Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΨΗ για "ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ" - ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ με την ματιά της Popi Mathaiopoulou

ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ - ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ

Η συγγραφεας μας παρουσιαζει την δευτερη συγγραφικη δουλεια της, ενα πολυ ξεχωριστο βιβλιο, χωρις περιττες φλυαριες οπου καταφερενει να μας δωσει ενα αληθινο ψυχογραφημα χαρακτηρων, γεματο ενταση, παθος, συγκινηση, ανατροπες! Μας δειχνει ποσο σημαντικος ειναι ο θεσμος της οικογενειας, τις σχεσεις μεταξυ αδελφων και ποσο αυτο μπορει να επηρεασει τις ζωες πολλων ανθρωπων.
Ελπιδα και Παρασκευουλα, δυο αδελφες πολυ διαφορετικες μεταξυ τους, μεγαλωνουν σε μια δεμενη κι αγαπημενη οικογενεια Ο δαιμονας της ζηλειας ομως κυριευει τη ψυχη της Ελπιδας και αυτο θα την οδηγησει σε πραξεις ακραιες που θα σημαδεψουν για παντα τη ζωη της, τις ζωες των δικων της και της νεας γενιας που δεν εφταιξαν σε τιποτα. Παραλληλα με την εξελιξη της ιστοριας, ακολουθουμε τις ηρωιδες μας σε ενα οδοιπορικο απιθανα δοσμενο, Συμη, Ικαρια, Κωνσταντινουπολη, Αλεξανδρεια.......
Η αφηγηση κινειται με γρηγορους ρυθμους, οι εξελιξεις ειναι απροσμενες και σαρωτικες! Τα συναισθηματα εναλασσονται διαρκως, θυμος, αγανακτηση, συμπονοια, αγωνια, συγκινηση! Και στο τελος ενα μαθημα ζωης, οπου μονο μεσα απο την ταπεινωση, την αυτογνωσια και την αυτοτιμωρια ερχεται η συγχωρεση και η λυτρωση.
Ιφιγενεια μου πολλα συγχαρητηρια, το βιβλιο σου αξιζει να διαβαστει, καλη επιτυχια σου ευχομαι, καλη συνεχεια!!!!

Popi Mathaiopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου