Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο: "Τα κύματα της νοσταλγίας" της ΄Ελση Τσουκαράκη

Τα κύματα της νοσταλγίας



Συγγραφέας :  ΄Ελση Τσουκαράκη
Εκδόσεις: Ψυχογιός





Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Η ζωή του γιατρού Πέτρου Εμμανουήλ αλλάζει ολοκληρωτικά όταν γίνεται υπαίτιος για τον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού.

Ύστερα από μια συγκλονιστική αποκάλυψη που ανατρέπει τα πάντα, αποφασίζει να εγκαταλείψει την οικογένεια και τον τόπο του, χωρίς να υποψιάζεται το παράδοξο παιχνίδι που του έστησε χαιρέκακα η μοίρα. Μόνο ο αληθινός έρωτας κατορθώνει κάποια στιγμή ν’ απαλύνει τις πληγές του, να τον λυτρώσει από τον ίδιο του τον εαυτό και να τον βοηθήσει να ξαναστήσει τη ζωή του στη μακρινή Νέα Ζηλανδία!

Το αναπάντεχο τηλεφώνημα της κόρης του, ύστερα από είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια, τον αναγκάζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να έρθει αντιμέτωπος με όλα όσα διαδραματίστηκαν στην οικογένειά του όσο αυτός ήταν απών. 

Άσβεστα μίση, άδηλα μυστικά, φλογεροί έρωτες και ταξίδια στα πέρατα ενός εξωτικού κόσμου αποτελούν τις ψηφίδες ζωής του Πέτρου, σαν χάρτες αυτογνωσίας και κάθαρσης στην ατομική διαδρομή του! Και καταλήγουν να αποδείξουν ότι η σύγκρουση του ανθρώπου με το πεπρωμένο και τη δική του βαθιά κρυμμένη αλήθεια σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της λύτρωσής του.







Άποψη για το βιβλίο :


Ένα ονειρεμένο παζλ είναι αυτό το βιβλίο, ένα παζλ που τα κομμάτια του φτιάχνουν μια εξαίσια τελική εικόνα.
Ψέματα, λάθη, πάθη, ταξίδια λύτρωσης, ταξίδια φυγής από την πραγματικότητα, έρωτες χωρίς ανταπόκριση, έρωτες που σκοτεινιάζουν την ψυχή και το νου, έρωτες που αντί να σε ανασταίνουν σε ρίχνουν στα τάρταρα.
Γάμοι που έγιναν από ανασφάλειες, από καθήκον, από συμφέρον!!!!!
Θεμέλια οικογενειακής ζωής σαθρά χωρίς αγάπη, σεβασμό και αλληλοεκτίμηση . Το μίσος πρωταγωνιστεί και καταστρέφει ζωές, ψυχές και συμπεριφορές.
Οι δυνατοί βγαίνουν αλώβητοι και βιώνουν την πραγματική αγάπη και ευτυχία, οι αδύναμοι βυθίζονται…
Εικόνες και μυρωδιές εξωτικές γέμισαν το μυαλό μου από τις εξαιρετικές περιγραφές χωρών, άγνωστων σε μένα, με τρόπο τόσο παραστατικό που ένιωσα πως ήμουν εκεί γύρω μέσα στα δάση, στους καταρράκτες πλάι στα δελφίνια…..
Και στο τέλος, όταν και τα τελευταία κομματάκια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους, μια και μόνο λέξη σχηματίζεται, η λέξη Α Λ Η Θ Ε Ι Α.
Η αλήθεια που δεν ειπώθηκε ποτέ, η αλήθεια που κρύφτηκε στα δαιδαλώδη μονοπάτια του νου, η αλήθεια που με τα χρόνια παραποιήθηκε και κακοποιήθηκε, αυτή η αλήθεια που βγήκε στο τέλος σαν φως και σαν λύτρωση.
Αυτή η μία και μοναδική αλήθεια, που όσο σκληρή κι’ αν είναι, όσο κι αν πονάει σε κρατάει το μυαλό και την ψυχή σε ισορροπία.
Πολύ δυνατό βιβλίο, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Ευχαριστώ για το πολύτιμο ταξίδι του μυαλού και της ψυχής, κ. Τσουκαράκη, γύρισα γεμάτη γνώσεις για την ανθρώπινη σκέψη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου