περιμένει στο τέλος αυτής της καταδίωξης…

«Σφιχτοδεμένη πλοκή, γρήγοροι ρυθμοί, αληθινά εξαίσιο».
SUN

«Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις είναι μια αληθινά φρέσκια ηρωίδα… Ο Arlidge υφαίνει έναν καμβά ανατριχιαστικό μέχρι το κόκαλο».
DAILY MAIL

Ο M. J. Arlidge είναι ο νέος Jo Nesbo».
JUDDY FINNIGAN








Απόσπασμα από το βιβλίο 






Η άποψή μας για το βιβλίο:



O M.J. Arlidge μας συστήθηκε με το A μπε μπα μπλομ που κυκλοφορεί και αυτό απο τις εκδόσεις Διόπτρα. Το πρώτο δείγμα γραφής του με εξέπληξε, με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε αυτό το δεύτερο βιβλίο έρχεται να επιβεβαιώσει το ταλέντο του και να αποδείξει πως αποτελεί μια μαγική πένα στα αστυνομικά μυθιστορήματα! Αριστουργηματικά δεμένη πλοκή με ανοδικά εξελισσόμενη διαχείριση της αγωνίας και του μυστηρίου. Με μια ηρωίδα την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρεϊς που θα την λατρέψετε, θα την συμπονέσετε και θα την ταυτίσετε με έναν απο τους πιο ολοκληρωμένους κεντρικούς ήρωες αστυνομικών βιβλίων. Τοποθετώντας ο συγγραφέας την υπόθεση σε ένα άσχημο κοινωνικό υπόβαθρο που αποτελείται απο ναρκωτικά, κλοπές, πορνεία, αλκολ κατορθώνει να περάσει και ένα κοινωνικό μήνυμα. Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει λίγους και δυνατούς χαρακτήρες. Σοκαριστικές περιγραφές που δεν πλατιάζουν. Δυνατές και σφικτοδεμένες εξελίξεις, κατορθώνει να μας προσφέρει ένα απο τα πιο δυνατά και πιο απρόβλετα Αστυνομικά θρίλερ των τελευταίων χρόνων. Απολαύστε το με κομένη ανάσα μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου