Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο : " Η κλέφτρα των βιβλίων " του Markus Zusak

Η κλέφτρα των βιβλίων 
Συγγραφέας :  Markus Zusak
Εκδόσεις : ΨυχογίοςΛίγα λόγια για το βιβλίο:Τι θα γινόταν αν έπρεπε να κρύψεις κάτι για να το σώσεις;
Όταν η νεαρή Λίζελ φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της, το μόνο που κρατάει στα χέρια της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση. Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας. Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία - βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ. Κι ενώ οι βόμβες των Συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ' αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…
Μια αξέχαστη ιστορία για τη δύναμη της ανθρωπιάς, τις ανατροπές της ζωής, αλλά και για την αστείρευτη γοητεία των βιβλίων!

Η άποψη του Yannis Peratikos για το βιβλίο:Χαίρομαι που η χρονιά μου ξεκίνησε με αυτό το βιβλίο και λυπάμαι που το είχα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στ' αδιάβαστα!
Θαυμάσιο βιβλίο! Μέσα στις σελίδες του βρίσκει κανείς όλα τα ωραία συναισθήματα των πραγματικών ανθρώπων και όχι των κατ' όνομα. Δείχνει ότι και στις χειρότερες καταστάσεις, όπως αυτή του πολέμου, ο άνθρωπος είναι ικανός να διατηρήσει τα συναισθήματα της αγάπης, της φιλίας, της συντροφικότητας, της συμπόνιας. Πλημμυρισμένο από μία τρυφερότητα που πηγάζει ανεξάντλητα μέσα από τις σελίδες του φτάνει να παρουσιάζει ακόμη και τον Χάρο με συναισθήματα. Πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο ύμνος στην ανθρωπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου