Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η άποψή μας για το βιβλίο: " Πίσω απ' το κακό " του Παναγιώτη Περάκη

 " Πίσω απ' το κακό "



Συγγραφέας : Παναγιώτης Περάκης
Εκδόσεις : Πηγή



Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν βαριά σαν καταπέλτης. «Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως: Ένοχος!». «Για βιασμό: Ένοχος!». «Για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών: Ένοχος!». Η ποινή;  Καταδίκη εις θάνατον. «Να θεωρείτε κύριε τον εαυτό σας τυχερό, που σας γλιτώσαμε απ’ το λιντσάρισμα των συγγενών. Τουλάχιστον θα αποδημήσετε εις Κύριον αξιοπρεπώς και όχι σαν το σκυλί, αν και θα σας άξιζε εδώ που τα λέμε», ήταν τα τελευταία λόγια του δικαστή.
Σκέφτηκα πολλές φορές να σηκωθώ όρθιος μες το δικαστήριο και να φωνάξω μπροστά σε όλους: «Είμαι αθώος!» να φωνάξω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου πως δεν έκανα εγώ αυτό το έγκλημα· πως το φόρτωσαν σε λάθος άνθρωπο· πως δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα. Δεν το έκανα όμως. Όχι μόνο γιατί δεν θα κατάφερνα να αλλάξω κάτι, αλλά κυρίως επειδή θα έπεφτα ακόμα χαμηλότερα απ’ όσο είχα ήδη πέσει.





Η άποψή μας για το βιβλίο:

Ένας ανώτερος σωφρονιστικός υπάλληλος, που ακολουθεί τους δικούς του αυστηρούς κανόνες, στο ίδρυμα που εργάζεται. Με τα δικά του μέτρα και τα δικά του σταθμά καθορίζει τον σοφρωνισμό και την τιμωρία των τροφίμων της φυλακής του. Σκληρός και άκαμπτος μέχρι την στιγμή που η μοίρα θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια σκληρή πραγματικότητα. Θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένος σε μια υπόθεση που θα του στερήσει τα πάντα. Η εξομολόγηση του μέσα απο το κελί της φυλακής πια, θα μας περιγράψει μια απίστευτη εμπειρία, και τον τρόπο με τον οποίο αυτή η εμπειρία θα αλλάξει ρυζικά τον τρόπο σκέψης και την κοσμοθεωρεία μιας ολόκληρης ζωής. Στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου ύστερα απο ένα ατύχημα ο πρωταγωνιστής μας γίνεται αόρατος κάτι που του δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσεις ζωές και κινήσεις ανύποπτα. Να φτάσει σε συμπεράσματα για τα ανθρώπινα λάθη και την ανθρώπινη συμπεριφορά! Να αγγίξει και να νιώσει τα λάθη που έκανε όταν πίστευε πως ήξερε τι κρύβεται πίσω από το κακό. Να μετριάσει την βεβαιότητα για την τιμωρία που ασκούσε στους ανθρώπους που ήταν υπο την εξουσία του. 'Ένα γλυκό και δυνατό μάθημα για τον τρόπο που οι στιγμές, μπορούν να αλλάξουν την θεώρηση των πραγμάτων και την αντίληψη των γεγονότων. Ένα μοναχικό ταξίδι επαναπροσδιορισμού των αξιών της ζωής και των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάποιος στιγμιαία μπορεί να αντιδράσει άσχημα και επικίνδυνα καθορίζοντας την πορεία της ζωής του! Γιατί πίσω από το κακό κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος από γεγονότα ακούσια και αλόγιστα που συνδέουν και δίνουν άσχημο ή όμορφο χρώμα στις πράξεις των ανθρώπων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου