Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο : " Το Ρόδο της Τοσκάνης " της Belinda Αlexandra

 " Το Ρόδο της Τοσκάνης " Συγγραφέας:  Belinda Αlexandra
Εκδόσεις: ΔιόπτραΛίγα λόγια για το βιβλίο:
Από τη συγγραφέα του διεθνούς best seller Λευκή Γαρδένια, που επιστρέφει με την πιο λαμπερή απ’ όλες τις ηρωίδες της μέχρι τώρα.

Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της.
Η μοναδική οικογένεια που έχει γνωρίσει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Το σπίτι τους είναι αριστοκρατικό, αλλά μια κατάρα βαραίνει πάνω του, και η Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία της να μάθει την αλήθεια και στο φόβο της για τον αντίκτυπο που αυτή η αλήθεια θα έχει στην ίδια.
Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της... και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.

Ένα μυθιστόρημα για τη θυσία και την ανταμοιβή, για την ομορφιά και τον κίνδυνο – και για τη λύτρωση, τελικά, με τον τρόπο που μόνο η Belinda Alexandra μπορεί να κατορθώσει.

Μια υπέροχη αφήγηση. Η Belinda Alexandra δημιούργησε με επιτυχία έναν περίτεχνο κόσμο μέσα στον οποίο μπορεί να χαθεί ο αναγνώστης.


Απόσπασμα από το βιβλίο 

Άποψη για το βιβλίο :


Ένα μυθιστόρημα 720 σελίδων που το διάβασα απνευστί.
Μια υπέροχη ιστορία γυρισμένη στην όμορφη Φλωρεντία, στην Τοσκάνη που, χωρίς υπερβολές, τα είχε όλα! 
Ορφάνια, μυστήριο,έρωτες, μίσος, πόλεμο,πείνα, αντίσταση....
και λίγα λέω!
Ζωντανούς χαρακτήρες και καταστάσεις γεμάτες μυστικά, πάθη,πόθους και εντάσεις συναισθηματικές και ψυχικές.Αγώνες σώμα με σώμα με τον Άξονα, αλλά και αγώνες για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε όλες του τις μορφές.΄Σκληρό και τρυφερό συγχρόνως με την αγάπη να είναι πάντα λίγο πιο πάνω, λίγο πιο πέρα.....παντού και στο τέλος να νικάει!
Ένας ύμνος στην αγάπη και στην ελευθερία του ανθρώπου και των λαών με αντιφασιστικά μηνύματα και εξαιρετικές περιγραφές χαρακτήρων,τοπίων και κλασσικής αρχιτεκτονικής της Φλωρεντίας!
Ένα βιβλίο γεμάτο ευαισθησίες, με ποιότητα και δύναμη ψυχής από τους ήρωες.
Πραγματικά με συνεπήρε και θα ήταν κρίμα να μην το διαβάσετε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου